maandag, juli 10, 2006

Italie wereldkampioen ! dankzij Zidane !

Italië is zondagavond wereldkampioen voetbal geworden, voor de vierde keer in de geschiedenis. De Azzurri versloegen Frankrijk in de finale. Dat gebeurde in Berlijn pas in de strafschoppenserie. Geen van de vijf Italianen faalde. Aan Franse zijde schoot David Trezeguet tegen de lat. Na 90 en 120 minuten prijkte er 1-1 op het scorebord in het Olympia Stadion. Zinedine Zidane, die in de tweede helft van de verlenging rood kreeg omdat hij Marco Materazzi een kopstoot gaf, zette de Fransen al na zeven minuten op voorsprong vanaf de penaltystip. Het was zijn derde treffer in een WK-finale. De aanvoerder mocht van elf meter aanleggen nadat Materazzi, Florent Malouda had neergelegd. Hoofdrolspeler Materazzi maakte nog geen kwartier later de gelijkmaker door de bal bij een voorzet achter Fabien Barthez te koppen.