Alles over Surinamers en Suriname, ,Brunswijk, Venitiaan ,Bouterse,De ware tijd, Bouterse, Surinamers in Nederland en Amerika, Misiekaba, Marinus bee, ,Barack Obama, Surinaamse blog, 8 december moorden, Kromanti, Donald trump, mark Rutte, Geert Wilders, Santokhie, VHp, NDP,ABOP, DOE, Bainath Panday, enz enz
woensdag, mei 31, 2006
Pedo partij is een feit !
kijk goed naar deze pica vooral naar die plaatjes onder zijn bureau (inzoomen)
uders houdt uw kinderen binnen. We hebben er weer een nieuwe partij bij, speciaal voor pedofielen. Hoewel kinderen er straks natuurlijk ook op kunnen stemmen als het aan Pechtold ligt. De partij van Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit gaat morgen officieel van start. Belangrijkste verkiezingspunten: seks tussen minderjarigen en volwassenen moet mogen en kinderporno moet gelegaliseerd worden. Om contact met de kiddos wat te versoepelen moet soft- en harddrugs gelegaliseerd worden. Om buitenlandse kinderen makkelijk naar Nederland te halen, moet het integratiebeleid direct worden afgeschaft. En omdat kinderen geen dieren zijn, moeten dieren meerrr rechten krijgen. Kinderen zelf krijgen stemrecht vanaf 12 jaar, seksuele voorlichting begint op de kleuterschool, werken voor geld is vanaf 12 jaar toegestaan. Om makkelijk bij je msn-contacten te komen, wordt reizen met de trein helemaal gratis. Zie hier nog maar enkele van de punten van de partij. U wilt de website wel eens zien? Die staat hierrrr.
Microsoft lanceert OneCare
n een poging gebruikers van zijn besturingsprogramma Windows beter te beschermen tegen de vele bedreigingen, heeft Microsoft woensdag zijn eigen antivirussoftware OneCare gelanceerd. Tegelijkertijd hoopt het softwareconcern klanten weg te pikken bij virusbestrijders als McAfee en Symantec.
Met OneCare kan een huishouden in totaal drie computers beschermen. In de Verenigde Staten kost het programma bijna 50 dollar per jaar. De komende twaalf maanden wil Microsoft OneCare ook buiten dit land aanbieden. Het is nog onduidelijk wanneer Nederland aan bod komt. Microsoft richt zich naar eigen zeggen vooral op de 70 procent van de computergebruikers die geen antivirusprogramma gebruikt. Maar, zo gaf het concern toe, ook opent het met OneCare de aanval op andere virusbestrijders.
Andere virusbestrijders als McAfee en Symantec, die fors hebben verdiend aan de virusaanvallen op Windows, zien de bui al hangen en zijn een tegenaanval begonnen. McAfee meldde woensdag aan Falcon te werken, een antivirusprogramma vergelijkbaar met OneCare. Symantec heeft eerder al aangekondigd in de herfst van dit jaar Genesis op de markt te brengen.
Op het internet zijn overigens genoeg gratis antivirusprogramma's te vinden. Onder meer AVG, Avast en Antivir bieden gratis versies van hun software aan. Betaalde programma's hebben vaak wel meer functies.
maandag, mei 29, 2006
Martinair naar Suriname en Curaçao
Martinair gaat in het winterseizoen vliegen op Suriname en (weer) Curaçao. Dat meldt de Caribische redactie van Radio Nederland Wereldomroep . Vooral naar de vluchten op Paramaribo wordt uitgekeken omdat er tot voor kort een monopolie was van KLM en SLM. Gehoopt wordt op lagere tarieven.
Martinair gaat vanaf 29 oktober naar Paramaribo vliegen. Het nieuws werd bekendgemaakt door reisbureau Does Travel & Cadushi Tours. De vliegmaatschappij reageerde nog terughoudend omdat ‘er nog puntjes op de i’ moesten worden gezet. Maar volgens directeur Martin Does is er geen twijfel meer; Martinair heeft de touroperators al ingelicht. De prijzen worden binnenkort bekend. Reizigers hopen op een stevige prijzenslag op de route tussen Amsterdam en Paramaribo.
Suriname begint aan wederopbouw binnenland
PARAMARIBO - In de overstroomde gebieden in Suriname is de situatie gestabiliseerd. De vier Nederlandse Lynx-helikopters zijn weer weg, en ook een helikopter uit Brazilië staat op het punt te vertrekken. Volgens het nationale crisisteam van Suriname is de fase van wederopbouw begonnen.
Hoewel er nog steeds dagen zijn dat het flink regent en het waterpeil stijgt, zijn de rivieren in het rampgebied, dat in oppervlakte groter is dan heel Nederland, niet meer buiten hun oevers getreden. De akkers van de Marrons (boslandcreolen) en de indianen die in het gebied wonen, zijn vernietigd en daarom wordt in de 175 getroffen dorpen nog wel dagelijks voedsel gedropt. Inmiddels zijn zo'n 25.000 voedselpakketten uitgedeeld. Meer zullen de komende maanden volgen, omdat het nog wel even duurt voordat de mensen hier weer hun eigen gewassen kunnen oogsten.
Veel scholen in het Tapanahony-gebied en ook in de regio Boven Suriname zijn weer open, maar er zijn nauwelijks boeken, schriften en pennen. Ook het meubilair is grotendeels gesneuveld. De leerkrachten, die naar de hoofdstad Paramaribo waren gevlucht, zijn weer terug. De grote schoonmaak is begonnen.
De Surinaamse regering zei onlangs ruim zeventig miljoen dollar (ruim twintig miljoen euro) nodig te hebben voor de wederopbouw van het overstromingsgebied. Maar het bedrag dat diverse hulpacties tot op heden bijeen hebben gebracht, komt bij lange na niet in die buurt. In Nederland haalden de Samenwerkende Hulporganisaties ruim anderhalf miljoen euro op, de Nederlandse regering doneerde één miljoen euro en de grote steden bij elkaar ook ruim een miljoen.
In Suriname werd vorige week een grote benefietavond georganiseerd met een opbrengst van ruim honderdduizend euro. Eerder al stak de Surinaamse regering twee miljoen euro in een noodfonds.
Vrijdag eiste het Indiaanse dorp Kwamalasumutu, in Zuid-Suriname, honderdduizend euro. Het dorp is nauwelijks getroffen door de overstromingen, maar dit gebied wordt jaarlijks enkele maanden getroffen door extreme droogte, wat leidt tot hongersnood. Ook een jaarlijks terugkerende mierenplaag zorgt voor tegenvallende oogsten. ''Ons probleem wordt al jaren genegeerd door de overheid, en er zijn in het verleden al doden gevallen,'' aldus de traditionele leider van het dorp. ''Nu er eindelijk aandacht is voor het binnenland vanwege de wateroverlast, eisen wij ook een deel op. Vanwege al die jaren dat we genegeerd zijn.''
Hoewel internationale hulporganisaties als het Internationale Rode Kruis en het rampenteam van de Verenigde Naties, Suriname roemen voor de goed gestructureerde hulpverlening, zijn veel dorpelingen argwanend over de uiteindelijke bestemming van alle hulpgelden. Hoeveel blijft in Paramaribo aan de strijkstok hangen, vragen mensen zich af.
Dat wantrouwen is begrijpelijk, want tot voor kort deed de Surinaamse regering vrijwel niets voor de marrons en indianen in het binnenland. Alleen in tijden van verkiezingen kwamen de president en zijn ministers op bezoek in het binnenland. ''Dan komen ze met cadeautjes en beloftes; het heeft veel weg van de kettinkjes en kraaltjes van vroeger,'' stelt socioloog Erney Landveld, zelf een Marron. ''Er is nauwelijks communicatie met het afgelegen binnenland. Alles draait altijd om Paramaribo, dat is al eeuwen zo.''
Toch is er sinds de verkiezingen van mei vorig jaar wel iets veranderd. Marron-partijen, die zich inzetten voor het binnenland, onder leiding van ex junglecommando Ronnie Brunswijk, behaalden maar liefst zes zetels. Een aantal belangrijke ministers die nu direct bij de hulpverlening na de ramp betrokken zijn, zoals minister Felisie van Regionale Ontwikkeling, komen van Marron-partijen. ''We moeten denken aan structurele veranderingen om het gebied er bovenop te krijgen. Ik denk aan waterbeheersing maar ook de toegankelijkheid van het gebied,'' zei Felisie. De dorpen zijn pal langs de rivier gebouwd, omdat de mensen volledig afhankelijk van het water zijn. In de rivier wordt gewassen en gebaad en er wordt uit gedronken.
Burgemeester Job Cohen van Amsterdam, dat al een groot drinkwaterproject in het binnenland steunt, gaat volgende maand naar het rampgebied om te kijken wat de stad nog meer kan betekenen als het gaat om waterbeheersing.
vrijdag, mei 26, 2006
Tour operators rampgebied krijgen steun van minister Amafo
PARAMARIBO, 25 mei – Tour operators die schade hebben geleden in het rampgebied zullen finaciële steun krijgen. Dit zegt minister Alica Amafo van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De hoogte van de schade wordt door deskundigen vastgesteld. Er zullen dan voorstellen worden gedaan aan de ministerraad. Vaststaat dat de tour operators hulp behoeven.
Het betreft veelal lokale ondernemers, die volkomen aangewezen zijn op aanvoer van gasten uit Paramaribo. Door de overstroming in onder meer het Boven-Surinamegebied zijn hele vakantieoorden tegen de vlakte gewassen. Er wordt nu vooral gerekend op steun vanuit Paramaribo. Amafo die een orientatiebezoek heeft gebracht aan het gebied, zegt dat het vooral zal aankomen op leningen.
Er is al overleg gevoerd met onder meer de Nationale Ontwikkelingsbank, NOB. Uit het Investeringsfonds dat gefinancierd wordt door Nederland, zal twee miljoen euro beschikbaar worden gesteld. De tour operators krijgen zachte leningen om herstelwerk uit te voeren. Behalve dat ze werk bieden aan tientallen lokale krachten, staan de ondernemers ook model in een door armoede geteisterd gebied.
donderdag, mei 25, 2006
Juf wat verberg je in je tas ??
Paramaribo - De mysterieuze gebeurtenissen op de Tata Colinschool, zijn niet opgelost.
Leerlingen raken nog in trance, waardoor ouders hebben besloten hun kinderen thuis te houden, tot er een echte oplossing is.
Religieuze leiders hebben geprobeerd het raadsel op te lossen, maar zonder succes; de situatie werd erger. De ouders zijn moe en willen een oplossing. Een ouder en enkele familieleden van een van de leerlingen namen het recht in eigen handen, waardoor het schoolhoofd de politie erbij moest halen. Omdat zij de inhoud van de tas van het schoolhoofd wilden controleren. "Ze gaat overal met haar tas", zegt een van de leerlingen die regelmatig in trance raakt. Zij verklaart dat leerlingen in trance meerdere malen hebben aangegeven, dat er iets is in de tas van het schoolhoofd. Het schoolhoofd kent haar rechten en vroeg de politie om assistentie.
Onder de leerkrachten heerst angst te praten over hetgeen zich op hun school afspeelt. "Alles wat we in goed vertrouwen aan journalisten vertellen, wordt in vergaderingen op school besproken. Iedereen maakt zich druk over de leerlingen. Maar ook wij leerkrachten komen naar school en weten niet wat ons te wachten staat. Ook wij zijn getraumatiseerd en hebben hulp nodig."
Truus End, schoolhoofd van de Tata Colinschool, blijft spaarzaam met haar informatie. "Ik heb in het verleden weinig gezegd, maar het bleek toch te veel te zijn. Het zou goed zijn als hier geen aandacht aan wordt besteed."
Kenneth Biervliet hoofd van het Bureau Lager Onderwijs, zegt dat het ministerie werkt aan een oplossing en dat hierover deze week gesprekken met End zullen worden gevoerd. “Ik ben de laatste persoon die dingen in de pers wil brengen, maar eind van de week is er meer duidelijkheid over wat het ministerie zal doen met dit probleem.-.”
woensdag, mei 24, 2006
Hulp actie Doekoe voor Suriname levert 1,5 miljoen op
De hulpactie voor Suriname heeeft al 1,5 miljoen euro opgebracht .
volgens de samenwerkende hulporganisatie,s lijkt de schade door de overstromingen mee te vallen . Er is wel gebrek aan voedsel aldus de NOS
dinsdag, mei 23, 2006
Wereldpremière documentaire over Binnenlandse Oorlog
Op donderdag 8 juni gaat Bar’puru (Suriname, 2006, 50 minuten) van Frank Zichem in wereldpremière tijdens het internationale documentairefestival Beeld voor Beeld. Zichem legt in deze film de vele emoties bloot die het gevolg zijn van één van de meest aangrijpende periodes uit de Surinaamse geschiedenis: de Binnenlandse Oorlog.
Bar'puruDe strijd tussen Ronnie Brunswijk en zijn vroegere baas, legerleider Desi Bouterse, duurde van 1986 tot 1992. Honderden burgers en strijders kwamen hierbij om; duizenden binnenlandbewoners sloegen op de vlucht. Veel dorpen, scholen en poliklinieken zijn inmiddels weer opgebouwd, maar de wonden zijn nog steeds niet volledig geheeld.
Het definitieve programma van de 17e editie van het internationale documentairefestival Beeld voor Beeld is bekend en staat online. In het Tropentheater in Amsterdam worden gedurende vijf dagen meer dan twintig films uit diverse landen vertoond, waarin cultuur en beeldvorming centraal staan. Beeld voor Beeld is een ontmoetingsplaats voor publiek en professionals. De filmmakers zijn altijd aanwezig bij de vertoning van hun film en er is veel ruimte voor discussie.
Coronie roert zich sinds ramp binnenland
Paramaribo - Het treffen van drastische maatregelen om het district Coronie te beschermen tegen overstroming, gedoogt niet langer uitstel.
Vanmorgen organiseert de bevolking te Totness een grote vergadering over de gevolgen van de watersnood in het binnenland.
De Coronianen geloven dat zij in de toekomst ook geconfronteerd zullen worden met door water veroorzaakte rampen en willen daarom drastische ombuiging van het beleid van de overheid over het ontwateringssysteem en de kustverdediging in het district. Een rampenplan wordt daarbij als noodzakelijk gezien. Het thema van de vergadering is: ‘Te yu mat’ barba e bron yu mus nati f’ yu’ (Tref voorzorgsmaatregelen voordat je geconfronteerd wordt met hetzelfde probleem).
Verschillende organisaties binnen en buiten Coronie staan achter deze activiteit. Personen uit Paramaribo zullen ook deelnemen aan de vergadering om te praten over de voorzorgsmaatregelen die schade van een eventuele waterramp moeten minimaliseren.
Alexander Feller, voorzitter van het actiecomité Herstel Noorder Coronie polders (HNCP), zegt aan dWT dat het gevaar van overstroming nog gevaarlijker is voor Coronie dan voor het binnenland. Het kokosdistrict ligt namelijk nog lager en is omringd door de Atlantische Oceaan en een kunstmatig meer. Het meer is ontstaan als gevolg van de waterkerende dam, die is aangelegd door de overheid. Het water achter de dam heeft intussen een hoogte bereikt van drie meter.
Feller: “De hele situatie van onze binnenlandse broeders mag een vingerwijzing zijn. We gaan niet langer in Coronie met gekruiste benen zitten wachten op een antwoord van de centrale overheid. De oudjes onder ons piekeren al, na de beelden van het binnenland te hebben gezien.”
Op de vergadering zal nagegaan worden op welke wijze de overheid tot direct ingrijpen in deze kan worden overtuigd.-
zaterdag, mei 20, 2006
Open brief aan de Surinaamse overheid
De Surinaamse overheid zou beter moeten investeren in het ontwikkelen van het Surinaams binnenland tot toeristisch gebied .
dat zou op den duur meer geld voor Suriname gaan leveren .
in plaats van de goud ontginning door buitenlandse maatschappijen , want die leveren toch geen of weinig relevante bijdrage aan de ontwikkeling van het binnenland van Suriname.
in tegendeel zijn ze bezig het natuur van het land in zeer korte tijd te vernietigen.
mijn conclusie is dat het toerisme tot nu toe meer voor het binnenland heeft betekent dan al die maatschappijen die daar in het binneland bezig zijn met allerlij voor de locale bevolking en het natuur destructieve handelingen .
Red : Open brief aan de Surinaamse overheid
Ten Cate nieuwe trainer Ajax .
Zaterdag 20 mei 2006 - AMSTERDAM – De nieuwe trainer van Ajax is een vakman. Bij bijna al zijn oude clubs behaalde hij goede resultaten en overal predikte hij aanvallend voetbal. Daarnaast staat Henk ten Cate, die maandag voor twee jaar tekent, bekend als emotioneel mens die het zijn omgeving niet altijd makkelijk maakt.
De trainer Henk ten Cate heeft iets met Ajax. Als voetballer van de Amsterdamse amateurclub ZPC mocht hij op oefenstage in de jeugdopleiding. Als trainer in opleiding nam hij een kijkje in de keuken van Louis van Gaal. Mede op grond van die ervaringen werd zijn voetbalvisie gevormd: Ten Cate houdt van aanvallend voetbal met een verzorgde opbouw in een 4-3-3-systeem. Hij laat zijn teams ver van het eigen doel voetballen.
vrijdag, mei 19, 2006
Ayaan mag naar Belgie
Mocht Ayaan Hirsi Ali toch haar Nederlands staatsburgerschap verliezen, dan wil de partij van premier Guy Verhofstadt Vlaamse Liberalen en Democraten (VLD) haar een Belgisch paspoort aanbieden.
Volgens de vroegere Belgische minister van Landbouw, Jaak Gabriëls, is Hirsi Ali "iemand die op een intelligente manier standpunten verwoordt en systematisch elke vorm van discriminatie bestrijdt". Gabriëls vindt dat de omstreden VVD-politica van zo'n zeldzame klasse is, dat de VLD "haar niet voor het Nederlandse taalgebied verloren willen laten gaan". Ook zou Hirsi Ali een rolmodel zijn en op het gebied van integratie een goed voorbeeld voor tal van lotgenoten.
donderdag, mei 18, 2006
Ijzeren Rita knakt ! (krak)
DEN HAAG - Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) zal de motie over het Nederlandschap van Ayaan
Minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) onverkort uitvoeren. Dat heeft de minister donderdag gezegd na overleg met premier Jan Peter Balkenende en de twee vicepremiers.
,,Ik ga alle ruimte die er te vinden is gebruiken en haar uitnodigen om die ruimte aan te geven,’’ zei Verdonk. ,,Ik heb inmiddels begrepen dat haar advocate die ruimte wel ziet. Ik zal zelf ook actief op zoek gaan naar mogelijkheden.’’
Verdonk gaat Hirsi Ali ook een brief sturen om haar de procedure uit te leggen. Ook zal Verdonk het voormalige VVD-Kamerlid uitnodigen alle informatie te geven die relevant kan zijn om haar zo snel mogelijk haar paspoort terug te bezorgen. De top van het kabinet is ervan overtuigd dat naturalisatie van Hirsi Ali binnen de regels mogelijk is.
Premier Balkenende besloot donderdag Verdonk op het Torentje te roepen voor overleg ter voorbereiding van de ministerraad van vrijdag.
Daar staat de Kamermotie over Hirsi Ali op de agenda. Volgens ingewijden was VVD-vicepremier Zalm verrast over het initiatief van de premier.
Verdonk beloofde dinsdag in het Kamerebat over Hirsi Ali pas na langdurig touwtrekken dat ze motie zou uitvoeren. Woensdag wekte ze echter de indruk daar toch niet zo veel mogelijkheden toe te zien. Volgens een betrokkene wilde Balkenende meer helderheid van de VVD-bewindsvrouw.
Het gesprek van Verdonk met Balkenende en de vicepremiers duurde ruim anderhalf uur.
Zware crimineel Mukesh Jihnu in de kraag gevat
PARAMARIBO (ANP) - De hoofdverdachte van een diefstal uit een munitiebunker van het Surinaamse leger in februari, Mukesh J., heeft zich woensdag bij de politie in het westelijke district Nickerie gemeld. Hij wordt onder meer verdacht van smokkel van drugs, wapens en munitie en deelname aan een criminele organisatie.
De verdachte is van Nickerie naar de hoofdstad Paramaribo overgebracht, waar een speciaal team onder leiding van de procureur-generaal het onderzoek voortzet. In de zaak zijn zes militairen, een politieagent en negentien burgers aangehouden. Van de zes aangehouden militairen zijn er intussen vier op vrije voeten gesteld.
Eerder maakte de procureur-generaal melding van een levendige handel tussen criminele bendes in Suriname en het westelijke buurland Guyana.
Toerisme Suriname heeft geen last van ramp
Paramaribo/ANP
De Surinaamse toeristenindustrie lijkt nauwlijks te hebben geleden onder de hevige regenval en overstromingen van de afgelopen week .
De reisorganisatoren hebben bijna alle uitstapje door laten gaan en voor alternatieven gezorgd , als een toeristenresort was getroffen door de overstromingen .
woensdag, mei 17, 2006
Rita Verdonk huilt Crocodillen tranen
DEN HAAG - Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken gaat opnieuw bekijken of Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) de Nederlandse nationaliteit heeft.
De VVD-bewindsvrouw heeft dat in de nacht van dinsdag op woensdag toegezegd in een spoeddebat in de Tweede Kamer.
Verdonk werd tot haar stap gedwongen door een motie van VVD, CDA, D66 en de oppositiefracties PvdA en GroenLinks. Daarin werd haar opgedragen haar conclusie te "heroverwegen" dat Hirsi Ali niet de Nederlandse nationaliteit bezit, omdat ze in 1997 bij de aanvraag van haar paspoort heeft gelogen over haar personalia.
Verdonk had eerder in het debat gezegd dat ze met het oog op een arrest van de Hoge Raad niet anders kon doen dan te concluderen dat Hirsi Ali geen recht heeft op een Nederlands paspoort. Maar onder druk van de Kamer gaat ze nu toch "de ruimte zoeken" om op haar standpunt terug te komen. Ze heeft daarvoor maximaal zes weken de tijd. Lukt het niet om tot een ander besluit te komen, dan moet Verdonk zo snel mogelijk proberen Hirsi Ali alsnog te naturaliseren, verlangde de Kamer.
Verdonk kwam dinsdag in grote politieke problemen, nadat ze de Kamer maandag onverwacht had laten weten dat Hirsi Ali niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Veel VVD'ers, onder wie vicepremier Gerrit Zalm, waren woedend over de opstelling van Verdonk. De bewindsvrouw, die met staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs is verwikkeld in een felle strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD, opereerde in de kwestie-Hirsi Ali met een voor Den Haag ongebruikelijke voortvarendheid. Al binnen twee dagen beantwoordde zij Kamervragen over het onderwerp, terwijl daar een termijn van zes weken voor staat.
"Als de immigratiedienst IND altijd met deze snelheid werkt, hebben we binnenkort geen achterstanden meer", merkte Zalm sarcastisch op. VVD-kamerlid Bibi de Vries ging nog verder. Ze zei dat als Hirsi Ali, die al jaren beveiligd moet worden tegen aanslagen, iets overkomt "mensen binnen de VVD bloed aan hun handen hebben".
Ook buiten de VVD bestaat veel verbazing over de snelheid waarmee Verdonk de affaire-Hirsi Ali heeft afgehandeld. Premier Jan Peter Balkenende liet de minister naar zijn Torentje komen voor nadere uitleg.
De nationaliteit van Hirsi Ali werd vorige week donderdag onverwacht nieuws, toen de tv-rubriek Zembla er een uitzending aan wijdde. Hoewel Hirsi Ali al jaren terug in interviews en publicaties had laten weten dat ze in de jaren '90 bij haar komst naar Nederland een deels verzonnen verhaal heeft verteld, groeide de zaak opeens uit tot een rel.
Verdonk verklaarde dinsdag in het Kamerdebat dat ze tot aan de Zembla-uitzending niet precies op de hoogte was van de leugens van Hirsi Ali over haar vluchtverhaal. Die mededeling wekte veel ongeloof bij de Kamer.
Hirsi Ali maakte dinsdag bekend haar functie als Kamerlid met onmiddellijke ingang neer te leggen. De mededeling van Verdonk dat ze niet de Nederlandse nationaliteit heeft, was daarvoor de aanleiding. Hirsi Ali had anders pas in september de Kamer willen verlaten. Zij vertrekt dan uit Nederland, omdat ze een functie bij een Amerikaanse conservatieve denktank heeft aanvaard.
Verdonk onderstreepte dat Hirsi Ali ondanks het feit dat ze geen Nederlandse is, hier toch gewoon kan blijven. Zij heeft een status als vluchtelinge. Die raakt ze door haar leugens over haar verleden niet kwijt. Premier Balkenende liet weten dat de beveiliging van Hirsi Ali ook gewoon in stand blijft.
dinsdag, mei 16, 2006
Als Ayaan geen Nederlander meer is ! wie dan nog wel ?
DEN HAAG - Ayaan Hirsi Ali vindt het een 'buitenproportionele sanctie’ dat minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) haar haar nationaliteit heeft ontnomen.
Dat zei ze vanmiddag tijdens de persconferentie over haar vertrek uit de Nederlandse politiek.
Hirsi Ali zei de juridische problematiek over haar naturalisatie niet te kunnen overzien. Maar ze vroeg zich wel af hoe vaak mensen op de vlucht uit angst andere namen opgeven in de procedure. ,,In alle gevallen is dit een buitenproportionele sanctie,’’ stelde een geëmotioneerde Hirsi Ali.
Verdonk had haar maandag laten weten dat ze mogelijk nooit het Nederlanderschap heeft verkregen. 'Verdrietig en opgelucht' pakt ze haar koffers, zo zei Hirsi Ali.
Hirsi Ali heeft altijd toegegeven dat ze destijds bij aankomst in Nederland een verkeerde naam en geboortedatum heeft opgegeven en een onjuist vluchtverhaal heeft verteld.
Het ernstig bedreigde en daardoor zwaar beveiligde Kamerlid wees erop dat het moeilijk is om met zoveel dreiging en beveiliging te leven. Maar onmogelijk is dat niet, zei ze. Het is echter onmogelijk geworden nu Verdonk een ,,hard oordeel’’ heeft geveld. ,,Ik ga weg, maar de vragen zullen blijven.’’
Ayaan Hirsi Ali beëindigt onmiddellijk haar VVD-Kamerlidmaatschap. Ze had in het najaar van 2005 aan VVD-vicepremier Gerrit Zalm en VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen al laten weten na de verkiezingen in 2007 niet verder te willen in de Tweede Kamer.
De recente media-aandacht over het verstrekken van verkeerde informatie over haar verleden bij haar komst naar Nederland, heeft haar vertrek versneld. Omdat het Haagse gerechtshof eind april besloot dat zij haar woning eind augustus moet verlaten, kiest Hirsi Ali ervoor per september in de Verenigde Staten aan de slag te gaan.
Leugens
Hirsi Ali kwam in opspraak na een uitzending van Zembla, waarin werd beweerd dat zij mogelijk meer leugens heeft verteld bij haar asielaanvraag dan ze eerder al had toegegeven. Kamerlid Hilbrand Nawijn stelde vragen, waarna Verdonk een onderzoek instelde.
Vrijdag zei Verdonk nog dat Hirsi Ali niets te vrezen had. Volgens Hirsi Ali zijn de beweringen van Zembla "roddels", zo zei ze in televisieprogramma NOVA.
In antwoord op de vragen van Nawijn schrijft Verdonk dat "vooralsnog moet worden aangenomen dat zij geacht wordt het Nederlanderschap niet te hebben verkregen". Feitelijk komt het erop neer dat de politica onder haar eigenlijke naam, nooit het Nederlandse paspoort heeft gekregen, omdat zij bij haar naturalisatie in 1997 andere personalia heeft opgegeven.
Het spoedige vertrek van het Kamerlid naar de Verenigde Staten hangt mogelijk samen met een uitspraak van het Haagse gerechtshof eind april. Dat bepaalde na klachten van omwonenden dat Hirsi Ali haar zwaar beveiligde woning in Den Haag uiterlijk 27 augustus moet verlaten. De buren van het bedreigde Kamerlid vreesden voor hun veiligheid.
maandag, mei 15, 2006
Aktie Doekoe voor suriname heeft tot nu toe enkele tonnen opgeleverd .
AMSTERDAM - Tijdens de twee uur durende tv-actie Doekoe voor Suriname hebben verschillende bedrijven, instellingen en bekende Nederlanders voor enkele honderdduizenden euro's toegezegd. Dat heeft een woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) gezegd.
Lynx-helikopters
Het geld gebruikt de SHO voor noodhulp en wederopbouw van het door een overstroming getroffen gebied. Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) kondigde tijdens de uitzending aan om vier Lynx-helikopters naar het rampgebied te sturen. Die moeten een luchtbrug vormen tussen Paramaribo en het getroffen binnenland.
De inzet van de helikopters van de Koninklijke Marine komt bovenop de 1 miljoen euro die Nederland eerder beschikbaar heeft gesteld voor noodhulp, bovenop het Nederlandse expertteam dat inmiddels in Suriname actief is en bovenop de 30 ton dekens, stretchers en tenten die morgen vanaf Eindhoven naar Suriname worden gevlogen.
Artiesten
Het programma tekende zich in een Surinaamse sfeer waarin naast informatie ook muziek en amusement werd gebracht. Zo traden onder anderen de artiesten Boris, Replay en Birgit Lewis op. Bij tante Es (Jörgen Raymann) kwamen onder anderen Claudia de Breij op bezoek, premier Balkenende en enkele zogeheten Suriprofs, voetballers van Surinaamse afkomst. Patrick Kluivert zegde 10.000 euro toe. Edgar Davids, die daar tijdens de uitzending mee werd geconfronteerd, wilde niet achterblijven en zegde ter plekke 15.000 euro toe.
zondag, mei 14, 2006
Vanavond insamelingsaktie voor Suriname(Doekoe)
Zondagavond 14 mei a.s. wordt op Nederland 2 de inzamelingsactie ‘DOEKOE VOOR SURINAME’ uitgezonden, in samenwerking met alle publieke omroepen. Deze grootschalige televisieactie is bedoeld om geld in te zamelen voor de noodhulp en wederopbouw van de door water getroffen gebieden in Suriname. Doekoe (geld) kan gestort worden op giro 797 van de samenwerkende hulporganisaties (SHO), t.n.v. DOEKOE VOOR SURINAME
zaterdag, mei 13, 2006
Nederlanders staan niet te trappelen om geld te geven .
Vier op de tien Nederlanders zijn niet van plan geld te geven aan het door overstromingen getroffen Suriname. Negen procent van de mensen heeft dat al wel gedaan of gaat dat zeker doen. Dat blijkt zaterdag uit een onderzoek van het actualiteitenprogramma TweeVandaag, gehouden onder vijftienduizend mensen.
Meer dan de helft van de deelnemers aan het zogenoemde Opinie Panel vindt dat het kabinet alles moet doen om de ruim 25 duizend slachtoffers te helpen. Zes op de tien mensen noemen het goed dat zondag een nationale inzamelingsactie wordt gehouden voor Suriname. Eerder deze week zegde het kabinet een miljoen euro toe. Ook worden tenten, stretchers en dekens naar het getroffen gebied gestuurd.
vrijdag, mei 12, 2006
Beatrix Betuigd medeleving met binnenland bewoners Suriname
Paramaribo - De Nederlandse koningin Beatrix heeft per telegram de Surinaamse bevolking, in het bijzonder die in het door rampspoed getroffen deel van het land, haar medeleven betuigd. Ook premier Jan-Peter Balkenende bracht deze boodschap over in een telefoongesprek met president Ronald Venetiaan. Balkenende benadrukte dat het leed in Suriname de Nederlanders persoonlijk raakt.
Hij wees erop dat veel inwoners van Nederland familie hebben in Suriname en vele anderen een kennis, vriend of bekenden hebben in het land. Dat verklaart volgens hem ook waarom de hulp uit Nederland massaal op gang komt.
In Nederland worden steeds meer hulpacties gehouden. Zo heeft een groep artiesten en dj’s een nummer opgenomen waarvan de opbrengst naar Suriname gaat.
Zondag wordt in Nederland een grote nationale steunactie gehouden.
Hoewel de luchtbrug gisteren is opgestart, zijn veel van de getroffen gebieden in Boven-Suriname en -Marowijne nog verstoken van de eerste levensbehoeften.
Intussen neemt de vrees toe voor de uitbraak van besmettelijke ziekten in de gebieden die door overstromingen zijn getroffen. Daarom zijn er al extra medicamenten besteld. “Wij weten dat gezondheidsproblemen pas een week na het gebeuren naar voren komen. Wij zijn erop voorbereid,” aldus minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid.
Ook de bewoners van de getroffen gebieden vrezen de uitbraak van ziekten als cholera en diarree, typische ziekten die de kop opsteken bij gebrek aan schoon drinkwater. “We hebben hier en daar al uitwerpselen in het water zien drijven.” Belangrijkste reden voor de trage hulpverlening is dat de meeste dorpen moeilijk bereikbaar zijn. Het rampenteam heeft inmiddels om helikopters gevraagd om vanuit buurland Frans-Guyana een luchtbrug te kunnen openen. Als het verzoek wordt ingewilligd, is het de bedoeling om vooral noodhulp te vervoeren naar de door wateroverlast getroffen gebieden.-.
donderdag, mei 11, 2006
Balkie heeft met Vene gebelt
Minister-president Balkenende heeft donderdag in een telefoongesprek met president Venetiaan aangegeven dat de regering en de Nederlandse bevolking zich zeer betrokken voelen bij het lot dat Suriname
heeft getroffen. De berichten van de eerste doden en de beelden uit het rampgebied in Suriname hebben een schok teweeg gebracht, aldus Balkenende.
De premier gaf aan dat het leed de Nederlanders persoonlijk raakt. Honderdduizenden inwoners van ons land hebben familie in Suriname, vele anderen een kennis, vriend of collega met familie in dat land. Dat verklaart ook waarom de hulp vanuit Nederland massaal op gang komt. Van particulieren, vanuit steden, maar ook vanuit de overheid.
Racistische Skinhead schiet Allochtonen dood
(Foto: hln.be)
Een 18-jarige skinhead met een extreemrechtse achtergrond heeft donderdagmorgen in het centrum van Antwerpen een zwarte vrouw en haar dochtertje op straat doodgeschoten. Even daarvoor had hij gevuurd op een Turkse vrouw. De politie gaat uit van een racistisch motief, meldt de VRT-radio. Volgens hoofdcommissaris Jan Hopstaken van de Antwerpse politie was de zwarte vrouw een au pair, die op een blank meisje paste.
Wat een looser zeg!
Uitbraak epedemie in Binnenland Suriname onvermeidbaar
PARAMARIBO - De situatie van de slachtoffers van de watersnoodramp in Suriname verslechtert met de dag.
Volgens de lokale autoriteiten neemt de kans op epidemieen toe als gevolg van het uitblijven van adequate hulp. In veel gebieden blijft het waterpeil onveranderd of stijgt door nieuwe regenbuien. De meteorologische dienst heeft gewaarschuwd dat voor de kuststrook, en in het bijzonder de hoofdstad Paramaribo, zware regen de komende dagen voor grote problemen kan zorgen. In woonwijken staan straten en woonerven al onder water nadat er gisteren opnieuw veel regen viel.
In het binnenland is vooral de situatie langs de Boven Marowijne, in het uiterste oosten van het land, verslechterd. Het crisisteam dat de ramp moet bestrijden, zegt nog altijd geen goed zicht te hebben op de omvang van de watersnood. Volgens de laatste cijfers hebben 22.000 mensen hun huis of andere bezittingen verloren. Over eventuele slachtoffers is nog niets bekend.
De Surinaamse legerleiding heeft 250 manschappen naar de getroffen gebieden in het binnenland gestuurd. De slachtoffers klagen dat er nauwelijks hulpgoederen zijn gearriveerd. Behalve Nederland hebben ook de Verenigde Staten en internationale organisaties hulp aangeboden bij het bestrijden van de ramp. ,,Maar we wachten nog altijd op een verzoek van de regering,’’ zegt directeur F. Bramble van de van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). ,,Zolang we formeel niet zijn gevraagd, kunnen we niets doen.’’
De economische schade zal pas over enkele dagen goed zijn in te schatten. Vast staat dat het toerisme een forse klap is toegebracht. Vakantieoorden staan onder water en zijn onbereikbaar. Toeristen die een binnenlandse reis hebben geboekt, krijgen een verblijf op een andere bestemming aangeboden.
Ook Paramaribo ligt nu onder water
Paramaribo de hoofdstad van Suriname kampt op dit moment ook met wateroverlast.
Slechte riolering in laaggelegen wijken zorgt traditioneel al voor wateroverlast in de regentijd. Nu verwachten bewoners van vooral de hoofdstad meer overlast, zeker als ze kijken naar het weerpatroon dat zich in het achterland van Suriname manifesteert en daar een rampgebied heeft doen ontstaan.
Tegen het einde van de week wordt een extra hoge waterstand in de rivieren verwacht, als het springvloed wordt.
woensdag, mei 10, 2006
Moge" het waterpeil snel dalen !
Dit zou welleens tot een grotere ramp kunnen leiden.
stel je eens voor dat het water maar blijft stijgen en de Afobakadam niet meer in staat is om al
het water massa tegen te houden , dan kunnen we wel van een ramp van zeer grote en catastrofale omvang spreken .
Een jaar of drie geleden hadden ze al een aantal scheuren in de Afobakadam geconstateert .
laten we hopen dat het niet zo ver komt,
want dan dit zou echt niet te overzien zijn .
VN shieten Suriname te hulp
AMSTERDAM (ANP) - De Verenigde Naties mobiliseren een team dat noodhulp gaat verlenen aan het door overstroming getroffen Suriname. Ook worden satellietbeelden gemaakt van het getroffen gebied om het transport ter plekke beter te organiseren.
Dit heeft een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag meegedeeld. Internationaal vindt zogeheten donoroverleg plaats, terwijl in Nederland zeven ministeries overleggen over hulpverlening. Inmiddels heeft Suriname een algemeen verzoek om hulp ingediend.
Minister Agnes van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) had maandagavond al contact met haar Surinaamse collega Rick van Ravenswaay en heeft toen hulp aangeboden in de vorm van geld, goederen of expertise, aldus de woordvoerster.
Situatie in binnenland Suriname verergert zich, maar eerste hulpgoederen zijn aangekomen
PARAMARIBO (ANP) - De eerste zendingen hulpgoederen naar het rampgebied in het Surinaamse achterland zijn dinsdag op gang gekomen. Met gecharterde vliegtuigen van particuliere bedrijven worden flessen water, rijst en voeding in blik naar het Boven-Surinamegebied getransporteerd.
Het situatie is zich wel aan het verergeren .
in het Tapanahony gebied zijn mensen naar de Franse kant gewegen om aan het hoge water te ontkomen .
Boven Paramaribo hangen op dit moment een aantal donkere wolken die ieder moment naar beneden kunnen komen vallen , en ook in Nickerie is men bang voor zware regen die op komst is .
dinsdag, mei 09, 2006
Granman vraagt rivier volk te sparen
Paramaribo - Met het aanroepen van voorouders, overleden voorgangers, opperhoofden van de inheemsen en mama Sranan heeft granman Belfon Aboikoni van de Saramaccaners gisteren een smeekbede gericht tot de rivieren Gran Rio en Pikin Rio om zijn volk te sparen.
Het ritueel vond plaats op een stenen plateau aan de voorzijde van de airstrip te Djumu, waar door de eeuwen heen de hulp van de voorouders en de Almachtige werd afgeroepen. Talrijke oude flessen en borden waarmee in het verleden plengoffers zijn gebracht, zijn de stille getuigen.
Bijgestaan door enkele stamoudsten, kapiteins en basya’s bracht het stamhoofd ook gisteren een plengoffer . Hij haalde daarbij aan, dat indien de rivier boos is over de wijze waarop de Saramaccaanse stam onderling met elkaar leeft, hij zal trachten hen zodanig te leiden dat de situatie verandert. Volgens Aboikoni is een traditionele vergadering van de twaalf lo’s, de stamonderdelen, die regelmatig gehouden moet worden, al tijden niet bijeengekomen. Belangrijk is dat deze bijeenkomst zo snel mogelijk gehouden wordt, opdat de Saramaccaanse samenleving eventuele geschillen bijlegt en de gelederen weer sluit zodat de verdere ontwikkeling van de stam en het gebied niet verder stagneert.
Bij het varen langs enkele getroffen dorpen was de stamleider duidelijk aangeslagen. In zijn residentie Asidonhopo, één van de zwaarst getroffen dorpen, hield hij een krutu met een aantal dignitarissen uit de omgeving. Na de krutu stelde hij tegenover verslaggevers zeer ontdaan te zijn over de ramp, een situatie die zich nog nooit eerder in een dergelijke omvang heeft voorgedaan. Hij ziet de overstroming als een vingerwijzing van God.
Aboikoni heeft zijn stam opgeroepen zich tot God te keren en in gebed te gaan. Aan de andere kant roept hij de regering op haast te maken met de noodhulp. “A no wan sani fo s’don na foto dan y’e prei kaarta”, waarschuwt hij, omdat de noodsituatie talrijke levens zal eisen als niet tijdig hulp wordt geboden. Hij hoopt dat de regering ook internationale hulp zal inroepen als Suriname alleen niet in staat is dat te doen. Ook de granman ziet voedselhulp en medicamenten als eerste vereiste. Aan de andere kant pleit hij ervoor dat de schoolkinderen naar Paramaribo worden overgebracht om verder onderwijs te genieten en het schooljaar zo nog gered kan worden. De fout die tijdens de Binnenlandse Oorlog is gemaakt, door schoolkinderen toen aan hun lot over te laten, mag zich niet herhalen.
Bron : www.dwt.net
Dit krijt je als je als Gramang een vreemdeling tot kapitein benoemd ,
en je eigen volk veraad om financieel beter van te worden .
wat ze vergeten is dat het land niet van hun is maar, van de indianen die hun een plek hadden gegeven om te overleven .
Surinaams parlement aan het feesten terwijl binnenland vergaat
De regering is vooralsnog niet verder gekomen dan het instellen van een crisisteam. Dit deed tot gisteren niet meer dan de bevolking oproepen om naar hogergelegen gebieden te trekken. Leger en politie zijn naar het rampgebied vertrokken.
Intussen vierde het Surinaamse parlement gisteren zijn 140-jarig bestaan uitbundig. Tot groot ongenoegen van de getroffen bewoners.
Red : schande schande , hoe kan je nog feest vieren als er een nationale ramp zich aan het voltrekken is in je eigen land hier heb ik geen woorden voor .
Venitiaan : overstroming is een ramp
Update:
Er zijn slachtoffers gevallen in Suriname. Drie meisjes, allemaal 2 jaar, zijn verdronken langs de Marowijne rivier in het oosten van Suriname. Dit is de eerste melding van slachtoffers als gevolg van de overstromingen op Suriname.
De Surinaamse president ronald Venitiaan
heeft de door watersnood getroffen regio,s uitgeroepen tot rampgebied .
hij riep het volk op solidariteit te tonen en met alle mogelijke middelen te helpen
bij de bestrijding van de ramp
Basisvoorzieningen in het rampgebied zijn aangetast of vernietigd . het gaat onder meer om de gezondheidszorg. het onderwijs en de drinkwatervoorziening.
Bij de overstromingen is minstens een dode gevallen . zo,n 25.000 mensen zijn in nood . de situatie dreigt nog erger te worden doordat het blijft regenen en het hoogwater verder naar het noorden oprukt . Nederland heeft hulp aangeboden.
Suriprofs halen geld op na watersnood Suriname
De wedstrijd zondag van de Suriprofs in het Olympisch Stadion zal mede in het teken staan van de overstromingen in het Boven-Surinamegebied en het Boven-Marowijnegebied. Dat zei Stanley Menzo, Voorzitter Stichting Suriprofs, tijdens een persconferentie maandag in de Olympic Experience. "We geven daarom alle ruimte aan het Rode Kruis en het Zeister Zendingsgenootschap om te collecteren tijdens de wedstrijd." De voorverkoop is in de Olympic Experience.
"Als de Suriprofs spelen", opende Humberto Tan de persconferentie, is het altijd mooi weer. Maar er is ook altijd iets aan de hand in Suriname. Dit jaar dus de overstromingen. Speciaal daarom gaan we ook geld ophalen hiervoor." Menzo voegde daaraan toe dat naast de collectes hoogstwaarschijnlijk ook vanuit de Suriprofs nog geld vrij komt. "Alles wat we meer ophalen dat boven de verwachting uitgaat, is hiervoor bestemd." De twee hoofddoelen waarvoor de Suriprofs spelen, zijn het 10 Minuten Jeugd Journaal en Sport Bond Commewijne.
Surinam heeft nog niet om hulp gevraagt
De Surinaamse regering vraagt nog geen hulp voor de bestijding van de waternood , omdat ze voorlopig zelf het minimale kan doen . Nedeland heeft hulp aangeboden en mensen in Nood/Cordaid stelt 75.000 euro aan hulp beschikbaar gesteld
Bij de overstromingen in het binnenland is een peuter omgekomen . tienduizenden mensen verkeren in nood . de Surinaamse regering is bang dat het nog erger wordt. het rivierwater stijgt nog en het gebied met wateroverlast dreigt zich uit te breiden naar het noorden.
De regering heeft manschappen van het leger en politie naar het zwaar getroffen gebied gestuurd .
maandag, mei 08, 2006
Binnenland Suriname Onder water na zware regenval
Paramaribo - Zware overstromingen teisteren grote gebieden aan de Boven-Suriname, Tapanahony, Lawa en de Boven-Marowijne. Het Boven-Surinamegebied is er het ernstigst aan toe. Een aantal airstrips in deze gebieden is nu onbruikbaar.
Aanhoudende slagregens hebben de rivieren buiten hun oevers doen treden en op bepaalde plaatsen staat het water volgens ooggetuigen wel twee meter hoog in bepaalde dorpen. Plaatsen als Asidonhopo, de residentie van de granman der Saramaccaners, zijn zwaar getroffen, terwijl de toeristenoorden Awaradam, Kumalu en Isadou blank staan. “In feite moest je bijna rennen voor het water”, zegt een politieman die zaterdag uit het gebied is teruggekeerd.
De bewoners zijn zodanig verrast door de noodsituatie dat niet alle voedselvoorraden in veiligheid gebracht konden worden. Slechts het vege lijf hebben ze kunnen redden door hoger gelegen gebieden in de omringende bossen op te zoeken. De meeste slachtoffers vonden onderdak bij familie en dorpsgenoten die op hoger gelegen delen van de dorpen wonen. Veel slachtoffers hebben huis en haard verloren, omdat woningen, veelal traditionele hutten, van hun fundament zijn gerukt. Vooral elektrische apparatuur en machines zoals kettingzagen die niet tijdig konden worden verplaatst, zijn nu onbruikbaar geworden.
Vanuit de lucht kon worden geconstateerd dat niet alle dorpen volledig onder water zijn gelopen, maar slechts de lagere delen. Volgens bejaarden in het getroffen gebieden heeft een dergelijke situatie zich nog nimmer voorgedaan ondanks extreme neerslag in het verleden.
Plaatsen als Pokigron, Nyun Aurora, Botopasi en Semoisi kampen nu met ernstige wateroverlast. “Van de Tapawatravallen is niets meer te zien, zo hoog staat het water”,
De ironie wil, dat begin vorig jaar hetzelfde gebied aan de Boven-Suriname nog kampte met extreme droogte en er voedselschaarste dreigde, toen rivieren en kreken droog kwamen te liggen, en transport van voedselvoorraden zeer moeizaam plaatsvond.
Gisteren heeft het leger verkenningsvluchten uitgevoerd in het rampgebied en nam ook minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling poolshoogte met rampendeskundigen. Zondag voerde de regering spoedoverleg en is in beraad hoe de crisis aan te pakken. Inmiddels zijn instellingen zoals het Rode Kruis en de Medische Zending betrokken bij de hulpverlening aan slachtoffers.-.
zondag, mei 07, 2006
Coalitiepartner AC tegen palmolie-overeenkomst
PARAMARIBO, 7 mei - Coalitiepartner A Combinatie, AC, ziet een palmolie-overeenkomst met China Zhong Hen Tai niet zitten. Dit zegt AC-parlementariër en bestuurslid Caprino Allendy. In elk geval is de concept-overeenkomst niet acceptabel in zijn huidige vorm. Zo is niet hard nodig gemaakt dat er werkgelegenheid komt voor de bevolking van Oost-Suriname .
vrijdag, mei 05, 2006
Raffaëla kan niet meer optreden
Idols-bReEzAh Raffaëla gaat de komende drie maanden slapen. Een arts heeft rust aangeraden nadat hij bekkeninstabiliteit constateerde. Dat betekent dat zij al haar optredens en verdere activiteiten staakt.
Nadat haar baby veilig is uitgeworpen zal zij weer volop aan de slag gaan en optredens verzorgen bij winkelopeningen en kermissen.
Aparte Jamaican rum
Handwerkers in Hongarije hebben een vat Jamaicaanse rum leeg gedronken waarin zich een lijk bevond. Het bleek om een Hongaarse diplomaat te gaan die twintig jaar geleden op Jamaica was gestorven.
De werklieden troffen de ton aan tijdens de restauratie van een huis in Szeged. Nadat zij de laatste druppel rum hadden gedronken, verbaasden zij zich erover dat zij het vat van driehonderd liter nog steeds niet konden verplaatsen. In de ton troffen zij tot hun ontzetting een naakt, gemummificeerd lichaam aan.
Het huis was van de onlangs gestorven weduwe van de diplomaat. Mogelijk heeft zij haar man illegaal gerepatrieerd, meldde de politie.
woensdag, mei 03, 2006
OhOh onze Balkie is gevallen
Premier Balkenende is geen humorloze saaie pik (zo zegt hij zelf). Immers, de verkiezingen komen er aan, tijd om te beginnen met hippe dingen. De Balk wilde een stel Eindhovense hangjongeren zijn skateboadskills wel even tonen. BOEM ONDERUIT. Voor wie het wil weten, JP zegt dat het helemaal geen pijn deed. Na zijn valpartij voegde Balkenende er aan toe: "Ik heb mijn best gedaan toch jongens", jazeker JP, soms is je best doen gewoon niet genoeg... moehahahaha!
Bron :Stijlloze copie van geenstijl.nl
Bron :Stijlloze copie van geenstijl.nl
Barcelona is kampieon van spanje geworden
Barcelona is woensdagavond ongeacht het resultaat van het uitduel tegen Celta de Vigo zeker van de titel in de Spaanse Primera Division. Naaste belager Valencia verloor met 2-1 bij Real Mallorca en kan daardoor de koploper niet meer achterhalen.
Zelfs als de ploeg van coach Frank Rijkaard verliest is het verschil tussen beide teams acht punten. Valencia heeft nog slechts twee duels te spelen.
Muizen houden Suurinam Airways aan de grond
Het enige vliegtuig van Surinam Airways (SLM) heeft een paar dagen noodgedwongen aan de grond gestaan na de vondst van enkele dode muizen. Het gehuurde toestel, dat normaal gesproken tussen Amsterdam en Paramaribo in Suriname vliegt, moest in Zwitserland een behandeling met CO2 ondergaan om alle muizen te doden.
Personeel van SLM vond afgelopen zondag na de landing in Paramaribo muizen bij een nooduitgang. Het is onduidelijk waar de beestjes vandaan kwamen en of er meer aan boord waren, zei een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij woensdag. Het vliegtuig kon wegens de vondst niet naar Amsterdam terugkeren. Eventueel nog aanwezige muizen zouden aan kabels kunnen knabbelen en ook zouden ze de hygiëne aan boord niet ten goede komen.
dinsdag, mei 02, 2006
Bolivia nationaliseert olie-industrie
Bolivia gaat zijn olie-industrie nationaliseren. Dit heeft president Evo Morales bekendgemaakt tijdens een ceremonie op de Dag van de Arbeid. Morales voert een links en anti-Amerikaans beleid.
Bij de Boliviaanse olie-industrie zijn negen buitenlandse bedrijven betrokken. Het Latijns-Amerikaanse land produceert jaarlijks meer dan 11 miljoen vaten olie.
Tja , eigen volk eerst dus
maandag, mei 01, 2006
Abonneren op:
Posts (Atom)