dinsdag, april 03, 2007

Will Smith machtigste acteur

Het gezaghebbende Amerikaanse blad Newsweek heeft Will Smith uitgeroepen tot de machtigste acteur van Hollywood. Johnny Depp en Ben Stiller volgen Smith op de lijst.

De lijst wordt samengesteld op basis van interviews met studiobazen en producers, evenals de omzet tijdens het openingsweekend van films waarin de acteurs spelen. Smith haalde met zijn films een slordige 3,2 miljard dollar op. "Hij is de enige acteur die een openingssucces van een film kan garanderen. Je hebt Will Smith en je hebt stervelingen", aldus een anonieme studiobaas.

Intuïtie

De meeste producers zijn het erover eens dat Smith alle lagen van de bevolking aanspreekt. Zijn geloofwaardigheid heeft hij tevens te danken aan het feit dat hij vrijwel nooit in de roddelbladen staat. Daarnaast heeft Smith een vrijwel aangeboren intuïtie voor het uitkiezen van goede scripts. Vrijwel elke film waarin Smith speelde na Independence Day was een kaskraker. Zo bracht hij met zijn laatste film The Pursuit Of Happyness maar liefst 223 miljoen euro op.

Geen opmerkingen: