Alles over Surinamers en Suriname, ,Brunswijk, Venitiaan ,Bouterse,De ware tijd, Bouterse, Surinamers in Nederland en Amerika, Misiekaba, Marinus bee, ,Barack Obama, Surinaamse blog, 8 december moorden, Kromanti, Donald trump, mark Rutte, Geert Wilders, Santokhie, VHp, NDP,ABOP, DOE, Bainath Panday, enz enz
woensdag, april 26, 2006
Drugsbazen ‘offeren’ koeriers
Paramaribo - Ongelukkig stond E. dinsdagmiddag voor rechter Krishnapersad Pultoo.
De vrouw had geprobeerd 2.221 gram cocaïne in de dubbele bodem van haar koffer mee te nemen. Net als S. die ongeveer 720 gram bij zich had, was de vrouw verraden door de verstrekker van de drugs. “Ik heb maar één verklaring hiervoor: je drugsbaas heeft je opgeofferd omdat een grotere hoeveelheid langs moet”, zei Pultoo aan de drugkoeriers. “Wat jullie niet beseffen, is dat het meedogenloze mensen zijn. Ze kennen alleen geld, geen mensen. Ze slachten je als een kip.”
Naast E. en S. stonden nog terecht de bolletjesslikkers J. en N. voor poging tot uitvoer van respectievelijk 1.520 en 1.200 gram. De rechter wees hen op de maximale straf van twintig jaar en de geldboete van 500.000 dollar die staat op uitvoer van drugs. Pultoo: “En als ik het in mijn hoofd haal om je tien jaar te geven, dan ben je niet jarig! We doen het niet omdat we rekening houden met een aantal zaken en in de hoop dat jullie ophouden.”
Alle verdachten wisten alleen de voornaam van hun verstrekkers: ene Benito, Melvin, Arie, Dennis, maar konden geen verdere persoonsgegevens verstrekken aan de justitie. Hierop kon de magistraat het niet nalaten hen erop te wijzen dat koeriers vaker zijn afgeslacht in Nederland en hun lijk in de greppel is gedumpt. Dit, om de kans op eventuele herkenning in een rechtbank weg te maken.
Frank Truideman die S. verdedigde, stelde dat Suriname het rechtshulpverdrag met Nederland moet aanwenden om veroordeelde Nederlandse drugkoeriers in eigen land hun straf te doen uitzitten. Dit levert het land economisch voordeel op en zo wordt de Surinaamse gevangenis ontlast.
Officier van justitie Carmen Rasam eiste voor allen twaalf maanden onvoorwaardelijke straf onder aftrek van voorarrest en drie jaar proeftijd. De voorwaardelijke straffen varieerden tussen zes en acht maanden. Pultoo vonniste twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en geldboetes tussen 500 en 1.500 dollar. Alle drugs zijn verbeurd verklaard.-.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten