donderdag, juli 16, 2009

Komend weekend Kwakoefestival in Almere

Vanaf zaterdag 18 juli organiseert de stichting Kwakoe On Tour het Kwakoefestival op het Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. “Voor het echte Kwakoefestival moet men in Almere zijn” aldus George Janssen, woordvoerder van de stichting in een persbericht.

Stichting Kwakoe On Tour, voorheen Kwakoe Events, heeft 25 jaar lang het Kwakoefestival in Amsterdam georganiseerd. Met het stadsdeel Amsterdam Zuidoost raakten zij verwikkeld in een meningsverschil met als gevolg dat hen vorig jaar de vergunning voor de organisatie van het festival is geweigerd.

Janssen wil een einde maken aan het idee dat er dit jaar twee Kwakoefestivals zouden zijn. “Wij zijn en blijven de organisatoren van het echte Kwakoefestival”. Hij zegt veel telefoontjes te ontvangen van mensen die verward zijn. Ze vragen zich af of het festival in het Bijlmerpark, dat tot en met 9 augustus in Amsterdam Zuidoost door Stichting Kwakoe Zomerfestival georganiseerd wordt, wel de echte Kwakoe is.

Janssen: “Ik ben hier altijd open en eerlijk over”. Stichting Kwakoe On Tour erkent het in Amsterdam genoemde 34ste ‘Kwakoefestival’ niet. Ook het vorig jaar neergezette festival werd volgens hen onterecht de 33ste genoemd. Janssen spreekt van misleiding van het publiek door de stichting Kwakoe Zomerfestival omdat zij ‘onterecht de indruk wekken het Kwakoefestival te organiseren’.

Het Kwakoefestival in Almere wordt gehouden van 18 juli tot en met 2 augustus 2009.

Geen opmerkingen: