vrijdag, januari 27, 2006

We eten Pinda soep vandaag.

Pinda Soep 400 gr. kip 100 gr. zoutvlees 6 - 7 pimentkorrels 1 ui 2 potten pindakaas van 350 gr. 1 Madame Jeanet peper 2 takjes selderij zout of bouillon blokjes. Trek een bouillon van het vlees, het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees, selderij, gesnipperde ui, pimentkorrels in ruim 3 liter water. Na ongeveer 45 minuten is de bouillon klaar, wanneer het vlees ook gaar is. Zet wat bouillon in een kommetje, doe de pindakaas erbij en meng goed. Doe dit mengsel bij de rest van de bouillon. Leg de peper erboven op en laat de soep nog 15 -20 minuten doorkoken. Naar smaak zout of bouillonblokjes toevoegen. U kunt de soep met tomtom serveren. Tom tom van bananen: Haal de schil van de bananen en zit ze in een pan met water op vuur. Voeg een beetje zout toe. Groene bananen zijn in ca. 40 min. gaar en rijpe in 25 min. Haal de bananen uit het water en pureer ze. Maak hiervan kleine balletjes en serveer bij de soep.

Geen opmerkingen: