woensdag, januari 25, 2006

We eten Bami vandaag

Bami 500 gr.spagetti 2 teentjes knoflook laos (4 blokjes van 1 cm) zout 6 eetl. Ketjap 4 eetl. Sojasaus stukje trassi ½ bosje selderij 6 theel. Olie 1 ui 2 bouillonblokjes. Water aan de kook brengen met zout, een stukje laos en enkele druppels olie en als het water kookt de spagetti toevoegen en omscheppen. Zodra de spagetti gaar is het water afgieten, in een vergiet doen en onder de koude kraan houden zodat de bamie volkomen koud wordt. Olie in de pan doen, dan de gesnipperde ui en knoflook, de stukjes laos en de trassi erbij doen, flink omscheppen. Als alles al wat doorbakken is de bouillonblokjes, ketjap en sojasaus toevoegen en goed vermengen en dan de spagetti erbij doen. Goed omscheppen. Eventueel meer bouillonblokjes, ketjap of sojasaus toevoegen. De selderij in hele fijne stukjes snijden en over de bami strooien. Het geheel nog even laten bakken. Serveer met gebakken kip en sambal.

Geen opmerkingen: