woensdag, juni 21, 2006

Khan een gevaar voor de Nationale veiligheid

Paramaribo - Minister van Justitie & Politie, Chandrikapersad Santokhi, bevestigt dat de autoriteiten in Suriname een netwerk hebben opgerold dat wapens, munitie en drugs uit Colombia naar Europa en de Verenigde Staten smokkelde.

De drugs werden met vliegtuigjes uit Colombia gedropt in Guyana en van daaruit naar Suriname getransporteerd voor doorvoer naar Europa en de VS. Sinds donderdag zijn elf verdachten gearresteerd, onder wie de Guyanese zakenman Shaheed Khan. Mogelijk wordt Khan uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij gezocht wordt wegens cocaïnesmokkel. ‘Deze man vormt een ernstige bedreiging voor de nationale, regionale en internationale veiligheid’, zegt minister Santokhi.

Khan werd donderdag samen met drie andere Guyanezen en enkele Surinamers gearresteerd bij politie-invallen in twee huizen in Paramaribo. Daar vond de politie ook tweehonderd kilogram cocaïne. Khan was de afgelopen drie maanden ondergedoken, nadat de autoriteiten in Guyana in enkele van zijn panden wapens en drugs hadden aangetroffen. De Guyana Cronicle meldt dat Khan ook wordt gezocht in Guyana vanwege vermeende betrokkenheid bij de wapendiefstal uit het legerdepot van Guyana eerder dit jaar.

Geen opmerkingen: