vrijdag, juli 31, 2009

Biertje met Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond om de tafel gezeten met de andere hoofdrolspelers in een rel over een vermeende racistische politieactie. In de rozentuin van het Witte Huis werd een pint gedronken om de lucht te klaren.

Obama had de zwarte professor Henry Louis Gates en de blanke politieagent James Crowley uitgenodigd na een mediahype die de president zelf had veroorzaakt. Crowley had Gates in zijn eigen huis gearresteerd nadat een voorbijganger een inbraak had gemeld. Obama omschreef het politieoptreden als ,,dom''. Later kwam hij terug op zijn woorden en noemde hij het ,,ongelukkig'', maar een rel was geboren.Overigens leidde de bierkeuze van Obama opnieuw tot een relletje. Verscheidene politici en commentatoren vonden het niet kunnen dat Obama Budweiser dronk, bier dat eigendom is van de Belgische brouwerij Anheuser-Busch Inbev. Een Republikeins parlementslid had zelfs een brief naar Obama gestuurd met de oproep geen Budweiser, maar een Amerikaans bier te drinken.

Crowley dronk het Canadese witbier Blue Moon, Gates een lokaal gerstenat uit Boston: Sam Adams Light. Vicepresident Biden dronk het alcoholvrije bier Buckler, gebrouwen door het Nederlandse Heineken.

Filmpje

Geen opmerkingen: