woensdag, juni 28, 2006

Brazilie en Frankrijk naar laatste acht !

Frankrijk verslaat Spanje Frankrijk heeft zich dinsdag als laatste land geplaatst voor de kwartfinales bij het wereldkampioenschap voetbal. De ploeg van trainer Raymond Domenech versloeg Spanje met 3-1. Eerder op de dag rekende titelhouder Brazilië af met Ghana: 3-0. Zaterdag treffen Frankrijk en Brazilië elkaar in de kwartfinale. Dat is een herhaling van de finale van het WK in 1998, toen de Fransen met 3-0 wonnen. Zinedine Zidane scoorde acht jaar geleden twee keer. Dinsdag keerde hij, bij zijn laatste toernooi, na een schorsing terug in het basiselftal. Spanje kwam in een matig duel na een klein half uur op voorsprong. David Villa benutte een makkelijk toegekende strafschop. Nog voor rust maakte Franck Ribery gelijk. In een gelijkopgaande tweede helft bleken de Fransen de gelukkigsten. Kort voor tijd kopte Patrick Vieira de bal langs doelman Iker Casillas: 2-1. Zidane zelf zorgde in blessuretijd voor de 3-1.