vrijdag, juni 26, 2009

Michael Jackson is dood

Michael Jackson is vanavond overleden, zo melden showbizzsite TMZ en de Los Angeles Times, officiële bronnen hebben het nog niet bevestigd. Rond 12.26 plaatselijke tijd werd er vanaf Jackson's adres naar alarmnummer 911 gebeld. Een ambulance haalde hem op uit zijn huis in Los Angeles. Een familielid vertelt dat Jackson in zeer slechte toestand is. Ook zijn vader bevestigt dat het niet goed gaat met Jackson. Zelfmoord Volgens Shownieuws zou het om een zelfmoordpoging gaan. Hij zou één tot twee dozijn slaappillen hebben ingenomen. In het ziekenhuis probeerden doktoren hem te reanimeren, maar Jackson reageerde niet, aldus TMZ. Jackson laat drie kinderen achter. Voor de deur van zijn woning hebben zich inmiddels tientallen journalisten verzameld. Ook voor het ziekenhuis staat al een menigte pers en mensen, in afwachting van de officiële bevestiging.

woensdag, juni 03, 2009

Surinaamse fiadoe cake


Ingredienten * 4 eieren * 250 ml. melk * 500 gram boter * 250 gram suiker * 500 gram bloem * 1 eetlepel gist * 1 eetlepel kaneel * 125 gram rozijnen * 2 druppels vanille essence * 50 gram amandel snippers * 1-2 dl. rum * 125 gram krenten * 50 gram sukade

Bereidingswijze: De krenten en rozijnen wassen, drogen en 3 dagen van tevoren in de rum inleggen. Bij de gist 1 eetlepel suiker en de lauwwarme melk ( de melk mag niet te heet zijn) doen en goed mengen. De eieren met 3 eetlepels suiker en de vanille essence dik klutsen en vermengen met de bereide melk; 2 hoge eetlepels boter bij de massa doen en even doorroeren; vervolgens al roerende zoveel bloem toevoegen dat het deeg soepel en net rolbaar wordt. Het deeg afdekken met een vochtige doek en laten rijzen. Het cakeblik beboteren, de bodem en alle zijkanten hiervan bekleden met een dun uitgerold stuk van de deeg; vervolgens de deeg op de bodem van het cakeblik bestrijken met veel boter en daarna daarover een mengsel van de kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers doen. Het resterende deel van de deeg dun uitrollen en dik met boter bestrijken en daarna een mengsel van kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers erover doen. Dit deeg in vingerkootlengte 1 x omrollen en in breedtes van circa 3 cm afsnijden; dit steeds herhalen totdat de gehele deeg is omgerold en in stukjes gesneden. De gesneden stukjes in het beklede cakeblik rangschikken totdat het cakeblik vol is gevuld; besprenkel dit met melk vermengd met suiker en kaneel en bak in een voorverwarmde elektrische oven op 200 graden.

dinsdag, juni 02, 2009

Vliegtuig nog niet gevonden

PARIJS/RIO DE JANEIRO/BRASILIA - De zoektocht naar het verdwenen Air France-toestel is ook tijdens de nachtelijke uren doorgegaan. Volgens de Franse regering is er echter nog maar weinig hoop om overlevenden te vinden. ANP Brazilië, Frankrijk en Spanje doen aan de actie mee, evenals enkele koopvaardijschepen. Brazilië heeft vijf vliegtuigen, twee helikopters en drie schepen ingezet. Een Frans marineschip voer vanaf de kust van West-Afrika naar het vermoedelijke rampgebied midden op de Atlantische Oceaan. Vanuit Senegal worden ook Franse militaire vliegtuigen ingezet. Spanje doet mee met een verkenningsvliegtuig.