zaterdag, november 12, 2011

Suriname naar huis gestuurd door El Salvador

De nationale voetbalselectie van Suriname is uitgeschakeld voor het WK 2014. Vanavond werd met 1-3 verloren van El Salvador in het André Kamperveen stadion. In een zeer slecht gevuld stadion (foto: enkele minuten voor de wedstrijd) waren de Midden-Amerikanen te sterk. De wedstrijd kenmerkte zich wederom door slecht verdedigen, weinig kansen kunnen creëren en onnodig balverlies. Een overwinning was nodig om volgende week dinsdag in de uitwedstrijd nog kans te maken op de volgende ronde.

Doelman Obrendo Huiswoud van Suriname mag zich de beste man aan Surinaamse zijde van het duel noemen. Mede door zijn optreden is de score niet hoger uitgevallen.

In de eerste helft werd maar eenmaal gescoord. In de 22ste minuut viel de 0-1 binnen na een hoekschop. Doelpuntenmaker was Mark Blanco die ook de tweede treffer in de tweede helft op zich nam. Na doorzetten in 58ste minuut kon hij de bal van dichtbij in het doel werken. Een Surinaamse verdediger die zich voor de bal wierp, kon de 0-2 niet voorkomen.

Pas in de 77ste minuut vergrote Ramon Sanchez de voorsprong voor 'La Selecta'. Na een voorzet vanaf de linker flank, kon Sanchez geheel vrij het strafschopgebied binnenlopen en de 0-3 binnen schieten. Huiswoud was kansloos. Evani Esperance scoorde in de 81ste minuut de eretreffer voor Natio. In een druk strafschopgebied kreeg Esperance de bal en schoot vanaf rechts in de verre hoek.