maandag, november 28, 2011
PARAMARIBO- Een 8- jarige meisje is mogelijk het slachtoffer geworden van pedofiele handelingen van haar leerkracht, de Nederlandse P. Ouders van enkele kinderen op de school hebben vaker aan de bel getrokken, maar de schoolleiding greep niet in. Het gedrag van de ouders werd zelfs bestempeld als opruiend. Toen ze naar de politie stapten voor een onderzoek nam meneer P de wijk naar Nederland.
In het ochtendblad de Ware Tijd staat een uitgebreid verhaal over deze kwestie. De ouders van het meisje hebben alles gedaan om de vertrekkende P tegen te houden maar niets heeft mogen baten. P gaf drie jaar les op de school De Cederboom.
Al heel vroeg kwamen er klachten over het gedrag van de leerkracht die ervan hield om kinderen tikjes op de bil te geven. De schoolleiding greep maar niet in omdat er een tekort aan leerkrachten was en ook vond ze dat de ouders bezig waren de school een slechte naam te geven. Lilian Ferrier, psychologe en kinderactivist, is des duivels dat de dader de wijk naar Nederland heeft genomen. Ze vraagt zich af of niet alle scholen onder de Surinaamse wetgeving vallen.

Geen opmerkingen: