woensdag, januari 25, 2006

Ivoorkust wint ook tweede duel

In de Afrika Cup is Ivoorkust erin geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Vanmiddag werd weliswaar met moeite gewonnen van Libië: 1-2. Naarmate de eerste helft vorderde, wist Libië zich uit de underdogpositie te krijgen. Dit kwam met name door het zwakke spel van de Ivorianen. Vooral in de passing waren de mannen van bondscoach Henri Michel zeer slordig. Toch was het Didier Drogba die geheel tegen de verhouding in, na tien minuten zorgde voor de openingstreffer. Libië kreeg in de 41e minuut toch loon naar werken. Abdelsalam Khamis tekende aan voor de gelijkmaker. Ook in de tweede helft kende Libië weinig zorgen. Het Noord-Afrikaanse land kon in de 63e minuut zelfs de 2-1 scoren, maar Nader Kara raakte de paal. Van het spel moest Ivoorkust het niet hebben. Vandaar dat een hoekschop in de 73e minuut op een zeer aangenaam moment kwam. Via een kluts in de verdeding van Libië kwam de bal op het hoofd van Yaya Toure terecht. De middenvelder van het Griekse Olympiakos kopte de bal goed binnen: 1-2.