maandag, januari 30, 2006

Weer winst voor Bac'alola(Barcelona)

Barcelona heeft in de Primera Division opnieuw uitstekende zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg van Frank Rijkaard en Henk ten Cate won met 0-3 bij Real Mallorca en zag de naaste belagers Valencia en Osasuna punten verspelen. Barcelona moest het doen zonder topschutter Samuel Eto’o, die in Egypte zit voor de Afrika Cup, maar desondanks werd vrij eenvoudig gewonnen. Ludovic Giuly opende nog voor rust de score, waarna Lionel Messi ver in de tweede helft met twee treffers de eindstand op 0-3 bepaalde. Mallorca speelde toen al met tien man door een rode kaart voor Tuzzio. Barcelona heeft nu twaalf punten voorsprong op Valencia, dat tegen Real Zaragoza niet verder kwam dan 2-2. Zaragoza kwam zelfs met 0-2 voor, maar dankzij Patrick Kluivert wist Valencia toch nog een punt te pakken. Kluivert maakte zelf de 1-2 en stelde Pablo Aimar in staat om de gelijkmaker aan te tekenen. Real Madrid klom naar de derde plaats door met 1-2 te winnen bij Celta de Vigo. Robinho en Cicinho scoorden voor de Madrilenen, tussendoor scoorde Lequi voor Celta. Real heeft nu een punt achterstand op nummer twee Valencia. Osasuna verloor met 0-2 van Real Betis en staat nu vierde, met evenveel punten als Real Madrid. Uitslagen: Valencia Real Zaragoza 2-2 Espanyol Malaga 3-1 Osasuna Real Betis 0-2 Sevilla Villarreal 2-0 Alaves Real Sociedad 3-1 Real Mallorca Barcelona 0-2 Celta de Vigo Real Madrid 1-2