zondag, april 22, 2007

Probleem kinderen ??

Overvecht 2007 - Jochies van 10 jaar oud terroriseren de straten. Is het echt zo erg als deze week op televisie te zien was?
Tussen de 8 en 12 jaar oud, grote bek, verveeld, niet te beroerd voor een inbraakje in auto, woning of winkel. TEKENING ALBO HELM
Het AD dook in de achtergronden en sprak met ouders, leraren, jongerenwerkers en de kinderen zelf. Een portret van een ettertje. Wie is hij en wat spookt hij uit? Tussen de 8 en 12 jaar oud. Kind van alleenstaande moeder met meerdere broertjes en zusjes, samengepropt in een tienhoog flat in Overvecht. Of kind van ouders, die geen hulp willen of kunnen zoeken, omdat ze nooit het huis uit komen en slecht Nederlands spreken. Hij heeft, net als de naar schatting 150 soortgelijke ettertjes in Overvecht, geen echte vriendjes. Wordt aan zijn lot overgelaten en is vervreemd van de samenleving. Manifesteert zich in coalities, waarin het recht van de sterkste geldt. Hij zwerft tot in de late uurtjes op straat en is daar te herkennen aan dominant, vijandelijk en agressief gedrag. Leeft in een vrijstaatje, onbereikbaar voor jongerenwerkers. Niet te beroerd voor een inbraakje in auto, woning of winkel. Spreek je hem aan op zijn gedrag, dan krijg je een grote bek terug. Steelt hij uit je winkelwagen waar je bij staat, dan zal hij jou beschuldigen dat jij hem van diefstal beschuldigt. Hij manipuleert en intimideert leeftijdsgenootjes en leert van oudere jongens die het criminele pad op zijn gegaan. Hij is niet per definitie een Marokkaan. Je ziet in hem rottigheid van verschillende culturen terugkomen. Is dit niet gewoon een straatschoffie van alle tijden?

Geen opmerkingen: