woensdag, februari 25, 2009

Vliegtuig gecrashed op Schiphol

Verschillende media melden dat er op Schiphol een vliegtuig van Turkish Airlines met 135 mensen aan boord is gecrashed. Het Turkse toestel is gecrashed vlakbij landingsbaan vijf. Het toestel raakte bij de landing van de Polderbaan en zou doormidden gebroken zijn. Het betreft een Boeing 737-800. Het vliegtuig kwam uit Istanboel. Informatie over slachtoffers of wat er precies aan de hand is, is momenteel nog niet bekend. Meer nieuws volgt nog. Op Twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's. De A9 tussen Amstelveen en Alkmaar ter hoogte van het Rottepolderplein is afgesloten. Dit heeft Rijkswaterstaat besloten nadat het vliegtuig op een weiland naast de rijksweg is neergekomen. Ook is de weg ter hoogte van Badhoevedorp afgesloten, meldde de ANWB. De afsluitingen hebben inmiddels geleid tot lange files.

donderdag, februari 19, 2009

Hysterisch: 'Aap trekt gezicht aan flarden!'

AMSTERDAM - Amerikaanse autoriteiten hebben het gesprek vrijgegeven van de eigenares van showbizzaap Travis. De hysterische vrouw smeekt de politie haar huisdier te doden. Travis, de chimpansee, vilde het gezicht van een willekeurige vrouw nadat het beest een kalmeringsmiddel kreeg. Met behulp van een kalmeringsmiddel wilde Sandra Herold de aap tot bedaren brengen. Dat faalde jammerlijk. Travis maakte drie slachtoffers, waaronder de onschuldige Charla Nash. Ze verloor beide haar handen, het huisdier vilde haar gezicht. Een hysterische Sandra Herold smeekt het alarmnummer om hulp. "Travis vermoordt mijn vriend", schreeuwt ze door de telefoon. "Mijn chimpansee trekt het gezicht van Charla aan flarden! Dood hem." Fragment

dinsdag, februari 17, 2009

Nederland verkeert in zware recessie

DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende stelt dat Nederland verkeert in een zware recessie. Hij sprak dinsdag in een eerste reactie op nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) over „uitzonderlijke economische omstandigheden”. Hij wees erop dat het lang geleden is dat ons land in zo'n economisch verslechterende situatie zat. „Het tempo is ongekend.” Hij benadrukte dat de rekening van de noodzakelijke maatregelen niet alleen bij de overheid en niet zomaar bij toekomstige generaties kan worden neergelegd. „We staan voor een nieuwe en grote beproeving. Iedereen moet een steentje bijdragen.” Dat de werkloosheid stijgt naar „een fors niveau” noemde de premier het meest pijnlijke. Mensen moeten zoveel mogelijk van werk naar werk worden geholpen en met scholing hun kennis bijspijkeren. „We kunnen niet accepteren dat mensen langdurig aan de kant komen te staan.” Dat is een les van eerdere recessies. Volgens Balkenende moet het maximum worden gedaan om de werkgelegenheid te behouden. „Ook hier zal iedereen een eigen bijdrage moeten leveren. Denken dat alleen de overheid dit kan oplossen, dat is een illusie. Deze tijden zijn moeilijk en weerbarstig.” Zo wees hij erop dat voor matiging van de loonkosten ook werkgevers en vakbonden nodig zijn

maandag, februari 16, 2009

13-jarige is pappa geworden

De 13-jarige Alfie Patten en zijn 15-jarige vriendin Chantelle Steadman zijn ouders geworden. De twee besloten geen abortus te laten plegen.. Het jongetje, een 13-jarige babyface die nog maar net 8 lijkt is zich dan ook nog totaal niet bewust van de gebeurtenissen. Hetgeen waar hij zich het meest druk over heeft gemaakt was de reactie van zijn moeder. Ook zijn vriendin is nog niet helemaal op de hoogte van de verantwoordelijkheden die komen kijken bij het ouderschap. "Hoe ik dit wil betalen? Dat weet ik niet, soms krijg ik van mijn ouders een tientje."

vrijdag, februari 06, 2009

Surinaamse Militaire eenheid, shiet bewust op protesterende burgers

PARAMARIBO - “Een man in militair tenue heeft op mijn neef geschoten”, zegt Diana, nicht van één van de goudzoekers die gisterenochtend gewond raakten nadat acties die zij nabij Rosebel Goldmines voerden, escaleerden. De 30-jarige Marciano werd gisterochtend rond vier uur door een kogel geraakt in zijn bovenarm, terwijl een andere porknokker, ‘Dimbo’, een kogel in zijn rug kreeg. Zes uren na het incident was er nog geen röntgenfoto van de slachtoffers gemaakt. Dit wekte irritatie bij familieleden, die intussen al betaald hadden voor het maken van de foto’s. Diana vertelt dat de mannen net van plan waren het gebied te verlaten. “Terwijl zij naar hun voertuig liepen, schoot een man in militair tenue op hen.” Een van de goudzoekers die gisteren bij acties van goudzoekers nabij Iamgold werd beschoten. Een kogel doorboorde zijn borst, terwijl het andere slachtoffer in de bovenarm werd geraakt. Onderzoek moet nog uitwijzen wie gisteren op de porknokkers heeft geschoten. (Foto: Radjoe Toefanie) Zij keurt dit gedrag af en vindt dat men anders had moeten ingrijpen. “Liever had men de mannen geboeid afgesleurd.” Volgens haar werkte Marciano al zeker zes jaar in het Brokopondogebied (km106). Hij was niemand tot last en is ook nooit in aanraking gekomen met de politie. Naast Diana wacht Anita, zus van Dimbo, geduldig op de doktersresultaten. Huilend vertelt zij dat zij tijdens de Binnenlandse Oorlog al een broer verloren heeft. Deze werd door een militair doodgeschoten; ze vreest nu haar tweede broer te verliezen. “Mijn broer is geen crimineel, maar wil alleen op een eerlijke manier zijn geld verdienen”, vertelt zij verdrietig. Andere familieleden zijn er niet over te spreken dat geen enkele regeringsvertegenwoordigers naar de slachtoffers is komen kijken. “Pe Brunswijk de now, wi ben stem fu a man toch”. Protestacties van goudzoekers uit Nieuw-Koffiekamp bereikten donderdagochtend een dieptepunt. Nadat districtscommissaris Verno Pryor er niet in slaagde betogers zo ver te krijgen de opgeworpen wegbarricades te verwijderen, greep de politie in. Met traangas is getracht de 200 demonstranten uiteen te drijven. Toen dit niet hielp, werden er schoten gelost. In de onrust werden ook voertuigen van het goudbedrijf Iamgold vernield.