maandag, september 27, 2010

Bouterse kreeg geen uitnodiging van Obama

President Desi Bouterse was donderdagavond als enige Caricom-staatshoofd niet uitgenodigd op een receptie voor buitenlandse staatshoofden, die traditioneel door de Verenigde Staten georganiseerd wordt bij elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dat schrijft de Trinidad Expres, op gezag van 'betrouwbare bronnen'. De locatie van de receptie was het Amerikaans 'Museum of National History'. De staatshoofden van de veertien andere lidstaten waren er volgens de krant 'totaal verbaasd' over dat Bouterse niet uitgenodigd was. De volgende dag was Bouterse wel gewoon aanwezig op een meeting van de Caricom-lidstaten. "Het witte huis bepaalt natuurlijk zelf wie het wil uitnodigen. Verder ben ik hier niet van op de hoogte, ik verneem dit van u. Ik kan er dus ook niet verder op reageren, dan te zeggen dat het Amerikaans beleid ten opzichte van Suriname en zijn president ongewijzigd is gebleven", reageerde John Nay, de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo, zondagavond. President Bouterse komt vanavond terug aan in Suriname, waarna hij onmiddellijk een persconferentie houdt.

woensdag, september 22, 2010

Minister hekelt tendentieuse berichtgeving van bepaalde mediums

PARAMARIBO – De Albinese samenleving heeft geen enkele verdachte bevrijd uit de plaatselijke politiepost. Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie. De korpschef verschafte de bewindsman informatie, dat de politie genoodzaakt was vuurwapengeweldte gebruiken tijdens de arrestatie van een verdachte. Een baby liep ongelukkigerwijs een schaafwond op door een verdwaalde kogel. Volgens de minister maakte dit de gemeenschap witheet. In een grimmige bui liep zij naar de politiepost. Maar de massa heeft geen crimineel bevrijdt, aldus de minister. Hij vindt dat Albina even veilig is als Paramaribo of elk ander deel van ons land. Minister Misiedjan reisde daarom gisteren zonder lijfwachten af naar Marowijne om het gebied een bezoek te brengen. Hij merkt op dat zaken veel erger zijn voorgesteld in sommige media(Gfcnieuws,De ware tijd,Dagbladsuriname). De verdachte van Papatam is niet bevrijd uit een cel en de baby is niet geraakt door een politiekogel. “De situatie is zwaar gedramatiseerd. Mensen staan niet stil bij de gevolgen van onjuiste berichtgeving”, zegt de minister. Intussen de verdachte weer ingesloten. Er zal volgens Misiedjan serieus gewerkt worden aan oplossingen voor de problemen die ondervonden worden in Albina.

zaterdag, september 18, 2010

Fake Eggs from China , be carefull !!!!

Surinamers weet wat je eet!! Geen wonder dat Chinese winkels in Suriname Floreren , en geen last hebben van concurrentie, ondanks dat er op elke straathoek in Suriname een Chinese winkel zit.

dinsdag, september 14, 2010

Minister Misiedjan gaat het fenomeen ‘dirty cops’ aanpakken

De ‘dirty cops’ moeten worden aangepakt. Het imago van de politie moet verbeteren. De politie moet weer onze beste kameraad zijn”, legde de minister de korpsleiding, officieren, onderofficieren en de manschappen uit. Verantwoordelijkheid dragen De korpschef, Delano Braam, kreeg ook richtlijnen van de bewindsman. Braam moet zijn verantwoordelijkheid nemen, problemen rond het korps aanpakken en in contact treden met de samenleving. “Ik leg verantwoordelijkheid af in De Nationale Assemblee. U moet de samenleving antwoorden verschaffen over zaken die te maken hebben met het korps. U moet uw verantwoordelijkheid dragen”, aldus de bewindsman. Misiedjan zei dat hij geen uitleg zal geven over bijvoorbeeld een aanrijding die is gebeurd op de ‘oost-west-verbinding’. Dat is de taak van het korps. Hij haalde ook de kwestie aan van ruim 90 kilo cocaïne die enige tijd geleden uit de kluis van het Arrestatieteam is verdwenen. “Daarvan moet u uitleggen hoe dat mogelijk was”, zei Misiedjan. Hij merkte op dat diverse heikele zaken nog besproken moeten worden. Efficiency belangrijk De bewindsman gaf de leiding van het korps mee dat er opgetreden moet worden tegen ‘dirty cops’, omdat anders het hele korps verziekt raakt. Hij merkte ook op dat zuinig omgesprongen moet worden met de middelen van het land. Veel projecten die uitgevoerd werden met fondsen uit Nederland, gaan waarschijnlijk niet meer door. Er zijn te weinig middelen op de begroting om alles te kunnen financieren. Misiedjan merkte op dat hij niet uit het korps komt, waardoor hij zwaar zal leunen op de leiding. “Maar ik heb ook mijn deskundigen die ik zal raadplegen”, aldus de minister, die opmerkte dat mensen niet moeten denken dat ze hem een hak kunnen zetten omdat hij niet uit het korps afkomstig is.

maandag, september 06, 2010

Brekend nieuws : Grote opstand te Santo Boma Suriname

Op dit moment is er iets ernstig,s bezig te Santo Boma in Suriname. Zodra wij meer hierover weten zullen wij op de hoogte stellen van wat er precies gaande is te Santo Boma. Update Inmiddels weten we meer over deze opstand. De reden van de rebellie is dat twee arrestanten, tijdens de controle van de cellen niet naar binnen wilden. De twee werden vervolgens met kooldioxide bespoten door twee agenten, waardoor ook andere gedetineerden in beroering kwamen omdat zij dit een onmenselijke mishandeling vonden. Er werd vervolgens flink voor wat beroering gezorgd, en kledingstukken in brand gestoken. De politie van de nabij gelegen posten, Santo Boma en de Nieuwe Grond verleenden assistentie. Politiewoordvoerster Marita Asontoe zegt, dat de situatie nu al weer onder controle is.

Gramang gazon hoopt op behoud eenheid A- Combinatie

Het grootopperhoofd van de Aucaners, Matodja Gazon, vindt de eenheid binnen A-Combinatie belangrijk. Hij vindt het jammer dat alleen de ABOP en Seeka op bezoek zijn genomen op zijn residentie te Drie Tabbetje. De granman had ook graag gewild dat de BEP erbij was. A-Combinatie voorzitter Ronnie Brunswijk was dit weekend met een delegatie van ministers en parlementariërs op bezoek bij de granman. Brunswijk stelde de ministers Paul Abena, Alice Amafo en Falisie Pinas voor aan het grootopperhoofd. Minister Martin Misiedjan kon niet afreizen omdat president Desi Bouterse hem nodig had. De minister moest enkele zaken in orde maken die verband hielden met het bezoek dat het staatshoofd aan Guyana zal brengen morgen. De parlementsleden Marinus Bee en Walter Bonjaski werden eveneens verwelkomd door de granman.