donderdag, januari 26, 2006

We eten bruine bonen met rijst

Bruine bonen met rijst 1 grote pot bruine bonen of ½ pond verse bruine bonen (heel zacht gekookt) 500 gr. kip 250 gr. zoutvlees 2 tomaten 2 grote bouillontabletten ½ ui 1 verse peper (madamme jeanet) 1 eetl. ketchup zwarte peper 5 pimentkorrels (lontai) 5 kruidnagels zout olie 2 takjes selderij De kip wassen en in stukken snijden. Met zout en zwarte peper bestrooien. Het zoutvlees ontzouten en in stukken snijden. In de hete olie de uitjes fruiten, daarna de stukken kip bruin bakken. Het zoutvlees erbij doen en even meebakken, dan de kleingesneden tomaten en ketchup toevoegen en meebakken. De bruine bonen toevoegen met een glas water, de pimentkorrels, de kruidnagels, de bouillonblokjes, de selderij en de verse peper. Goed omscheppen en afgedekt laten stoven. Als variatie kunt u er ook rookworst aan toevoegen.

Geen opmerkingen: