dinsdag, april 21, 2009

Vader Slumdog Millionaire-kindster opgepakt

AMSTERDAM - De vader van de 9-jarige Slumdog Millionaire-ster Rubina Ali is gearresteerd nadat hij zijn dochter voor 220 duizend euro zou hebben willen verkopen. De Indiase politie is uren bezig geweest met het ondervragen van Rafiq Qureshi (36). Inmiddels zijn ze druk bezig om het videomateriaal van de vermeende 'deal' te bemachtigen. Khurshida, de moeder van Rubina die het gezin al in 2001 verliet, claimt dat ze al twee weken op de hoogte was van de geplande verkoop van haar dochter aan een sjeik uit Doebai. "Mijn oudste dochter heeft het me verteld", zo laat ze weten aan The Sun. "Ik had niet gedacht dat hij er mee door zou gaan." "Khurshida was erg van slag het bericht en ze heeft een klacht ingediend", aldus politieman Prakash Salunke. "We zullen onderzoek doen en daarna besluiten welke stappen er genomen moeten worden. Rubina heeft aangegeven dat ze bij haar vader wil blijven." Vader Rafiq ontkent dat hij zijn dochter probeerde te verkopen. Hij verklaart dat de Sjeik al contact met hem zocht sinds het succes van de Slumdog Millionaire en dat hij niet op het aanbod van de man in is gegaan. "Ik heb beleefd gezegd dat Rubina gelukkig is bij mij en toen wilde ik vertrekken. Hierop bood hij me in het Engels een geldbedrag aan, maar ik begrijp die taal niet. Ik heb geweigerd haar af te staan."

Goldman Environmental Prize 2009 voor Saramakas uit Suriname

Oxfam Novib feliciteert het Surinaamse Saramaka-volk met het winnen van de prestigieuze Goldman Environmental-prijs in 2009. Zij ontvangen de prijs voor hun juridische strijd tegen de Surinaamse overheid ter bescherming van hun tribale landrechten. Dit heeft geleid tot een bindend vonnis van het Inter-Amerikaanse Hof voor de rechten van de mens. Deze uitspraak geldt niet alleen voor de bewoners van Suriname maar komt ook ten goede aan alle inheemse en tribale volkeren in de Amerikas. Den Haag, 20 april 2009 De winnaars Wanze Eduards en Hugo Jabini zijn leden van het Saramaka-volk, n van de zes Marronvolken in Suriname. Deze gemeenschappen zijn gesticht door ontsnapte Afrikaanse slaven in de 18e eeuw. De Saramaka, circa 35.000 personen, wonen in het gebied van de Boven-Surinamerivier. Eduards en Jabini zijn, samen met andere leden van hun volk, met succes de strijd aangegaan tegen de houtkap in hun traditionele gebieden in Suriname. De Saramaka vechten al tientallen jaren voor meer zeggenschap over het gebied waar zij wonen. Dit gebied wordt sinds kort bedreigd door commercile houtkap. Hun strijd heeft geresulteerd in een bindend vonnis voor de Surinaamse overheid om hun landrechten te respecteren en heeft grote betekenis voor andere inheemse en tribale volkeren in Amerika. Het vonnis is vooral van belang bij het beheersen van de exploitatie van natuurlijke grondstoffen binnen hun grondgebieden. Oxfam Novib heeft via haar partner-organisatie Forest People Programme de lange juridische strijd van de Saramaka financieel ondersteund. De Goldman Environmental Prize wordt sinds 1989 uitgereikt en bedraagt 150.000 USD per persoon. De winnaars ontvangen hun prijs op maandag 20 april in San Francisco en worden op 22 april, Wereld Aarde Dag, nogmaals gehuldigd in Washington D.C. De prijs is eerder aan 133 personen uitgereikt, afkomstig uit 75 landen. De prijswinnaars worden geselecteerd door een internationale jury op basis van confidentile nominaties die worden ingediend door een wereldwijd netwerk van milieuorganisaties en personen. Eind juni 2009 verschijnt het boek De Saramaka en hun strijd om het bos. Uitspraak van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens, over het juridisch gevecht van de Saramaka voor het recht op de grond waar zij wonen. Met dit boek waarin de integrale vertaling van het vonnis is opgenomen willen de Saramaka het vonnis bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen, in Suriname en Nederland. Het boek verschijnt bij KIT Publishers, de uitgeverij van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, voor meer informatie: www.kitpublishers.nl Over Oxfam Novib: Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'. Bron: Oxfam Novib, 20 april 2009

vrijdag, april 17, 2009

Schoolmeisje sterft door straf van leraar

Een 11-jarig meisje in India zou zijn overleden doordat ze voor straf urenlang door een leraar in de zinderende zon was gezet. Dat meldde de Indiase nieuwszender NDTV vrijdag. Het meisje, Shanno Khan, had woensdag haar huiswerk niet gemaakt en werd daarvoor bruut gestraft. Na enkele uren in de hitte te hebben gestaan, kreeg zij volgens haar ouders een bloedneus en bezweek ze. Uiteindelijk raakte Khan in het ziekenhuis in coma en overleed vandaag, aldus de nieuwszender. Geschorst De leraar en het hoofd van de school zijn naar verluidt geschorst. De ouders van het meisje willen de schoolleiding aanklagen. De politie wacht echter op het medisch rapport voordat zij een proces-verbaal opmaakt. De minister voor de Ontwikkeling van vrouwen en kinderen, Renuka Chowdhury, noemde het incident "verschrikkelijk tragisch". Verboden Lijfstraffen zijn in India verboden. Toch worden kinderen geregeld lichamelijk mishandeld door schoolautoriteiten en leraren.

dinsdag, april 14, 2009

naks Coca Loco’ mag Nederland mogelijk drie jaar niet in

Paramaribo - De Vreemdelingen Dienst in Nederland overweegt de leden van Naks Kaseko Loco de eerst komende drie jaar tot ‘Persona non Grata’ te verklaren. Dat betekent dat zij Nederland in deze periode niet mogen binnenkomen. Als de Vreemdelingendienst de daad bij het woord voegt, krijgen de bandleden bij vertrek uit het land eind april een rode streep in hun paspoort . “Onbegrijpelijk”, is de reactie van advocaat Gerald Roethof, die nu ook de leden van de groep juridisch bijstaat. “Dat verbod moet worden opgeheven. Zouden ze Nederland toch binnenreizen, zouden zij terstond worden aangehouden.” De jurist vindt het gemeen dat ondanks alle leden ‘clean’ waren zij toch aankijken tegen een mogelijke vliegverbod van drie jaar. Roethof, advokaat van Guno Ravenberg en Loco bandleider Jerrel Verwey, ging gelijk nadat hij het bericht had vernomen dat de groep vastzat voor drugsvervoer naar Schiphol om zijn cliënten bij te staan. Hij bevestigt tegenover de Ware Tijd dat de geluidsman (Ricardo Seedo...red.) is aangehouden. De geluidsman is met de band meegereisd, maar heeft zich vermoedelijk individueel schuldig gemaakt aan de smokkel van drugs.

vrijdag, april 10, 2009

Goede vrijdag : twee vis gerechten voor vandaag

Vis gerecht alla Reginaldo Ingrediënten: * +/- 10 grote garnalen schoongemaakt; 200 gram verse kabbeljauw; * 100 gram platte boontjes; 1 lange rode paprika; 8 champignons; * 2 lente ui; 6 eetl. olijf olie 3-4 eetl Kerriemix voor Kip van Swiet Moffo. * 250 gram pasta naar keus Bereiding: De garanalen en kabbeljauw, wassen en op een droge doek leggen. kabbeljauw in stukjes snijden en in hete olie bakken met de kerrie kix, de garnalen erbij en dit samen gaar bakken. Nu de platte boontjes, stukjes paprika, gesneden lente ui en de gesneden champignons erdoor roerbakken. Gekookte pasta nu aan het geheel toevogen en +/- 5 min. erdoor mengen, tot dat het geheel lekker warm is. In plaats van pasta kunt u ook warme witte rijst apart of erdoor. Voor de lekkere pittige smaak één van de hot pepper sauzen of sambals van Swiet Moffo erbij serveren. Heel snel, makkelijk en nog overheerlijk ook.

Gestoofde vis 500 gr. vis naar keuze 1 citroen of azijn 2 dl. olie zout zwarte peper 2 tomaten 1 takje selderij 1 á 2 bouillonblokjes 1 verse peper 25 gr. margarine 1 ui snufje ve-tsin. De vis schoonmaken en wassen met citroen of azijn. Daarna afspoelen en afdrogen. De vis in moten snijden en met zout en zwarte peper bestrooien en in hete olie bakken. Boter in de pan doen en hierin stukjes ui en tomaat fruiten. De stukken vis erbij doen, ½ glas water, de fijngesneden selderij, de verse peper, ve-tsin en de stukken vis hierin laten sudderen. 1 á 2 bouillonblokjes toevoegen.

Verkeers ongeval met vijf doden op de zeer slechte Oost-west verbinding

Paramaribo - Bij een verkeersongeval op het wegvak tussen Moengo en Albina zijn vijf inzittenden van een Noah busje om het leven gekomen. Onder hen bevonden zich vier Chinezen, waartoe behoorden een vrouw, alsmede de chauffeur van het voertuig. Slechts een vrouw, ook betrokken bij het verkeersongeval, heeft met lichte verwondingen ... het ongeval overleefd. Volgens onze informatie had de bekende winkelier Lee uit Albina, die ook onder de slachtoffers is, de zeer jonge boslandcreoolse chauffeur ingehuurd om gezamenlijk drie Chinezen afkomstig uit de Volksrepubliek China in Nickerie op te halen. Bij het ter perse gaan van onze editie, vernamen wij uit het politierapport de volgende namen van de slachtoffers: de bestuurder Fabien Abiamofo (23), Zhi Lin Jia (36) en Fu Lin Jia (34). De mensen waren kort daarvoor via Guyana ons land binnengekomen. In de nachtelijke uren moest er dan vanuit Nickerie ononderbroken gereden worden vanuit het westelijk gelegen district naar het grensplaatsje in het oosten van ons land. Uit het voorlopige, door de politie ingestelde onderzoek is het vermoeden bij de politie toegenomen, dat de bestuurder op het stuk tussen de Adjoemaberg en Moengotapu op een afstand van ongeveer tweehonderd meter vanaf de Bosoekreek, achter het stuur in slaap moet zijn gevallen. Uit ter plekke aangetroffen sporen is duidelijk geworden, dat de chauffeur nog getracht heeft het voertuig, dat intussen in de zachte berm was terecht gekomen, vijftien meter vóór de voormelde kreek, weer op de weg te krijgen. Dit gelukte hem echter niet, waardoor de wagen op zijn kant in het diepe water terecht kwam. Ter plekke trof de politie de levenloze lichamen van de chauffeur en van drie Chinezen, waaronder een vrouw, in het voertuig aan. Een andere Chinees werd twintig meter verder uit de kreek gevist. Het vermoeden bestaat, dat het lijk van de man door de stroming in de kreek was meegenomen. Volgens onze informatie heeft de politie de lijken voor sectie in beslag genomen. Het voertuig wordt in het belang van het onderzoek ook naar Paramaribo vervoerd. Het aantal verkeersdoden is met dit ongeval gestegen naar 28. (De West)

Vakantie oord Albina in Oost Suriname

vrijdag, april 03, 2009

Nieuwe film van Borat

Get the Flash Player to see this player.




Check out More Bruno Movie News a here.