Alles over Surinamers en Suriname, ,Brunswijk, Venitiaan ,Bouterse,De ware tijd, Bouterse, Surinamers in Nederland en Amerika, Misiekaba, Marinus bee, ,Barack Obama, Surinaamse blog, 8 december moorden, Kromanti, Donald trump, mark Rutte, Geert Wilders, Santokhie, VHp, NDP,ABOP, DOE, Bainath Panday, enz enz
donderdag, februari 02, 2006
We eten chinese kip vandaag
Chinese kip (gestoofd)
4 kippenpoten
½ blikje mixed ginger
4 teentjes knoflook
4 eetl. oestersaus
4 eetl. sojasaus
½ afgestr. theel. ve-tsin
½ ui
2 eetl. cognac of rum
1 stuk gember (1 cm)
4 eetl. olie.
De poten schoonmaken en in kleine stukjes hakken. Een marinade maken van de fijngewreven knoflook, geraspte gember, oestersaus, sojasaus, ve-tsin, cognac of rum en 2 eetl. vocht van de mixedginger. De kip een paar uur laten marineren. Olie heet maken, hierin de stukjes kip doen en blijven omscheppen tot de kip bruin is. De fijngesneden uitjes en de marinade erbij doen en een ½ glas water. De kip hierin op een zacht vuurtje stoven. Eventueel wat zout toevoegen. Als de kip bijna klaar is de mixed ginger erbij doen en nog even laten stoven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten