maandag, februari 20, 2006

Saoto Soep voor een goed begin

3 liter water ½ kg. kipfilet 2 salamblaadjes 1 tak sereh (citroengras) 1 ui 4 stukjes laos (1 cm) 3 teentjes knoflook 1 pak soe-on (witte vermicelli) 200 gr. taugé (gropesi) 4 takjes selderij (soepgroente) gebakken uitjes olie zout zwarte peper 5 bouillonblokjes naar smaak 1 pak dunne aardappelstokjes 6 pimentkorrels (lontai). 3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels, 1 tak soepgroente en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met bouillonblokjes. De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen. De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten. In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Ook mag er rijst bij gegeven worden.

Geen opmerkingen: