vrijdag, juli 31, 2009

Biertje met Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond om de tafel gezeten met de andere hoofdrolspelers in een rel over een vermeende racistische politieactie. In de rozentuin van het Witte Huis werd een pint gedronken om de lucht te klaren.

Obama had de zwarte professor Henry Louis Gates en de blanke politieagent James Crowley uitgenodigd na een mediahype die de president zelf had veroorzaakt. Crowley had Gates in zijn eigen huis gearresteerd nadat een voorbijganger een inbraak had gemeld. Obama omschreef het politieoptreden als ,,dom''. Later kwam hij terug op zijn woorden en noemde hij het ,,ongelukkig'', maar een rel was geboren.Overigens leidde de bierkeuze van Obama opnieuw tot een relletje. Verscheidene politici en commentatoren vonden het niet kunnen dat Obama Budweiser dronk, bier dat eigendom is van de Belgische brouwerij Anheuser-Busch Inbev. Een Republikeins parlementslid had zelfs een brief naar Obama gestuurd met de oproep geen Budweiser, maar een Amerikaans bier te drinken.

Crowley dronk het Canadese witbier Blue Moon, Gates een lokaal gerstenat uit Boston: Sam Adams Light. Vicepresident Biden dronk het alcoholvrije bier Buckler, gebrouwen door het Nederlandse Heineken.

Filmpje

Echt shoppen vanachter de pc

AMSTERDAM - Slenteren door de Kalverstraat en in de etalages gluren terwijl je thuis achter je pc zit. Dat kan vanaf woensdag via een nieuwe dienst die Telefoongids & Gouden Gids aanbieden.
afbeelding vergroten Website van Winkelspotter.nl
Vanuit huis via de pc winkelen kon al, nu komt daar met Winkelspotter.nl een nieuwe dimensie bij. Via de site kan je vanuit je luie stoel de winkelstraat bekijken, in de etalages kijken en de winkel binnengaan om de schappen af te speuren. Vanaf eind deze maand moeten de belangrijkste winkelstraten van de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht te bekijken zijn. In de toekomst volgen meer steden en straten. Winkeliers blijken ervoor te porren. ,,Van de winkels in de Kalverstraat bijvoorbeeld doet 60 procent mee'', aldus een woordvoerster. Later wordt de site uitgebreid met andere functies zodat consumenten gericht producten kunnen zoeken, vergelijken en kijken welke winkel het product heeft liggen. ,,We geven alleen geen exacte prijzen'', zegt de woordvoerster. Voor de Telefoongids & Gouden Gids ligt de nieuwe internetsite in het verlengde van de huidige activiteiten. ,,Bedrijven beter vindbaar maken.''

Sir Bobby Robson overleden

vrijdag 31 juli 2009

Sir Bobby Robson overleden

LONDEN - Voormalig voetbaltrainer Bobby Robson is vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.
afbeelding vergroten Voetbalicoon Bobby Robson op archiefbeeld (augustus 2004). FOTO EPA
Robson, die onder meer het Engelse elftal en twee keer PSV onder zijn hoede had, was al geruime tijd ziek. Hij verloor de strijd tegen kanker. Als voetballer kwam Robson twintig keer uit voor het nationale elftal van Engeland. Robson was bondscoach in Engeland van 1982 tot 1990. In 1990 leidde hij het Engelse elftal op het WK in Italië naar de halve finales. PSV leidde de Brit in de periodes 1990-1992 en 1998-1999. Naast PSV had hij ook nog grote clubs in Portugal (Sporting Lissabon en Porto) en Spanje (Barcelona) onder zijn hoede. Bron : ad.nl

Busongeluk in Spanje met Nederlanders

BARCELONA - Het busongeluk in Spanje waarbij zeker zes Nederlanders omkwamen, heeft plaatsgevonden in de scherpste bocht van de oostelijke kustregio Maresme. Op de afslag van de C-32 ter hoogte van het dorp San Pol de Mar geldt een adviessnelheid van 40 kilometer per uur.

Dat berichtte de Spaanse krant La Vanguardia donderdag op basis van de politie. De Spaanse busonderneming Plenacoste meldt: „Wij weten alleen dat onze chauffeur door een scherpe bocht reed en op de linkerhelft terechtkwam. Verder is er bij het ongeluk een personenauto betrokken die voor de bus reed. Of er ook tegenliggers waren, weten wij niet.”

De bus raakte donderdag om 23.10 uur door nog onbekende oorzaak van de weg. De afslag is nog gesloten wegens reddingswerkzaamheden. Wel is de C-32 weer volledig open.

donderdag, juli 30, 2009

Indiase medicijnman offert 5-jarig meisje

LUCKNOW - Een medicijnman op het Indiase platteland heeft een 5-jarig meisje onthoofd. Het ritueel was volgens hem noodzakelijk om de vader van het meisje te helpen mannelijk nageslacht te krijgen, meldde de politie van het noordelijke district Lakhimpur Kheri donderdag.

De vader van Vandana Kumari had wel zoons gehad, maar allen waren op zeer jonge leeftijd gestorven. De toverdokter raadde een menselijk offer aan om de problemen op te lossen.

De medicijnman, een assistent en de vader lokten het meisje naar een veld, waar de toverdokter het meisje na rituelen en gebeden onthoofde. De politie vond het onthoofde lichaam van het meisje, nadat de moeder haar als vermist had opgegeven. Het drietal is opgepakt.

Geloof in zwarte magie is gewoon in Indiase plattelandsgebieden. Families willen graag zoons voor de kostwinning. Ook zijn volgens hindoeïstische gebruiken zoons nodig om de brandstapel van hun overleden ouders aan te steken.

Coke verstopt in binnenwand thermosbekers

AMSTERDAM - In Winkelcentrum Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost is een 37-jarige man gearresteerd met thermosbekers waarin cocaïne was verstopt.

Een oplettende winkelier schakelde woensdagmiddag de politie in toen een man zich verdacht en opvallend langdurig voor zijn winkel ophield. Tijdens observatie door de politie werd voor de winkel een pakket aan de man overhandigd, waarna hij werd aangehouden.

In het pakket werden vijf thermosbekers en twee thermosflessen aangetroffen. Na onderzoek bleek in de bekers cocaïne te zijn verstopt. Tussen de aluminium buitenwand en de kunststof binnenwand waren vijf plastic zakken gepropt met daarin in totaal 520 gram cocaïne. In de bodem van een thermosfles zat een bruine stof verstopt dat op heroïne leek. Voorlopig onderzoek kon dat echter nog niet bevestigen. De stof is voor verder onderzoek doorgestuurd naar de afdeling Forensische Opsporing.

De 37-jarige verdachte zit vast wegens verdenking van handel in drugs en wordt waarschijnlijk voorgeleid.

maandag, juli 27, 2009

Surinaamse Cultuurambassadeurs gepakt op Schiphol

Paramaribo - Op de luchthaven Schiphol zijn zaterdag een aantal passagiers uit Suriname aangehouden op verdenking van drugsmokkel. Onder hen bevinden zich de bekende toneelspeler Jerrel Vierklauw van A Sa Go. Naar verluidt is ook de drummer van een populaire kasekoformatie aangehouden, maar deze melding is niet bevestigd. De drummer is naar wordt vernomen op eigen gelegenheid de band vooruitgereisd. De kasekogroep vertrekt binnenkort naar Nederland voor optredens. De Ware Tijd verneemt vanuit Nederland dat Vierklauw is aangehouden bij de honderdprocentdrugscontrole, omdat men vermoedt dat hij cocaïnebolletjes heeft geslikt. Humphrey van Hetten, één van de leiders en regisseur van A Sa Go, zegt desgevraagd te zijn geïnformeerd dat de populaire acteur is aangehouden en ingesloten op verdenking van drugssmokkel. "Dat heb ik ook gehoord en ik weet niet wat ik ervan moet zeggen. We zijn geschokt", stelt Van Hetten

Doorverbinden is ongemerkt een dure grap

DEN HAAG - De Consumentenautoriteit en telecomwaakhond OPTA waarschuwen voor hoge gesprekskosten bij het gebruik van doorverbinddiensten als 1850 en 1888.
Het tarief is 80 eurocent per minuut, maar veel mensen realiseren zich niet dat de teller óók blijft doorlopen na het doorverbinden naar het gezochte telefoonnummer. De activiteiten zijn niet illegaal. Zowel 1850 als 1888 vermelden de gesprekskosten wel op hun internetsite. ,,Maar mensen begrijpen waarschijnlijk niet dat het héle gesprek 80 cent per minuut kost en niet alleen het doorverbinden,’’ zegt Cynthia Heijne van de OPTA. Bron: ad.nl

De nieuwe Single van Damaru en Jan Smit

Je kan hier die clip bekijken

Moord enige aanklacht Surinaamse ex-legerleider

PARAMARIBO, 27 jul – Ex-legerleider Desi Bouterse wordt uitsluitend vervolgd voor moord. Dit zegt Marjorie Sanches, persvoorlichter van het strafproces rond de Decembermoorden. Dat geldt ook de andere verdachten. Alle andere strafbare feiten begaan in de nacht van acht op negen december zijn niet vervolgbaar. Dat komt vanwege de wettelijke verjaring. “Deze feiten zijn niet gestuit of het nu gaat om brandstichting of het verbieden branden te blussen. Daar kan men niet voor vervolgd worden”, zegt Sanches. Volgens een inmiddels overleden brandweercommandant had een militair hem verboden mediahuizen te blussen. Volgens de militair die het verbod verwoordde, kwam de opdracht van Bouterse zelf. Maar vervolging is nu dus uitgesloten. “Niet dat het irrelevant is, dat beslist het Openbaar Ministerie”, aldus Sanches. Nu dienen de verklaringen over deze feiten hooguit nog als achtergrondinformatie. Alleen de executies van de vijftien burgers worden dus nog vervolgd. Dat is te danken aan het verzoek om stuiting dat nabestaanden indienden bij het Hof van Justitie.

Vrouw onthoofdt baby door duivel

SAN ANTONIO - In het Texaanse San Antonio heeft een vrouw haar 3,5 weken-oude baby op een gruwelijke wijze om het leven gebracht. Ze heeft haar eigen kind onthoofd, omdat de duivel dat haar zou hebben opgelegd. Na de gruwelijke daad, stak de 33-jarige Otty Sanchez zichzelf meerdere malen. Agenten troffen ter plaatste een zwaard en een keukenmes aan. Twee andere kinderen die in het huis aanwezig waren, bleven wonder boven wonder ongedeerd. De moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar zijn haar steekwonden aan maag en borststreek verzorgd. Ze zou niet meer in levensgevaar zijn. De moeder wordt aangeklaagd voor moord. weet Het Laatste Nieuws.

vrijdag, juli 24, 2009

Gesluierde schoonheidskoningin

RIYAD - De 18-jarige Aya Ali al-Mulla is in Saudi-Arabië gekozen tot schoonheidskoningin, hoewel de jury niet kon zien of zij mooi is. Zij loopt er namelijk van top tot teen gesluierd bij, met haar gezicht en lichaam helemaal bedekt. afbeelding vergroten Volgens de organisatoren ging het bij de verkiezing van Miss Moral Beauty dan ook om innerlijke schoonheid. De jury heeft de winnares drie maanden in de gaten gehouden om te kijken of zij haar islamitische plichten vervult, zoals het zorgen voor haar ouders, aldus Saudische media vrijdag.

Surinaamse politie heeft geen enkele van de zogenaamde zwervermoorden opgelost!

Paramaribo - Het justitieel onderzoek naar de onthoofding van de zwerver Dennis Jona is op een dood spoor beland. De dertigjarige man die naar verluidt geen vlieg kwaad deed, is in de ochtend van 3 juni voor een appartementencomplex aan de Badoellaweg vermoord. Zijn hoofd is meegenomen en tot heden ontbreekt elk spoor. In de gemeenschap is geschokt gereageerd op deze gruwelmoord.Gistermorgen deelde politiewoordvoerder inspecteur John Jones van de afdeling Voorlichting mee dat er vooralsnog geen nieuwe gezichtspunten in het onderzoek naar voren zijn gekomen. Het Openbaar Ministerie heeft een speciaal rechercheteam op deze zaak gezet. Het hoofd Justitiële Dienst, commissaris Krishnakoemarie Mathoera-Hussainali, leidt het onderzoeksteam. Dit team doet ook onderzoek naar andere onopgeloste moorden op zwervers en gaat na of er aanknopingspunten zijn tussen deze misdrijven. De onderzoeken naar de andere moorden van 2006 en 2008 zijn nooit afgesloten. De afgelopen drie jaar zijn een aantal dak- en thuislozen op straat vermoord. In 2006 zijn vijf mannen vermoord. De daders maakten bij de verschillende gevallen gebruik van handbijl, jachtgeweren en bouwstenen. In twee gevallen zijn de slachtoffers overgoten met benzine en in brand gestoken. In 2008 zijn zeker drie zwervers vermoord. In slechts een enkel geval zijn daders gearresteerd en berecht. Het gros van deze gevallen bleef onopgelost. In de zaak waarbij aan de Zwartenhovenbrugstraat een dakloze met een handbijl is vermoord, was een aantal jongeren als verdachten aangehouden. Uiteindelijk zijn die wegens gebrek aan bewijs heengezonden. De onopgeloste moorden worden nu opnieuw onder een vergrootglas gelegd door het speciaal rechercheteam.-. Hier een gruwelijke foto van een vermoorde zwerver in paramaribo

TV-kijkers claimen schade na beelden Apeldoorn

APELDOORN - Televisiekijkers en bezoekers van website YouTube claimen bij verzekeringsmaatschappij Reaal schade te hebben geleden door het bekijken van beelden en filmpjes over de aanslag van Karst T. op Koninginnedag. Hoeveel wil Reaal niet zeggen. Maar volgens hoogleraar privaatrecht Arno Akkermans wordt de verzekeraar overspoeld met claims. Ook bij letselschadekantoor SAP in Amersfoort stromen de klachten binnen. ''Er heeft zich een aantal cliënten gemeld dat het nieuws via de televisie of op een andere manier heeft gezien en nu shockshade claimt'', aldus advocaat van SAP, Koeleman. Er is na de aanslag 'een soort laboratoriumproef ontstaan' die de vraag oproept waar de grenzen liggen van het recht op shockschade, zegt Akkermans in het AD. Volgens hem zitten er ook idiote claims bij en alles wat er tussen ligt. Het is moeilijk te bepalen waar de grens ligt. Akkermans zegt dat men altijd wel een advocaat kan vinden omdat zaken als deze veel exposure geven. Directeur Jaap Smit van Slachtofferhulp Nederland vindt het 'ongepast' en 'kansloos'. Hij stelt dat de regeling hier absoluut niet voor bedoeld is. ''Hier is het einde zoek'', aldus Smit.

Michelle Obama kiest voor kort kapsel

AMSTERDAM - Na de veelbesproken gespierde armen van de Amerikaanse presidentvrouw, is nu haar kapsel aan de beurt. Deze week verscheen Michelle Obama met een korte coupe. Zet ze hiermee een nieuwe trend?

De ’Mob’ wordt het kapsel van de First Lady al genoemd, een afkorting van Michelle Obama Bob. Nadat de presidentsvrouw voor het eerst met haar nieuwe look in de openbaarheid kwam, konden modejournalisten over niets anders meer praten en speculeren. Daarom kwam zelfs het Witte Huis met een officiele reactie op het kapsel van Michelle Obama. Het haar zou niet geknipt zijn, maar de kapper zou het zo knap opsteken dat het lijkt alsof ze een korte bob heeft.

Gekopieerd Veel modejournalisten denken dat het korte, maar volumineuze kapsel van de First Lady massaal gekopieerd gaat worden door andere vrouwen. Ook worden er vergelijkingen gemaakt met de eerdere presidentsvrouwen Jacqueline Kennedy, Nancy Reagan en Hillary Clinton. Die lieten zich allemaal een kort kapsel aanmeten toen hun man president werd.

woensdag, juli 22, 2009

Suriname Vandaag


www.mejow.nl

Meisje met halve hersenen

FRANKFURT AM MAIN - De eerste keer dat de doktoren in de schedel van het meisje keken zagen zij tot hun grote verbazing slecht één hersenhelft. De andere helft van de schedel was een groot gapend zwart gat.

Het meisje was destijds 3 jaar oud en bij de dokter voor ongecontroleerde spiertrekkingen. Zij leek verder volkomen normaal. De artsen waren dan ook zeer verbaasd dat het kind maar één hersenhelft bleek te hebben. Het meisje is inmiddels 10 jaar en gaat naar een gewone school, ze kan fietsen, skaten en is volkomen normaal. Ze kan alles wat andere kinderen met twee hersenhelften doen. De doktoren staan voor een raadsel. Onderzoek van het Max-Planck instituut heeft uitgewezen dat er waarschijnlijk een uitgebreide reorganisatie heeft plaatsgevonden, die alleen mogelijk lijkt bij hele jonge flexibele hersenen.

PVV: Wat kost ons de allochtoon?

De PVV wil exact weten hoeveel geld allochtonen de staat kosten en hoeveel ze opbrengen. Het is de vraag of de ministeries meewerken aan deze kosten-batenanalyse. De PVV wil onder meer van de fiscus weten hoeveel minder allochtonen aan belasting betalen ten opzichte van oorspronkelijke Nederlanders, schrijft Trouw. Vragensteller is Geert Wilders' fractiegenoot Sietse Fritsma. Hij vermoedt dat allochtonen gemiddeld minder belasting betalen, omdat migranten vaker werkloos zijn. Ook zouden ze volgens Fritsma meer dan gemiddeld naar de huisarts gaan, waardoor de kosten bij het ministerie Volksgezondheid oplopen. Het is nog niet bekend of de departementen gaan meewerken aan de analyse.

Mogelijk vierde kind Michael Jackson

AMSTERDAM - Omer Bhatti zat op de eerste rij van de herdenkingsdienst van Michael Jackson, pal naast de familie. De 25-jarige vertoont veel gelijkenis met de King of Pop. Zijn familie ontkent niet dat Jackson de vader is... Bhatti zou een geheime liefdesbaby zijn van de vorige maand overleden popster. Dat zou Jackson in 2004 hebben gezegd tegen enkele vrienden. De jongen zat in elk geval vooraan tijdens de dienst van twee weken geleden, terwijl andere wereldberoemde sterren het met een plek op achterste rijen moesten doen. Bhatti lijkt niet alleen op Michael, de gelijkenis met de jongste zoon Michael II, ook bekend onder de naam 'Blanket', is groot. Ze hebben hetzelfde donkere haar, dezelfde wenkbrauwen en gezichtsuitdrukking. 'Vrienden' van Michael zeggen in de tabloid The Sun dat Bhatti is geboren in Noorwegen na een one-night-stand van de popster in 1984. De rapper en danser treedt dikwijls op en kan de pasjes van Jackson goed imiteren. De Noor zou een DNA-test gaan doen om de waarheid te achterhalen. De familie wilde het verhaal dat Jackson de vader zou zijn niet bevestigen. Moeder Pia zei na de dood van Michael "Hij was de King of Pop. Maar voor ons was hij zoveel meer." Volgens The Sun heeft Michael Jackson, nadat Omer was geboren, twee medewerkers naar Oslo gestuurd om Pia te ondersteunen met de opvoeding. De contacten tussen de popster en zijn 'vierde zoon' zijn al die jaren heel hecht geweest. De ouders van Omer hebben beide voor Jackson gewerkt in Amerika, als chauffeur en nanny.

dinsdag, juli 21, 2009

Goekope ticket naar Suriname via de route Parijs - Cayenne

Amsterdam- Moet je binnenkort of in December naar Suriname om daar oud op nieuw te vieren, Dan kan je het beste via de route Parijs Cayenne reizen met Air-Caraibes.. In December zijn ze zelfs de helft goedkoper dan de KLM en de Airfrance. Voor ongeveer 800 Euro ,Heb je al een retour ticket Parijs - Cayenne in December. http://www.aircaraibes.com/

Kenny B and Tanya Stephen ! Blazzzing

STVS nieuws


mejow.nl

Voor een prikkie op reis

[PRAKTISCH] Voor vijftig euro heen en weer vliegen tussen Eindhoven en Dublin? Het is een koopje dat je kunt aantreffen op www.re-ticket.com.
Op die website worden tickets geveild door mensen die er om welke reden ook vanaf willen. Handig voor als er geen annuleringsverzekering is afgesloten of er geen geldige reden voor annuleren is. Op de site worden zowel vlieg-, trein-, bus- als cruise-tickets aangeboden. De website vraagt een bemiddelingstoeslag van 10 procent. Het is soms even zoeken, maar met een beetje geluk kun je dan wel voor een prikkie op reis.

Diefstal 1 euro: twee jaar cel

WENEN - Een rechtbank in Oostenrijk heeft een man dinsdag veroordeeld tot twee jaar celstraf, omdat hij een voorbijganger in Wenen heeft beroofd van 1 euro.
De 57-jarige man eiste de munt van zijn slachtoffer onder bedreiging met een oud legermes. Kort na de beroving werd hij gepakt. De rechtbank wilde niet aan een voorwaardelijke straf omdat de man met een alcoholprobleem al meerdere veroordelingen op zijn naam had staan. De veroordeelde gaat in beroep.

Zwangere aangevallen met boksbeugel

NIEUWE WESTEN- Een 21-jarige zwangere vrouw moest een opmerking tegen drie jongens bekopen met een aanval met een boksbeugel.
Het slachtoffer sprak de jongens aan, die illegaal rondhingen op een afgesloten terrein achter huizen aan de Nozemanstraat. De jongens kwamen hierop haar huis binnen. Samen met een getuige wist de vrouw de klap af te weren. Een 15-jarige Rotterdammer is gearresteerd.

De Hoop Scheffer naar ziekenhuis

BRUSSEL - Secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer van de NAVO is dinsdag opgenomen in een ziekenhuis in Brussel. Een woordvoerder heeft dat laten weten. Eerder op de dag werd de 61-jarige NAVO-chef onwel, toen hij de Belgische nationale feestdag bijwoonde. De secretaris-generaal is opgenomen in het ziekenhuis waar doktoren een kleine bloedprop hebben verwijderd, die een ader blokkeerde”, aldus de woordvoerder.

De Hoop Scheffer was oververmoeid door zijn zware programma van de afgelopen dagen en hij had last van de hitte. De woordvoerder zei eerder nog dat er niets ernstigs aan de hand was. Wel werd een gepland bezoek aan Duitsland afgeblazen.

zondag, juli 19, 2009

België legaliseert grote groep illegalen

BRUSSEL - België legaliseert illegalen die vijf jaar in België zijn, evenals werkende illegalen die er 2,5 jaar zijn. Voorwaarde is dat de illegalen het 'centrum van hun affectieve, sociale en economische belangen' in België hebben. De regering heeft daartoe zondag een instructie gegeven aan de Dienst vreemdelingenzaken. De Belgische regeringspartijen kibbelden al anderhalf jaar over de legalisering. De oplossing kwam toen premier Herman van Rompuy de betrokken ministers overplaatste en dit weekeinde apart regeringsberaad voerde. De illegalen kunnen tot 15 december een aanvraag indienen voor een verblijfsvergunning. Volgens vicepremier Steven Vanackere (Ambtenarenzaken) gaat het om een eenmalige operatie. De vicepremier zei dat niet is berekend om hoeveel illegalen het gaat. Voorman Filip Dewinter van oppositiepartij Vlaams Belang is woest. Hij spreekt over een drama. Hij schat dat 8000 à 10.000 illegalen zo een verblijfsvergunning krijgen. Daarnaast zuigt de regeling nieuwe illegalen aan, waarschuwt hij.

STVS Nieuws


Mejow.nl Dit is een tijdelijke proef met een dagelijkse nieuws uitzending van de STVS, mocht er belangstelling voor zijn, dan zal het gecontinueerd worden

Het Moiwana Monument gemaakt door Marcel Pinas

'Arts Jackson wil voogdij kinderen'

LONDEN - Arnold Klein, de huidarts van Michael Jackson, beweert dat hij de vader is van de twee oudste kinderen van de overleden popster. Dat schrijft de Britse krant The Mirror zondag. Hij zou dit tegen vrienden gezegd hebben. Om deze reden zou de arts een gooi willen doen naar het voogdijschap over de twee, Prince Michael (12) en Paris (11). Prince Michael en Paris en hun halfbroer Prince Michael II (7) logeren sinds de dood van Michael Jackson, ruim drie weken geleden, bij de moeder van de popster, Katherine Jackson. Momenteel woedt er een juridische strijd over de vraag wie er voor de kinderen moet gaan zorgen. Katherine Jackson (79) steggelt al weken over de voogdij met Jacksons ex-vrouw Debbie Rowe, de moeder van de twee oudste kinderen.

zaterdag, juli 18, 2009

De Albert Verlinde tape is binnen

Binnenkort op deze site te beluisteren.. Een van deze dagen gaan wij de afgeluisterde gesprekken van Albert hier publiceren.

vrijdag, juli 17, 2009

The making of .............????

De Nederlander Willem Gerard Knoppien krijgt levenslang in Thailand

BANGKOK - A THAI criminal court in Bangkok on Thursday sentenced a Dutch man to 37 years in prison for illegal detention and sexual abuse of a Thai boy, a court official said.

Willem Gerard Knoppien was sentenced alongside Thai national Thanes Bualuang, 35, who was convicted of procurement and handed a jail term of 26 years and eight months.

The court ruling said Knoppien, thought to be 52-years-old, had taken a 12-year-old boy from his parents for sexual abuse in the Thai Gulf town of Hua Hin on several occasions between March and December 2007, before his arrest.

'The pair were found guilty of taking the young boy from his parents and sexually abusing him.... Knoppien was sentenced to 37 years, while the Thai procurer was sentenced to 26 years and eight months,' an official reading the court verdict said.

Knoppien now has 30 days to lodge an appeal against the sentence. -- AFP

donderdag, juli 16, 2009

Surinaamse wegen in top 5 dodelijkste

Suriname heeft op Rusland en twee voormalige Russische staten na de dodelijkste wegen gehad in 2007. In dat jaar stierven in Rusland 235 mensen per 1 miljoen mensen. In Suriname kwamen in zowel 2007 als 2008, 90 mensen om. Een klein rekensommetje brengt ons op 180 sterfgevallen op 1 miljoen inwoners. Goed voor de vierde plaatst wereldwijd.

Op forbes.com wordt van de Organization for Economic Co-Operation and Development (OECD) een onderzoeksrapport gepresenteerd met de top tien gevaarlijkste landen voor automobilisten. Suriname komt niet op die lijst voor. Het valt op dat Polen per 1 miljoen inwoners 147 verkeersdoden telt. In de Verenigde Staten van Amerika is de teller op 136 doden per 1 miljoen inwoners blijven steken. Op de website internationaltransportforum.org staat een overzichtelijk tabel. Hoewel Suriname ook niet daarop voorkomt, blijkt na vergelijking dat we direct op de vierde plaats eindigen. Alleen Oekraïne (205), Litouwen (220) en Rusland (235 per 1 miljoen inwoners) blijven ons voor. Op dit moment staat de teller op 55. Statistisch is dat al 110 per 1 miljoen inwoners. En dat is alvast hoger dan Nederland waar in 2007, minder dan 50 personen per 1 miljoen stierven. John Jones, politievoorlichter, zegt dat statistieken niet de volledige werkelijkheid weergeven. 90 doden per jaar wil niet zeggen dat om de 4 dagen iemand in het verkeer doodgaat. Soms gebeurt er in weken niets om dan plots 4 mensen in een dag te verliezen. Toch baart het verkeer in Suriname Jones zorgen. ‘Men rijdt te roekeloos en te hard’, typeert hij ons rijgedrag. De maatregelen die de justitieminister heeft getroffen, maken dat het onmaatschappelijk gedrag op het asfalt enigszins is afgenomen. Vermeldenswaard is dat de statistieken niet alle landen behandelen.

Komend weekend Kwakoefestival in Almere

Vanaf zaterdag 18 juli organiseert de stichting Kwakoe On Tour het Kwakoefestival op het Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. “Voor het echte Kwakoefestival moet men in Almere zijn” aldus George Janssen, woordvoerder van de stichting in een persbericht.

Stichting Kwakoe On Tour, voorheen Kwakoe Events, heeft 25 jaar lang het Kwakoefestival in Amsterdam georganiseerd. Met het stadsdeel Amsterdam Zuidoost raakten zij verwikkeld in een meningsverschil met als gevolg dat hen vorig jaar de vergunning voor de organisatie van het festival is geweigerd.

Janssen wil een einde maken aan het idee dat er dit jaar twee Kwakoefestivals zouden zijn. “Wij zijn en blijven de organisatoren van het echte Kwakoefestival”. Hij zegt veel telefoontjes te ontvangen van mensen die verward zijn. Ze vragen zich af of het festival in het Bijlmerpark, dat tot en met 9 augustus in Amsterdam Zuidoost door Stichting Kwakoe Zomerfestival georganiseerd wordt, wel de echte Kwakoe is.

Janssen: “Ik ben hier altijd open en eerlijk over”. Stichting Kwakoe On Tour erkent het in Amsterdam genoemde 34ste ‘Kwakoefestival’ niet. Ook het vorig jaar neergezette festival werd volgens hen onterecht de 33ste genoemd. Janssen spreekt van misleiding van het publiek door de stichting Kwakoe Zomerfestival omdat zij ‘onterecht de indruk wekken het Kwakoefestival te organiseren’.

Het Kwakoefestival in Almere wordt gehouden van 18 juli tot en met 2 augustus 2009.

Pe oeng recht de'??

Geen Marokkanen in AH to go-winkels

ROTTERDAM - Diverse filialen van Albert Heijn to go op treinstations willen medewerkers van Marokkaanse afkomst buiten de deur houden.
Dat blijkt uit een recent overzicht van de afdeling personeelszaken waarin wordt opgesomd op welke tijden en dagen extra krachten nodig zijn. 'Geen Marokkanen!' staat er vetgedrukt bij de winkels Amsterdam- Westtunnel, Amsterdam Lelylaan en Den Haag Centraal Station. De lijst werd donderdag 4 juni per e-mail naar 31 Albert Heijn to go winkels (kleine supers voor de snelle boodschap) gestuurd. De filiaalmanagers konden vervolgens aangeven 'of deze nog klopt'. Vanuit een van de filialen kreeg personeelszaken dezelfde ochtend nogmaals het verzoek: ,,Dringend! Geen Marokkanen!'' Het hoofdkantoor van Albert Heijn zegt 'ontzettend geschrokken' te zijn en heeft exploitant Servex (onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen) op het matje geroepen. De NS biedt zijn excuses aan, 'aan een ieder die het aangaat'. Woordvoerder Krijgsman: ,,Ons bedrijf wil juist een afspiegeling van de samenleving zijn.'' NS zegt 'passende maatregelen' te hebben genomen tegen de betrokken medewerkers. Om wat voor sancties het gaat, wordt in het midden gelaten. Volgens Albert Heijn-woordvoerster Buining is het een 'raadsel' waarom een aantal To go-winkels Marokkanen wil weren. ,,Wij hebben medewerkers uit wel honderd verschillende culturen in dienst. Onderscheid naar etnische afkomst tolereren wij niet.'' Het Bureau Discriminatiezaken spreekt van een 'ernstige kwestie' en heeft Albert Heijn schriftelijk om opheldering gevraagd. ,,Het heeft alle schijn van discriminatie,'' zegt directeur Ankoné. Hij 'beraadt zich op verdere stappen'. Mogelijk volgt aangifte, of wordt aangeklopt bij de commissie gelijke behandeling. Albert Heijn onderstreept dat de betreffende AH-vestigingen allemaal worden gerund door Servex. ,,Die gaat over het personeelsbeleid, maar dat moet wel aan onze uitgangspunten voldoen.'' Volgens een anonieme medewerker van AH to go vinden de filiaalmanagers in Amsterdam en Den Haag dat er 'meer dan genoeg Marokkaanse jongens werken en over de vloer komen'. ,,Dat zou bedreigend overkomen voor andere klanten.''

Nieuwe visumregeling Surinaamse Nederlanders

AMSTERDAM - Voor Nederlanders van Surinaamse origine geldt per direct een nieuwe visumregeling. Zij kunnen voor 165 euro een visum aanschaffen waarmee zij drie jaar lang Suriname mogen in- en uitreizen, met een maximale verblijfsduur van zestig dagen per bezoek. Dat maakte het Surinaamse consulaat in Amsterdam dinsdag bekend op zijn website.

Voorheen moesten vreemdelingen van Surinaamse komaf net als alle anderen een toeristenvisum aanschaffen om naar hun moederland te mogen reizen. Dat kost hun volgens de huidige tarieven 36 euro voor een visum voor twee maanden.

Om voor een driejarig visum in aanmerking te komen, moeten reizigers kunnen aantonen dat zijzelf of een van hun ouders in Suriname zijn geboren. Dat kan door middel van een kopie van de geboorteakte of een paspoort waarin de geboorteplaats in Suriname vermeld staat. Ook moet hun paspoort nog minstens twee jaar geldig zijn.

NY African-Americans Hit Harder by Recession

he current financial recession has been more damaging for African-American communities in New York at an alarming rate, confirmed a report released Monday by a city comptroller.

According to CNN, while unemployment in the city spiked to 72 percent from the first quarter of 2008 to the first quarter of 2009, it surged to more than 160 percent in the black communities specifically. The unemployment rate increased 14.7 percent, rising four times the speed than any other ethnic group.

National figures, however, did not show such a crippling difference.

Comptroller William C. Thompson said the imbalance is cause by the astronomical number of blacks in the retail and service industries, which have been seen the worst of times resulting from the recession. He also blasted New York City Mayor Michael Bloomberg for the condition of the city's economy labeling him "out of touch." Thompson, a democrat, plans to run against Bloomberg, and independent, in the next mayoral race.

"I'm calling on the mayor to reconsider the raises he's agreed to shower on his top managers and nonunion employees," Thompson said. "To hand out these raises while on the other hand repeatedly calling for cuts to the rank-and-file is bad policy, it's bad government, and it is simply wrong."

Thompson said he was making reference to raises for the state's non-union employees who make more than $90,000 a year.

The comptroller's report predicts the city's unemployment rate could potentially reach 400,000 by 2010.

On a New York City block, Reverend Al Sharpton held his own news conference on July 13, calling for a city summit to address the unemployment gap.

"This is a crisis in the black community," Sharpton said at the steps of City Hall in lower Manhattan. "The numbers speak for themselves and the numbers are devastating.

woensdag, juli 15, 2009

Duitser vind gebruikte tampon op zijn bord

NEW YORK - Een Duitse toerist, die dineerde in het prestigieuze Waldorf-Astoria in New York, heeft een nare smaak over gehouden aan zijn etentje. Toen de bestelling, een steak met spinazie, werd geserveerd, vond hij een gebruikte tampon op zijn bord...

De Duitser, Axel Sanz-Claus, claimt dat de bloederige tampon verstopt zat tussen zijn eten. "Ik had het ding in mijn mond, kauwde erop en slikte het bijna door. Het is walgelijk. Ik voel me sinds dat etentje hondsberoerd."

Ambulance

Sanz-Claus spoelde zijn mond met brandy en ging daarna naar het toilet om over te geven. Volgens de Duitser belde het hotel vervolgens een ambulance.

Verdacht

Het is onduidelijk of het walgelijke verhaal van de toerist daadwerkelijk klopt met de feiten. Het Waldorf-Astoria zegt een onderzoek te hebben ingesteld. "We onderzoeken de zaak, maar vinden de omstandigheden verdacht."

AIDS

Sanz-Claus zegt op zijn beurt na het etentje geen 'oog te hebben dichtgedaan'. Zijn eten laat hij voortaan liever staan, schrijft Eyewitness News. De Duitser is inmiddels getest op hepatitis en zal ook een AIDS-test ondergaan.

Klik hier voor de beelden.

De Mexicaanse griep slaat hard om zich heen in Argentinië.

BUENOS AIRES - De Mexicaanse griep slaat hard om zich heen in Argentinië. In enkele dagen tijd is het aantal doden door het virus opgelopen van 94 naar 137. Dat heeft het ministerie van Gezondheid in Buenos Aires dinsdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

Alleen in de Verenigde Staten heeft de Mexicaanse griep meer mensenlevens geëist, ruim tweehonderd. In het land van oorsprong, Mexico, zijn meer dan 120 mensen bezweken aan het zogeheten H1N1-virus.

In totaal zijn in 25 landen mensen omgekomen door de griepvariant. Daaronder zijn in Europa Groot-Brittannië en Spanje.

Volgens cijfers van het Europese centrum voor ziektebestrijding (ECDC) hebben wereldwijd meer dan 100.000 mensen de ziekte opgelopen. In Nederland stond het aantal besmettingen dinsdag op 164.

dinsdag, juli 14, 2009

Waarom hebben de Nederlanders Manhatten ingeruild voor Suriname ??

'Yolanthe stal van Jan Smit'

AMSTERDAM - Gerda Smit, de moeder van Jan, beschuldigt haar ex-schoondochter ervan een dief te zijn.
Gerda is boos omdat er een groot geldbedrag kwijt zou zijn. “Een heel groot bedrag is er weg. Erg veel geld”, aldus de moeder van Jan Smit tegenover Shownieuws. Het zou zelfs gaan om meer dan een ton en Gerda wijst naar Yolanthe. Ze vertelt: “Ik heb haar altijd een leuke schoondochter gevonden. Ze heeft hier twee jaar over de vloer gelopen en ik heb nooit problemen met haar gehad. Maar na dit geintje heb ik een hele rare smaak in mijn mond gekregen.” Volgens andere verhalen zou Yolanthe na haar verhuizing uit Volendam, voor een tweede keer terug zijn gegaan om spullen op te halen die niet van haar zouden zijn. In een reactie aan RTL Boulevard laat Yolanthe weten dat dat niet waar is. Ze heeft de spullen, samen met Jan, eerlijk verdeeld.

maandag, juli 13, 2009

O.J. Makes Bail Request

Former football Hall of Famer, O.J. Simpson, has promised not to disappear or endanger the community if he's freed from prison as a result of his pending appeal. Simpson was imprisoned for nine to 33 years for an armed hotel room heist, in which he stole his own autographed sports memorabilia and relics. "Simpson recognizes that he has a heavy burden in demonstrating that his release will pose no danger to the community and that he is not a flight risk," attorneys Yale Galanter and Malcolm LaVergne said in a follow-up document filed Monday with the state's only appellate court. "Simpson will strictly adhere to whatever conditions this court sets for bond." According to the Associated Press, a three-member panel of Nevada Supreme Court Justices plan to sit for appeal arguments on Aug. 3 in Las Vegas as per the former athlete's request to post bond while a seven-member court decides upon his appeal. The new papers include an affidavit from one of the two memorabilia dealers robbed in the September 2007 encounter, renewing his allegation that Clark County District Attorney David Roger wouldn't let him drop the charges against Simpson. "I wanted all of the charges against O.J. Simpson dropped," Alfred Beardsley said in the document. "After I testified, the Clark County district attorney's office fabricated the idea that the reason I was a reluctant witness was because Mr. Simpson had intimidated, threatened or promised me something of value." The two-page affidavit also referenced Beardsley's denial before a judge that he received Simpson's NFL Hall of Fame ring in exchange for a testimony in his favor in the Las Vegas case. "Mr. Simpson has never promised me anything for me to testify the way I did," Beardsley said. Simpson, 61, is in prison for kidnapping and assault with a deadly weapon in the gunpoint robbery of Beardsley and memorabilia broker Bruce Fromong in a Las Vegas hotel room in 2007. Roger has filed documents asking the state high court to keep Simpson jailed referencing the length of his sentence and Simpson's admission in 2008 that he violated a court order by trying to communicate with a co-defendant before trial.

Surinaamse ex-minister Dewanand Balesar mag gevangenis niet uit

PARAMARIBO, 13 jul – Oud-minister Dewanand Balesar krijgt geen toestemming de gevangenis te verlaten in afwachting van de behandeling van zijn zaak in hoger beroep. Dit meldt de Times of Suriname. Het Hof van Justitie heeft geen reden opgegeven voor afwijzing van Balesar’s verzoek om voorlopige in vrijheidsstelling. Kennelijk zijn de door de verdediging aangehaalde redenen niet valide. Onder meer is aangehaald dat er geen zicht is op wanneer het hoger beroep dient. Balesar heeft nog ruim een jaar straf uit te zitten voor fraude op Openbare Werken. Hij heeft zich in tegenstelling tot ex-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie, kort na zijn vonnis aangemeld voor het uitzitten van zijn straf. Gilds is weliswaar gevonnist tot twee jaar celstraf, maar heeft nog geen dag vastgezeten. Het Hof reageerde positief op zijn verzoek voorlopig op vrije voeten te blijven. Dat mag tot na behandeling van zijn zaak in hoger beroep. De aangehaalde reden: geen zicht op wanneer het hoger beroep dient. Gilds had direct na het vonnis al een datum afgesproken waarop hij zich zou aanmelden voor gevangenneming.

zondag, juli 12, 2009

'Michael Jackson is vermoord door samenzweerders'

LONDEN - Zanger Michael Jackson is om het leven gebracht door een groep samenzweerders die azen op het geld van de popster. Dat zegt zijn zus La Toya Jackson in de Britse zondagskrant News of the World.
„Volgens onze familie is Michael vermoord. Ik voel gewoon dat het om het geld te doen was. Michael was meer dan een miljard dollar waard door de rechten op zijn muziek. Daarom is hij vermoord. Dood was hij meer waard dan levend.” Volgens de 53-jarige La Toya was haar broer in de macht van schimmige figuren die de 'King of Pop' manipuleerden. Zij zouden ervoor hebben gezorgd dat Jackson afhankelijk werd van medicijnen, zodat ze hem als een marionet konden sturen. Ook zouden ze de familie op afstand hebben gehouden. Als gevolg van het complot zou Jackson volgens zijn zusje de „eenzaamste man ter wereld” zijn geweest. Verder stelt La Toya dat er op de dag van Jacksons dood juwelen en 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) uit de woning van de popzanger verdwenen zijn, een bedrag dat volgens haar doorgaans contant rondslingerde in het huis. Ruim twee weken geleden overleed Jackson aan de gevolgen van een hartstilstand. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. De politie sluit moord vooralsnog niet uit.

Obama is ook maar een mens !

Update : dames en heren het is niet wat het lijkt .want we hebben beeldmateriaal van het beruchte foto, kijk en oordeel maar zelf.. Op het moment dat president Obama klaarstond voor een groepsfoto tijdens de junior G8-top, kwam de bloedmooie Braziliaanse Mayora Tavares net voorbij. Ook de president van Amerika kon zijn ogen niet van de schone dame afhouden. En uiteraard stonden fotografen klaar om het vast te leggen. Ook de Franse president Nicolas Sarkozy ziet de lol ervan in. Op het moment dat president Obama klaarstond voor een groepsfoto tijdens de junior G8-top, kwam de bloedmooie Braziliaanse Mayora Tavares net voorbij. Ook de president van Amerika kon zijn ogen niet van de schone dame afhouden. En uiteraard stonden fotografen klaar om het vast te leggen. Ook de Franse president Nicolas Sarkozy ziet de lol ervan in.

zaterdag, juli 11, 2009

Onder de manjaboom Een opmerkelijke taxirit

Een goede vriendin van taxichauffeur John* vertelt over een opmerkelijke taxirit een paar maanden geleden. Hij is al jaren taxichauffeur en heeft intussen al flink wat meegemaakt. Maar dit gebeurde zou hem de stuipen op het lijf jagen. Het taxibedrijf waar hij werkt is in Paramaribo-Noord. Het was al na 12 uur 's avonds toen de telefoon rinkelde. Aan de andere kant de stem van een dame die vroeg voor een auto. Nadat ze het adres had doorgegeven, vertrok John om de dame op te halen. Daar aangekomen stond de dame bij de poort te wachten. In het korte gesprek dat daarna volgde, hoorde John dat hij haar helemaal in het zuiden van Paramaribo moest afzetten. De dame leek ontzettend in zichzelf gekeerd alsof ze veel problemen aan haar hoofd had, dus besloot John geen gesprek met haar te beginnen. Gedurende de hele weg bleef de dame naar buiten kijken. De enige opmerkingen die werden gemaakt, waren over de bestemming. In de straat aangekomen, kreeg John de instructie een zandweg in te rijden. Voor het huis aangekomen, begon de dame prompt te praten. "Ik heb op dit moment geen geld bij me. Zou u morgen het geld willen komen halen, ik heb het dan zeker bij me", was het verzoek. John stemde in, omdat hij nou eenmaal het adres wist en het voor hem geen probleem was. Hij bleef nog even zitten, nadat de dame was uitgestapt, om er zeker van te zijn dat ze veilig binnen was. Het was inmiddels al half 2 in de ochtend. John ging niet gelijk de volgende dag terug om het geld te halen. Het adres was nou eenmaal niet in zijn buurt, maar hij was er wel zeker van dat hij zijn betaling zou krijgen aangezien de dame hem daarvan had overtuigd. Het duurde zeker een week voordat John er weer aan dacht en hij in de buurt was om te stoppen voor zijn betaling. Aangekomen deed een oudere mevrouw open. "Mevrouw, ik heb de vorige week een taxirit gereden naar uw huis en van de dame mocht ik het geld alsnog ophalen, omdat ze het op dat moment niet bij zich had." Wanneer John verder gaat met uitleggen hoe de dame eruit zag, valt de mevrouw ter plekke flauw van verbazing. Haar man komt aangelopen en hoort het verhaal helemaal opnieuw aan. Dan hoort John waarom de vrouw minuten geleden is flauwgevallen. De dame die hij had afgezet bleek de dochter van het echtpaar dat op het uur af precies een jaar daarvoor was overleden. En het adres waar hij haar had opgehaald? Daar woonde haar favoriete tante... John* is een fictieve naam. Het verhaal is echter waargebeurd. Bron : dwt

Ex-militair gepakt met halfmiljoen euro

Paramaribo - De ex-militair AJ is gisteren op de luchthaven Schiphol aangehouden met bijkans 500.000 euro in zijn bezit. De man stond op punt naar Suriname te vertrekken toen hij werd aangehouden. Van een goed ingevoerde bron verneemt de Ware Tijd dat de man het geld op zijn lichaam had geplakt. Bij zijn aanhouding kon hij geen verklaring geven waar hij de halfmiljoen euro vandaan heeft. Hangende het verdere onderzoek is hij in verzekering gesteld. Van de marechaussee op Schiphol kon gisteren geen reactie worden verkregen. Naar verluidt was AJ één van de woordvoerders van de ex-militairen die zich al geruime tijd inzet voor verbetering van de nazorg en financiële positie van oud-gedienden uit het Nationaal Leger.-.

donderdag, juli 09, 2009

Clip of the day: Podosiri

Taliban Buys Children for Suicide Missions

The Taliban's top terror criminal, Baitullah Mehsud, is buying children to carry out suicide missions, according to Pakistani officials. Spokesman of the Pakistani army, General Akhtar Abbas said, "he has been admitting he hold a training center for young boys, for preparing them for suicide bombing." He added, "So he is on record saying all this, accepting these crimes," reports CNN. Pakistani's military released a video showing children as young as 11 training for suicide bomb missions. Mehsud is an Al Qaeda ally and is the supposed mastermind behind the 2007 attack left the Pakistani Prime Minister, Benazir Bhutto, dead. U.S. and Pakistani militia have been collaborating and targeting Taliban strongholds that are believed to be organized and controlled by Mehsud. On July 7, a U.S. drone fired a missile into a Taliban training camp near the Afghan border. U.S. officials do not confirm missions or drone attacks on Pakistani soil, and Islamabad as complained in the past about such military action, but it is believed are working in close cooperation to hunt the Taliban leader. According to official reports, U.S. drones killed 17 people.

Malia Obama Backs Her Father

Barack Obama's oldest daughter, 11-year-old Malia, made her own anti-nuclear statement when she rocked two peacenik t-shirts in Rome. Malia wore the t-shirt with the logo famous for Nuclear Disarmament as her father, President Obama, preps for three days os G8 talk in Italy. Her fashion/political statement came just two days after President Obama signed agreements with Russian President Dmitry Medvedev to reduce nuclear weapons storage. First, she wore a grey T-shirt bearing the CND logo to visit the Colosseum in Rome with her mother, Michelle, and seven-year-old sister Sasha. During the visit, she swapped it for a white and grey top also donning the logo, reports The Daily Mail. The symbol, designed for the CND in 1958, is now widely recognized as a sign for peace and is also an international sign for anti-war protesters. President Obama spent two days in Moscow ealier this week meeting president Medvedev and prime minister and former president Vladimir Putin. In the meeting, the U.S. and Russia signed a deal to reduce their stockpiles of nuclear weapons. The 'joint understanding' would see the two countries - which between them have 95 per cent of the world's nuclear firepower - cut the number of nuclear warheads to around 1,500 from current levels above 2,200. At the height of the Cold War both sides had some 40,000. Mr Medvedev agreed to the weapon reduction targets despite the lack of a U.S. promise to scrap plans - vehemently criticised by the Kremlin - to deploy missile defence facilities in former Soviet satellite states. Malia is apparently a fan of her father's work, though the deal is simply a 'guide' for negotiators as the nations work toward a replacement pact for the START arms control agreement, which expires in December. The CND, a British campaign, aims to rid the world of nuclear weapons and weapons of mass destruction. In April, Obama made a speech in Prague committing to nuclear disarmament which was 'warmly welcomed' by the CND. It has also welcomed this week's agreement between Russia and the U.S., claiming the 'first step has been taken' in abolishing nuclear weapons.

Zwarte baby verraadt vreemdgaan

Een typisch geval 'al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt 'm wel' onlangs in het Haagse ziekenhuis Bronovo. Een zwangere vrouw uit Wassenaar ligt na negen zware maanden persend met haar benen wijd op een ziekenhuisbed. En daar is de baby. Ah gossie, wat leuk! "Wacht eens", bedenkt de vader zich opeens. Ik ben blank, mijn vrouw ook, maar de baby is hartstikke zwart. De vrouw was nu wel verplicht haar man op te biechten dat het niet zijn kind was. Negen maanden eerder had ze een slippertje gehad met een neger. En die had zijn witte goedje in haar achtergelaten. "Hij was echt verbijsterd. Zijn vrouw kon niet anders dan de hele affaire opbiechten", zegt een familielid. De man zou zijn vrouw inmiddels hebben verlaten. Een medewerker van het Bronovo-ziekenhuis bevestigt het verhaal. Wil je ook een Baby ?

Slavenmassamoord duikt op in Rijksarchief

Paramaribo - Suriname heeft in 1737 haar grootste ramp ofwel massamoord gekend, toen op 1 januari van dat jaar een slavenschip, genaamd 'Leusden' met aan boord 700 slaven, vastliep op de tijgerbank in de Marowijnerivier. Om een beginnende opstand van de slaven op het zinkend schip de kop in te drukken, besloot kapitein Jochem Outjes samen met zijn bemanning de slaven op te sluiten in het ruim en andere vertrekken in het schip. De luiken werden hermetisch afgesloten en dichtgetimmerd. 671 slaven uit Ghana, Afrika stierven de verdrinkingswoord. Toen enkele dagen later de bemanning in Paramaribo aankwam hebben zij verklaringen afgelegd over het gebeurde. Het bestaan van deze verklaringen, waarvan drie belangrijke, zijn onlangs ontdekt door architect Philip Dikland die nader onderzoek heeft gedaan naar deze nog nooit eerder bekend gemaakte ramp. Het materiaal ligt in het Rijksarchief in Den Haag (Nederland). "Omdat in die periode het ombrengen van slaven niet als een misdaad werd gezien, is door de Nederlandse koloniale overheersers niets gedaan aan deze zaak en vond er dus ook geen berechting plaats. Uit de ontdekking van Dikland blijkt dat er wel over is geschreven in de Nederlandse literatuur. Harold Sijlbing van stichting Santour, een natuurbeschermende en toeristische organisatie, vindt dat deze ontdekking van Dikland niet zonder meer voorbij mag gaan zonder dat vanuit officiële instanties iets wordt ondernomen. "Wat precies weet ik niet, maar ik vind wel dat gewerkt moet worden aan een monument voor deze vermoorde slaven". De studente Peggy Bawoek, die Bouwkunde studeert aan het Polytechnisch College (PTC) en aan het architectenbureau KDV van Dikland is verbonden, heeft dit voorval als afstudeerthesis. Zij wil nu een bouwwerk ontwerpen dat aan dit gebeuren herinnert. Samen met Sijlbing en Dikland wordt nagegaan wat de mogelijkheden zijn en waar zo’n gebouw moet komen te staan. "Maar het is belangrijk dat de Surinaamse samenleving kennis draagt van dit gebeurde", benadrukken Dikland en Sijlbing. "Het belangrijkste monument is kennis hiervan", zegt Sijlbing. Uit de verklaring (dWT beschikt over een kopie….red) van kapitein Outjes blijkt dat het schip op 19 november 1737, met aan boord 700 slaven uit Ghana is vertrokken naar de Nederlandse kolonie Suriname. Toen het schip in Suriname aankwam werd verondersteld dat het te Braamspunt op een zandbank was vastgelopen. Het bleek echter vast te zijn gelopen op de Tijgerbank bij de monding van de Marowijnerivier. Met de enige sloep die aan boord was vertrok een deel van de bemanning aan land. De kapitein merkte dat water het schip begon binnen te dringen en vreesde dat het zou zinken. De slaven die aan kettingen waren vastgebonden in de beneden ruimten begonnen zich te roeren, omdat water het schip binnendrong. Kapitein Outjes vreesde een massale opstand van de slaven en dat die hem en zijn bemanning zouden vermoorden. Toen de volgende dag de sloep met een deel van de bemanning terugkwam, bleek de kapitein zijn lugubere daad al voltrokken te hebben. Alle slaven die waren opgesloten in de beneden ruimten waren dood. Slechts de 21 personen, bemanningsleden en misschien een enkele slaaf die zich op de bovenverdieping van het zinkend schip bevonden, kwamen in Paramaribo aan. Dikland en Sijlbing noemen dit een regelrechte en bewuste massamoord. "De kapitein had er ook voor kunnen kiezen om de slaven los te maken, waardoor ieder zichzelf kon proberen te redden" zegt Dikland. "Op de tijgerbank kan je bij eb gewoon door het water heen waden", zegt hij nog. Het slavenschip 'Leusden' behoorde aan de West Indische Compagnie (WIC), een verzamelgenootschap van toen de belangrijkste handelaren uit Nederland.-. Bron: dwt