vrijdag, april 10, 2009

Goede vrijdag : twee vis gerechten voor vandaag

Vis gerecht alla Reginaldo Ingrediënten: * +/- 10 grote garnalen schoongemaakt; 200 gram verse kabbeljauw; * 100 gram platte boontjes; 1 lange rode paprika; 8 champignons; * 2 lente ui; 6 eetl. olijf olie 3-4 eetl Kerriemix voor Kip van Swiet Moffo. * 250 gram pasta naar keus Bereiding: De garanalen en kabbeljauw, wassen en op een droge doek leggen. kabbeljauw in stukjes snijden en in hete olie bakken met de kerrie kix, de garnalen erbij en dit samen gaar bakken. Nu de platte boontjes, stukjes paprika, gesneden lente ui en de gesneden champignons erdoor roerbakken. Gekookte pasta nu aan het geheel toevogen en +/- 5 min. erdoor mengen, tot dat het geheel lekker warm is. In plaats van pasta kunt u ook warme witte rijst apart of erdoor. Voor de lekkere pittige smaak één van de hot pepper sauzen of sambals van Swiet Moffo erbij serveren. Heel snel, makkelijk en nog overheerlijk ook.

Gestoofde vis 500 gr. vis naar keuze 1 citroen of azijn 2 dl. olie zout zwarte peper 2 tomaten 1 takje selderij 1 á 2 bouillonblokjes 1 verse peper 25 gr. margarine 1 ui snufje ve-tsin. De vis schoonmaken en wassen met citroen of azijn. Daarna afspoelen en afdrogen. De vis in moten snijden en met zout en zwarte peper bestrooien en in hete olie bakken. Boter in de pan doen en hierin stukjes ui en tomaat fruiten. De stukken vis erbij doen, ½ glas water, de fijngesneden selderij, de verse peper, ve-tsin en de stukken vis hierin laten sudderen. 1 á 2 bouillonblokjes toevoegen.

Geen opmerkingen: