
1 pak geraspte
pomtajer
1/2 kg. kip
3 eetl. piccalilly
zwarte peper
mespunt nootmuskaat
3 (kleine) tomaten
1 grote ui
200 gr. zoutvlees
3 takjes selderij
1 verse
peper
150 gr. boter
1 - 2 eetl.
bruine suiker
zout
3 bouillonblokjes
2 glazen
water
2 eetl.
tomaten ketchup
olie.
De kip wassen, in stukjes hakken en vervolgens insmeren met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk en snijd het in stukjes.
Bak de
kip in wat olie lichtbruin.
Doe de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het zoutvlees. Als het al een beetje gebakken is voegt u de in stukjes gesneden tomaat en de
kip er aan toe en omscheppen. Daarna doet u 3 verkruimelde bouillonblokjes, 2 glazen water, de kleingesneden selderij, suiker en peper erbij doen en even laten opkoken. Als laatst het zoutvlees toevoegen en nog even laten koken. Op smaak afmaken.
De
tomaten ketchup,
piccalilly, wat jus van de kip en 1 verkruimeld bouillonblokje in de tayer mengen. Een deel van de tayer in een vuurvaste schaal doen, daarover doet u de kip, zoutvlees en wat jus. Bedek het vlees met de rest van de tayer en giet de rest van de jus er overheen.
Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1½ uur in een voorverwarmde oven op 200 - 240 ºC. Als de pom gaar is, krijgt het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen.
Als u geen zoutvlees gebruikt, 1
bouillonblokje toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten