dinsdag, mei 16, 2006

Als Ayaan geen Nederlander meer is ! wie dan nog wel ?

DEN HAAG - Ayaan Hirsi Ali vindt het een 'buitenproportionele sanctie’ dat minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) haar haar nationaliteit heeft ontnomen. Dat zei ze vanmiddag tijdens de persconferentie over haar vertrek uit de Nederlandse politiek. Hirsi Ali zei de juridische problematiek over haar naturalisatie niet te kunnen overzien. Maar ze vroeg zich wel af hoe vaak mensen op de vlucht uit angst andere namen opgeven in de procedure. ,,In alle gevallen is dit een buitenproportionele sanctie,’’ stelde een geëmotioneerde Hirsi Ali. Verdonk had haar maandag laten weten dat ze mogelijk nooit het Nederlanderschap heeft verkregen. 'Verdrietig en opgelucht' pakt ze haar koffers, zo zei Hirsi Ali. Hirsi Ali heeft altijd toegegeven dat ze destijds bij aankomst in Nederland een verkeerde naam en geboortedatum heeft opgegeven en een onjuist vluchtverhaal heeft verteld. Het ernstig bedreigde en daardoor zwaar beveiligde Kamerlid wees erop dat het moeilijk is om met zoveel dreiging en beveiliging te leven. Maar onmogelijk is dat niet, zei ze. Het is echter onmogelijk geworden nu Verdonk een ,,hard oordeel’’ heeft geveld. ,,Ik ga weg, maar de vragen zullen blijven.’’ Ayaan Hirsi Ali beëindigt onmiddellijk haar VVD-Kamerlidmaatschap. Ze had in het najaar van 2005 aan VVD-vicepremier Gerrit Zalm en VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen al laten weten na de verkiezingen in 2007 niet verder te willen in de Tweede Kamer. De recente media-aandacht over het verstrekken van verkeerde informatie over haar verleden bij haar komst naar Nederland, heeft haar vertrek versneld. Omdat het Haagse gerechtshof eind april besloot dat zij haar woning eind augustus moet verlaten, kiest Hirsi Ali ervoor per september in de Verenigde Staten aan de slag te gaan. Leugens Hirsi Ali kwam in opspraak na een uitzending van Zembla, waarin werd beweerd dat zij mogelijk meer leugens heeft verteld bij haar asielaanvraag dan ze eerder al had toegegeven. Kamerlid Hilbrand Nawijn stelde vragen, waarna Verdonk een onderzoek instelde. Vrijdag zei Verdonk nog dat Hirsi Ali niets te vrezen had. Volgens Hirsi Ali zijn de beweringen van Zembla "roddels", zo zei ze in televisieprogramma NOVA. In antwoord op de vragen van Nawijn schrijft Verdonk dat "vooralsnog moet worden aangenomen dat zij geacht wordt het Nederlanderschap niet te hebben verkregen". Feitelijk komt het erop neer dat de politica onder haar eigenlijke naam, nooit het Nederlandse paspoort heeft gekregen, omdat zij bij haar naturalisatie in 1997 andere personalia heeft opgegeven. Het spoedige vertrek van het Kamerlid naar de Verenigde Staten hangt mogelijk samen met een uitspraak van het Haagse gerechtshof eind april. Dat bepaalde na klachten van omwonenden dat Hirsi Ali haar zwaar beveiligde woning in Den Haag uiterlijk 27 augustus moet verlaten. De buren van het bedreigde Kamerlid vreesden voor hun veiligheid.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ayaan Beschouw Ik Niet Als Nederlandse..ze heeft vororang gehad voor de belangen van het parlement. dit is een les voor haar dat ned altijd mensen gaan gebruiken die voro hen een aanwinst is. als dat nou illegaal is of niet. nu de zaak aan het licht komt wist rita opeens niet dat ze onder valse voorwenselen haar paspoort heeft aangevraagd en die ook nog heeft ontvangen. ik blaim ayaan niet maar onze zogenaamde regering. ze liegend e boel bij elkaar en proberen het vervolgens heel voorzichtig weer uit de wereld te krijgen. ayaan heeft voor heel veel rellen , opschudding en zelfs de dood van een columnist gezorgd. ze heeft in een land waar moslim zijn en hun cultuur zo goed als geaccepteert was ervoor gezorgd dat mensen met negatieve ogen naar het geloof ging kijken.ik vind het het recht voor een recht voor allen is. mvr bijlhout moest ook op staapen omdat ze had gelogen. het poolse meisje mocht zelfs haar examen niet afmaken omdat ze zou hebben gelogen. ayaan heeft ook gelogen wat maakt haar geval nou zo bijzonder ..het feit dat ze parlements lid is? als was ze de koningin liegen is liegen en daar zitten gevolgen aan vast.

treder zei

Ik niet altijd eens geweest met haar standpunt maar,
je kan haar echt niet verantwoordelijk houden voor de manier hoe autochtone Nederlanders naar Allochtonen kijken op dit moment .ik denk dat eerder 11 September een belangerijke rol hierin heeft gespeeld .