donderdag, februari 02, 2006

We eten chinese kip vandaag

Chinese kip (gestoofd) 4 kippenpoten ½ blikje mixed ginger 4 teentjes knoflook 4 eetl. oestersaus 4 eetl. sojasaus ½ afgestr. theel. ve-tsin ½ ui 2 eetl. cognac of rum 1 stuk gember (1 cm) 4 eetl. olie. De poten schoonmaken en in kleine stukjes hakken. Een marinade maken van de fijngewreven knoflook, geraspte gember, oestersaus, sojasaus, ve-tsin, cognac of rum en 2 eetl. vocht van de mixedginger. De kip een paar uur laten marineren. Olie heet maken, hierin de stukjes kip doen en blijven omscheppen tot de kip bruin is. De fijngesneden uitjes en de marinade erbij doen en een ½ glas water. De kip hierin op een zacht vuurtje stoven. Eventueel wat zout toevoegen. Als de kip bijna klaar is de mixed ginger erbij doen en nog even laten stoven.

Geen opmerkingen: