maandag, januari 30, 2006

Afrika Cup: de ontembar Panta,s ongeslagen; WK-gangers huiswaarts

In poule B van de Afrika Cup is het doek gevallen voor Togo en Angola. Opmerkelijk genoeg spelen beiden landen van de zomer op het WK in Duitsland. Kameroen en DR Congo gaan wel naar de kwartfinales. Geremi Sorele Fotso Ndjitap - Middlesbrough Kameroen - DR Congo 2-0 Voorafgaand werd er geen cent gegeven voor DR Congo. Het land zou te weinig kwaliteit in huis hebben om ook maar te mogen dromen van een plaats in de kwartfinales. Toch liet men zien dat men met spelers als Tresor Mputu, Lomana Lua Lua en Zola Matumona enkele zeer getalenteerde spelers in huis heeft. Ondanks hun goede spel in de voorgaande groepswedstrijden, moesten de Congolezen het afleggen tegen het superieure Kameroen. Door doelpunten van Samuel Eto'o en Geremi had Congo het heft niet meer in eigen handen, en moest men kijken naar wat Angola zou doen: 2-0. Angola - Togo 3-2 Angola wist de kwartfinales, ondanks de winstpartij van 3-2 op Togo, niet te bereiken. Nadat Amado Flavio de score in de 9e minuut opende voor Angola, zette Togo er een tandje bij. Dat resulteerde in de 24e minuut tot de gelijkmaker van Abdelkader Coubadja. In de 38e minuut was het wederom Amado Flavio die wist te tekenen voor een doelpunt: 2-1. Pas in de tweede helft behaalde Togo weer haar oude niveau. Cherif-Toure Mamam scoorde in de 67e minuut de 2-2. Pas in de slotfase zorgde de Angolees Norberto Maurito voor de winnende treffer, maar dat bleek niet genoeg te zijn voor de kwartfinales aangezien DR Congo een betere doelsaldo heeft: 3-2.