vrijdag, januari 15, 2010

45 Surinamers door Braziliaanse Garimpeiro's vermoord

Paramaribo -  'Je hoort steeds 'wan Brasjon kir' wan buskondre sma. Vanaf 1993 is het begonnen', zegt Ronnie Brunswijk (AC/ABOP). Hij zou hierna 17 namen van slachtoffers voorlezen die tot en met december 2009 zijn 'doodgeschoten door Brazilianen'. Otmar Rodgers, NF-fractieleider, zei dat er volgens de lijst van Brunswijk ongeveer 45 Surinamers zijn vermoord. Brunswijk schokte de zaal door te vertellen dat hij zes maanden terug een Braziliaanse moordenaar aanhield. Dezelfde man ziet hij nu vrij rondlopen in Paramaribo.

Jennifer Simons wilde weten of moordenaars zijn berecht. Tegelijk wilde de politica ook weten hoeveel Brazilianen in Suriname zijn vermoord. Bij haar ging het erom dat indien blijkt dat onze bevolking niet beschermd wordt, eens de vlam in de pan slaat.


Otmar Rodgers, fractieleider NF, zei dat de slachtoffers misschien ook crimineel gedrag vertoonden. Andre Misiekaba was het niet met Rodgers eens. Voor de komst van de Brazilianen was er nooit sprake van dergelijk crimineel gedrag.

Geen opmerkingen: