maandag, juli 31, 2006

Nieuws uit India

Stamleden uit de West-Indische deelstaat Gujarat hebben een wel erg originele oplossing gevonden voor het nijpende tekort aan jonge vrouwen in de regio. Getrouwde mannen verhuren er namelijk hun echtgenote voor een maand aan mannen uit hogere sociale klassen. Dat bericht de Times of India. De krant haalt een voorbeeld aan van een man die omgerekend 140 euro per maand vroeg voor zijn vrouw. Het aantal "verhuurders" zou gestaag toenemen. In Gujarat en andere deelstaten zoals Punjab en Haryana zijn er steeds minder meisjes. Hoewel het in India verboden is om voor de geboorte het geslacht van de baby na te gaan, werden er de afgelopen tien jaar naar schatting rond de de tien miljoen vrouwelijke foetussen geaborteerd. In sommige regio's zijn jonge vrouwen intussen sterk in de minderheid met soms minder dan 800 meisjes op 1.000 jongens.

zondag, juli 23, 2006

WBC Surinaamse Voetbalkampieon in Nederland

Het bezoek van de Surinaamse voetbalkampioen ‘Walking Boyz Company’ (WBC) aan Nederland is deze week begonnen. Eergisteren kwamen de spelers aan op Schiphol (foto). Aanvoerder Gino Brandon, Jerrel Coupain en Donovan Eersteling kunnen de trip naar Nederland niet meemaken, ze hebben geen verlof gekregen van hun werkgevers.

De laatste gesprekken op 9-11-2001

Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Osama en zijn vriendjes een succesvolle poging deden om Amerika te raken op een plek waar ze het meeste pijn kunnen hebben, nameljk hun parade stad New York. We hebben het natuurlijk over de aanval op het WTC en de telefoongesprekken die mensen hebben gevoerd voordat ze zijn gestopt met roken blijven heel erg indrukwekkend.

maandag, juli 17, 2006

Nederlanders in Libanon zijn in paniek.

Nederlanders in Libanon zijn in paniek. Veel families hebben geen idee wanneer ze het land kunnen verlaten. FOTO REUTERS Door de chaotische situatie is er geen duidelijk evacuatieplan. Van de 700 Nederlanders in Libanon willen er ruim 325 vertrekken. ,,Ik ben hartstikke boos,’’ zegt Hélene de Ridder, die haar koffers heeft gepakt. ,,Veel andere buitenlanders zijn weg, maar wij zitten maar te wachten.’’ Zweden, Spanjaarden, Italianen en Duitsers zijn al geëvacueerd. Nederlanders worden waarschijnlijk vanaf vandaag met een Frans schip naar Cyprus gebracht. Maar er zijn slechts tientallen plekken beschikbaar en die zijn bestemd voor zieken, ouderen en minderjarigen. Bovendien heeft Israël een zeeblokkade ingesteld. ,,We zijn een rijk land. Waarom regelen we zelf niet een boot?,’’ vraagt de Ridder zich af. Het antwoord van Buitenlandse Zaken: Nederland heeft geen marineschepen in de buurt. Aangezien het vliegveld van Beiroet is gebombardeerd, kan evacuatie verder alleen over land. De meeste Nederlanders zullen dan ook vanaf vandaag met door de ambassade ingehuurde bussen vertrekken, via Syrië. Maar ook dit is lastig, aangezien de snelwegen ten oosten en noorden van Beiroet zijn beschoten. Sommige gezinnen stappen in de auto, hopend dat de weg naar Syrië niet wordt gebombardeerd. ,,Ik kan niet langer wachten, ik wil weg,’’ zegt een moeder van drie jonge kinderen. Marijke Hussein, die nu vlakbij het vliegveld zit, blijft rustig. ,,Ik heb het wel erger meegemaakt. In 1984 zat ik zwanger in een schuilkelder. Eigenlijk wil ik niet weg, maar de kinderen zijn doodsbang voor de bombardementen. Ik heb pyjama’s en voor iedereen een onderbroek. We dachten dat het voor slechts een nachtje zou zijn.’’

zondag, juli 16, 2006

Surinaamse Maizenakoekjes

125 gr. suiker 1 ei 1 theel. vanille-essence 125 gr. roomboter ± 225 gr. maïzena suikermuisjes. Boter roeren met suiker en vanille essence. Als deze romig is, het ei toevoegen en flink doorroeren tot de suiker zo goed als helemaal opgelost is. De maïzena bij gedeelten door de eimassa roeren. Het deeg moet zacht en goed spuitbaar zijn. Een koekspuit met het beslag vullen. Op beboterde ovenbladen de maïzena koekjes spuiten, met suikermuisjes bestrooien en in 15 - 20 min. gaarbakken. Oventemp. ± 180ºC.

Surinaamse excuses voor 'Moiwana'

President Venetiaan heeft namens de Surinaamse regering excuses aangeboden aan het hele land voor de slachting van Moiwana. Bijna 20 jaar geleden doodde het Surinaamse leger meer dan vijftig inwoners van het dorpje. Onder de slachtoffers waren ook vrouwen en kinderen. De militairen waren op zoek naar leden van het junglecommando van Ronnie Brunswijk. Dat streed tegen het bewind van legerleider Bouterse. De daders van het bloedbad zijn nooit veroordeeld. De nabestaanden vinden de excuses van Venetiaan niet voldoende en willen dat de verantwoordelijken worden berecht.

donderdag, juli 13, 2006

Sony trekt 'racistische' advertentie terug

Racistisch De reclame voor de witte variant van de draagbare spelcomputer Playstation Portable (PSP) kwam onder vuur liggen omdat die racistisch zou zijn. Agressief Op de foto is een blanke vrouw te zien die op een agressieve manier een zwarte vrouw bij de kin grijpt. De tekst luidt: De witte Playstation Portable komt eraan. Kleurverschil Volgens Sony was de campagne bedoeld om het kleurverschil tussen de witte en de zwarte PSP, die al op de markt is, te benadrukken. Het elektronicaconcern heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Parijs veroordeelt aanval op Libanon

Frankrijk heeft donderdag de Israëlische aanvallen op Libanon scherp veroordeeld. Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Douste-Blazy zei dat er onder meer "de luchthaven van een volkomen soevereine staat, een vriend van Frankrijk, is gebombardeerd". Het is een buitensporige daad van oorlog, aldus de bewindsman. Moskou veroordeelt de Israëlische aanvallen op burgerdoelen, "de civiele infrastructuur" in Libanon en in de Gazastrook, zo liet een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag weten.

maandag, juli 10, 2006

Gebouw NY ingestort na explosie

In New York is na een explosie een gebouw ingestort en in brand gevlogen. Amerikaanse media lieten beelden zien van een brandende ruïne in het luxe district Upper East Side op Manhattan. Volgens de nieuwszender CNN is zeker een persoon gewond geraakt. Behalve woningen bevonden zich in het pand een dokterspraktijk. Een woordvoerster van de brandweer meldde dat nog niet bevestigd is dat een ontploffing de oorzaak is van het incident. Een woordvoerder van het Witte Huis deelde mee dat de instorting niet het gevolg is van een terroristische daad.

Welcome to Iran

Wil je met vakantie naar een land waar je ongevraagt door mannen betast word , dan moet je naar Iran. want daar knijpt zelf de politie agent die je tegen aanranders moet beschermen in je kont of tieten. kortom deze gasten leven nog in de prehistorie . kijk zelf naar het filmje hier beneden Borsten pakken meer over dit filmje kan je hier vinden

Goudenbal voor Zidane

Geen gouden beker, maar wel een gouden bal voor Zinedine Zidane. De controversiële Franse vedette is maandag in Berlijn toch tot beste speler van het WK in Duitsland uitgeroepen. In de traditionele verkiezing onder WK-journalisten kreeg de gevallen aanvoerder van Frankrijk de meeste stemmen. Met Zidane als winnaar blijft de Gouden Bal bij het WK een omstreden prijs. De Franse sterspeler kreeg zondag in de verloren finale tegen Italië de rode kaart na een doldrieste kopstoot tegen de borst van verdediger Marco Materazzi. De onderscheiding voor meest waardevolle speler van het WK komt daardoor wrang en misplaatst over.

Italie wereldkampioen ! dankzij Zidane !

Italië is zondagavond wereldkampioen voetbal geworden, voor de vierde keer in de geschiedenis. De Azzurri versloegen Frankrijk in de finale. Dat gebeurde in Berlijn pas in de strafschoppenserie. Geen van de vijf Italianen faalde. Aan Franse zijde schoot David Trezeguet tegen de lat. Na 90 en 120 minuten prijkte er 1-1 op het scorebord in het Olympia Stadion. Zinedine Zidane, die in de tweede helft van de verlenging rood kreeg omdat hij Marco Materazzi een kopstoot gaf, zette de Fransen al na zeven minuten op voorsprong vanaf de penaltystip. Het was zijn derde treffer in een WK-finale. De aanvoerder mocht van elf meter aanleggen nadat Materazzi, Florent Malouda had neergelegd. Hoofdrolspeler Materazzi maakte nog geen kwartier later de gelijkmaker door de bal bij een voorzet achter Fabien Barthez te koppen.

woensdag, juli 05, 2006

Davids: open brief Davids : velle kritiek op Van Basten

Edgar Davids reageert in een open brief in VI op de keuzes van Marco van Basten. 'Onlangs vond Marco van Basten het nodig zich nogal schamper over mij uit te laten in een poging zijn vaak onnavolgbare beleidskeuzes te rechtvaardigen. Normaal gesproken vind ik het niet nodig te reageren op uitlatingen van de bondscoach, maar ik vind dat er in dit geval door hem een grens van goed fatsoen en respect is overschreden. Met zijn uitlatingen toont Van Basten namelijk een groot gebrek aan persoonlijke klasse vooral omdat dit niet een incident lijkt te zijn. In het verleden heeft hij zich ook over andere voetballers met een succesvolle internationale carrière nogal laatdunkend uitgelaten. Een bondscoach behoort zoiets niet te doen. Hoewel ik nogal wat redenen had om de keuzes van Marco van Basten te bekritiseren vond ik het niet netjes om dat publiekelijk te doen. Marco van Basten is de verantwoordelijke coach van het Nederlands elftal en ik heb zijn keuzes te respecteren. Ik heb mij dan ook nooit kritisch uitgelaten over zijn keuzes en zijn beleid, ook al had ik daar vaak reden toe. Nu echter de bondscoach het nodig acht om zijn soms vreemde keuzes ten koste van mij te moeten rechtvaardigen, word ik helaas gedwongen te reageren. Ik heb overigens bewust even gewacht met een reactie in de hoop alsnog een verklarend telefoontje van Van Basten te mogen ontvangen. Ik heb niets vernomen. Ik heb getraind onder de topcoaches Van Gaal, Hiddink, Capello, Lippi en Rijkaard. Ik heb deelgenomen aan vier grote internationale eindrondes, gespeeld in vier Champions League-finales en in de top van de drie grootste competities van de wereld. Ik denk daarom dat ik enigszins in staat ben de technische keuzes van Van Basten te vergelijken met die van andere coaches en wellicht ook persoonlijk te beoordelen. Ik heb dat voorafgaand aan het WK reeds gedaan in besloten kring – zoals dat hoort – en het is daarom geen achteraf gepraat. De keuzes die Van Basten heeft gemaakt lijken voor een groot gedeelte gebaseerd op romantiek en idealisme. Het ontbrak daarbij aan het nodige realisme. De manco’s van het Nederlands elftal tijdens het WK waren voor de bondscoach kennelijk een grote verrassing maar voor velen, zeker in het buitenland waar men zich geen zand in de ogen laat strooien door charme en persoonlijke sympathie, waren deze gebreken voorspelbaar. In het buitenland reageert men dan ook vol ongeloof dat Van Basten verrast is door de manier van spelen van het Nederlands elftal in het licht van zijn selectiebeleid voor het WK. Een WK mag niet gebruikt worden als een veredeld trainingskamp onder het mom van een zogenaamd leerproces omdat er op een EK over twee jaren gepresteerd zou moeten worden. Hoe kunnen de supporters en de media van een land dat derde staat op de FIFA-ranglijst deze onzin nou accepteren? Hoewel deze ranglijst niet alles zegt, betekent het wel dat Nederland behoort tot de absolute top van de wereld. Dit brengt automatisch met zich mee dat je maar met één doel deelneemt aan het WK en dat is wereldkampioen worden. Tijdens een WK is het voorzienbaar dat je spelers nodig hebt met specifieke kwaliteiten. Dat dergelijke spelers niet voor handen zouden zijn lijkt mij een gebrek aan inzicht. Op de vraag of ik niet een speler zou zijn met bepaalde kwaliteiten die nu ontbraken in de selectie antwoordde Van Basten dat ik een minder seizoen had gespeeld waarna hij op een nogal goedkope wijze ten koste van mij de lachers op zijn hand trachtte te krijgen. Ik denk overigens dat ik een goede eerste competitiehelft heb gespeeld en een wisselende tweede helft. Voor ervaren spelers met specifieke kwaliteiten die op het hoogste niveau acteren kijk je voor een eindtoernooi echter niet in de eerste plaats naar de vorm. Want wat is vorm? Je weet inmiddels waartoe dergelijke spelers in staat zijn – en dan betreft het niet, of juist niet, alleen de kwaliteiten op het technische vlak. Als ervaren coach begrijp je dat dergelijke spelers op een eindtoernooi zeker iets extra’s zullen willen neerzetten en een jong elftal een gevoel van overtuiging en zelfvertrouwen kunnen geven. De voorbeelden zijn ook nu te zien tijdens het WK. Ik vind het teleurstellend dat ik zoiets aan de bondscoach van het Nederlands elftal moet uitleggen. Noem mij verder een speler uit de selectie van het Nederlands elftal die een volledig seizoen goed heeft gespeeld. Ik heb een fase minder gespeeld in de competitie. Hetzelfde geldt voor alle spelers van het Nederlands elftal. Een aantal spelers, waaronder middenvelders, heeft zelfs ronduit een zwak of slecht seizoen gedraaid in de Nederlandse competitie die toch niet tot de allersterkste van Europa behoort. Dat wij opeens een gebrek aan kwaliteit zouden hebben is overigens een ander goedkoop excuus. Brazilië heeft de meeste kwaliteit maar gaat er in de kwartfinales uit. Duitsland heeft individueel gezien de minste kwaliteit maar was uiteindelijk toch een belangrijke kandidaat voor de wereldtitel. Dit komt niet in de minste plaats vanwege hun coach die niet in de dug out blijft zitten wachten totdat zijn charisma het elftal over een dood punt heen tilt en daarmee vergeet te coachen, de arbitrage te bespelen en als twaalfde man deel te nemen aan de wedstrijd. Kijk in dit opzicht maar eens naar Hiddink, Van Gaal, Capello, Scolari, Klinsmann, Ferguson, Wenger, Mourinho. Het ziet er misschien soms wat clownesk uit maar het is wel een belangrijk onderdeel van het coach ambt. In deze discussie lijkt het er namelijk op dat een gewonnen wedstrijd een ongelofelijke prestatie is door het gebrek aan kwaliteit van de spelers; winst is daarom vooral een verdienste van de coach. Als er wordt verloren ligt dat voor de hand want er is immers een gebrek aan kwalitatief goede spelers. De coach treft zo nooit enige blaam. In het huidige voetbal zijn echter de kwaliteitsverschillen tussen de selecties zeer gering en gaat het bij winst en verlies nog maar om zeer kleine details. Wedstrijden op het allerhoogste niveau worden daarom steeds vaker beslist door de kwaliteit op de bank en dan bedoel ik niet de reservespelers. Een jonge onervaren coach maakt onherroepelijk fouten en dat geeft ook niet. Het is echter vooral vervelend als die fouten vooraf door velen zijn voorzien maar op dat moment door de coach met nogal wat dedain en arrogantie zijn weggewimpeld. Daardoor zijn de keuzes achteraf voor de coach wat moeilijk te rechtvaardigen. Echter, toon ook dan je waardigheid, geef toe dat er fouten zijn gemaakt en speel vooral niet onder de gordel ter verdoezeling van die fouten. Ten slotte het volgende. Ik zou in een interview met het boulevardblad News of the World gezegd hebben het een schande te vinden dat het Nederlands elftal zo grof speelde tegen Portugal. Andere bladen suggereren dat ik mij kritisch zou hebben uitgelaten over het spel van het Nederlands elftal. Nou, ik geef zelden interviews en al helemaal niet aan dergelijke bladen. Overigens speelde het Nederlands elftal zeker niet te grof tegen Portugal, maar dat is een andere discussie.' Edgar Davids Bron Vi.nl

Stichting Sabanapeti bouwt georganiseerde dorp Agi Paandasie

PARAMARIBO/TAPANAHONY, 5 jul – Bewoners van twee door watersnood getroffen dorpen in Oost-Suriname werken aan een nieuwe gemeenschap. Dit meldt De West. Er wordt gebroken met de traditie van bouwen op vlak land langs de rivier. Het hoger gelegen Agidi Paandasi langs de Tapanahonyrivier, moet model gaan staan voor een ommekeer. Er wordt al gebouwd. Met fondsen ingezameld door de Nederlandse stichting Sabanapeti zijn tien woningen opgezet. Voorzitter André Pakosi van Sabanapeti heeft met de plaatselijke organisatie U G’wa Soo (zoek het hogerop, red.) een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Er is een kleine houtzagerij opgezet. Opmerkelijk is de ruimtelijke ordening, die afwijkt van de traditionele dorpsinrichting in het binnenland. Niemand mag naar eigen believen een woonplek uitkiezen. Er is een heus ontwikkelingsplan uitgewerkt en er moet netjes een perceel worden aangevraagd. Ook is ruimte ingebouwd voor onder meer straten, woningen voor traditionele leiders, overheidskantoren, pleinen en ontspanningscentra. De Nederlandse gemeenten Utrecht en Amsterdam hebben vijftigduizend euro geschonken.