dinsdag, januari 31, 2006

Lets eat Barra

Barra 1 kg. bloem 500 gr. fijn gemalen urdi 6 teentjes knoflook 1½ theel. zout 1 theel. bakpoeder 1 theel. baksoda 1 peper 2 theel. komijnzaad (djira) 6 jonge tajerbladeren 1 liter olie. *Als u zelfrijzende bloem gebruikt hoeft u geen bakpoeder en soda te gebruiken. De komijn in een droge koekepan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak). Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en -soda, de gemalen urdi, de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad. Het deeg goed kneden tot het een samenhangend geheel wordt. Het deeg dan afgedekt een paar uur laten rusten. In een wok of pan olie goed verhitten. Als u de barra's gaat bakken vormt u ronde platte koekjes met in het midden een gaatje. Als je de rondjes in de olie hebt gedaan met een lepel constant olie op schenken, je ziet dan meteen dat de barra boller wordt. Gebeurd dat niet, dan is de olie niet heet genoeg. De barra's goudbruin bakken. Barra wordt meestal met chutney gegeten.

Geen opmerkingen: