zondag, oktober 16, 2011

Afringie Soep met harde kip

Afringie Soep met harde kip

Voor 2 personen
Benodigheden :

Adjoema peper
Een halve harde kip
Cassave meel
Een halve theelepel zout
Bouillon of Maggi
Een halve uien
Een beetje olie

Zet een diepe pan op een warmte bron , gooi wat olie in het pan als het een beetje heet is .
Bak vervolgens de uien in het vet , voeg daarna het in stukken gesneden harde kip toe .
Gooi wat water bij , en voeg  zout en Bouillon toe.
Laat het geheel op een laag pitje 50 minuten doorsudderen .
Ondertussen voeg je wat water toe aan het Cassave meel, kneed het geheel tot twee ballen ongeveer de grote van een tennis bal.
Pluk vervolgens kleinere balletjes uit gelijk  de grote van een pinda nootje .

Deze balletjes strooit u al roerend door het soep heen , zorg ervoor dat ze niet aan mekaar gaan klonteren.
Laat het geheel nog 5 minuutjes doorsudderen ,voeg nog wat zout of Bouillon bij naar smaak vervolgens zet u de warmte bron uit ,laat de deksel nog een paar minuutjes op de pan blijven.

Smakelijk eten.

Geen opmerkingen: