Alles over Surinamers en Suriname, ,Brunswijk, Venitiaan ,Bouterse,De ware tijd, Bouterse, Surinamers in Nederland en Amerika, Misiekaba, Marinus bee, ,Barack Obama, Surinaamse blog, 8 december moorden, Kromanti, Donald trump, mark Rutte, Geert Wilders, Santokhie, VHp, NDP,ABOP, DOE, Bainath Panday, enz enz
vrijdag, april 07, 2006
Surinaamse Bara
1 kg. bloem
500 gr. fijn gemalen urdi
6 teentjes knoflook
1½ theel. zout
1 theel. bakpoeder
1 theel. baksoda
1 peper
2 theel. komijnzaad (djira)
6 jonge tajerbladeren
1 liter olie.
*Als u zelfrijzende bloem gebruikt
hoeft u geen bakpoeder en soda te gebruiken.
De komijn in een droge koekepan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak). Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en -soda, de gemalen urdi, de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad. Het deeg goed kneden tot het een samenhangend geheel wordt. Het deeg dan afgedekt een paar uur laten rusten. In een wok of pan olie goed verhitten. Als u de barra's gaat bakken vormt u ronde platte koekjes met in het midden een gaatje. Als je de rondjes in de olie hebt gedaan met een lepel constant olie op schenken, je ziet dan meteen dat de barra boller wordt. Gebeurd dat niet, dan is de olie niet heet genoeg. De barra's goudbruin bakken.
Barra wordt meestal met chutney gegeten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten