dinsdag, oktober 31, 2006

maandag, oktober 30, 2006

Baby van zes maanden moet zijn koffers gaan inpakken .

Byzonder Nieuws GELDROP (ANP) - Een vijf maanden oude baby van een echtpaar uit Geldrop moet binnen 28 dagen het land uit. Volgens de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) kan het kindje niet hier blijven omdat de vader haar niet heeft erkend, nog voordat ze geboren was. Dat heeft de vader, Geert Cornelissen, zondagavond bevestigd na een bericht van Omroep Brabant. Cornelissen is getrouwd met een Tanzaniaanse die een verblijfsvergunning heeft tot 2011. Volgens de formulering van de IND moet de op 25 mei geboren Faraja het land uit omdat ze de grens heeft overschreden zonder een geldig paspoort. Daarom moet ze volgens de IND het land ,,op eigen beweging'' verlaten, leest Cornelissen voor. Administratieve problemen Cornelissen zou bij de autoriteiten in Tanzania een paspoort moeten aanvragen om alsnog een vergunning voor het meisje te kunnen aanvragen. Maar dat lukt op zo korte termijn niet, gezien administratieve problemen in het Afrikaanse land. De IND heeft als stelregel dat kinderen niet alleen worden uitgezet. De ouders van Faraja weten daarom niet waaraan ze nu toe zijn. Het ministerie van Justitie kon zondagavond geen commentaar geven omdat het betrokken IND-dossier niet bereikbaar was.

vrijdag, oktober 27, 2006

'Geld migranten remt economie thuisland'

Het overmaken van contant geld naar het land van herkomst door Marokkanen en Surunamers komt de economie in die landen niet ten goede. NFX Dat heeft de Netherlands Financial Sector Development Exchange (NFX), een samenwerkingsverband tussen de overheid en verschillende Nederlandse banken, bekendgemaakt. Ontwikkeling Volgens het NFX wordt veel geld contant overgemaakt, waardoor de ontwikkeling van de lokale economie niet van de grond komt. Contanten kunnen namelijk niet door banken worden doorgeleend aan bedrijven. Daardoor wordt er minder geïnvesteerd en dat remt de economie van het land. 200 miljoen Het spaargeld van Marokkaanse en Surinaamse migranten is belangrijk voor de economie in het land van herkomst. In totaal maken zij jaarlijks voor ruim 200 miljoen euro over, waarvan 70% in contanten.

donderdag, oktober 26, 2006

Zwart wit tweeling !

MIDDLESBROUGH - Kaydon en Layton zijn een tweeling. Terwijl Kaydon net zo donker is als zijn moeder, is Layton blank.De jongetjes werden op 23 juli geboren in het Engelse Middlesbrough. Bij hun geboorte was de tweeling nauwelijks van elkaar te onderscheiden, aldus hun moeder, de 27-jarige Kerry Richardson. Maar sindsdien werd Layton steeds lichter en blonder, terwijl zijn broertje juist steeds donkerder werd. De tweeling spruit voort uit een relatie die Kerry had met een blanke man. De twee zijn al geruime tijd geleden uit elkaar gegaan. De familie van Kerry komt oorspronkelijk uit Nigeria. De zwart-witte tweeling is in Middlesbrough het gesprek van de dag. ,,Overal waar ik kom, kijken de mensen ons na'', zegt de moeder. ,,Steeds opnieuw moet ik uitleggen dat het écht een tweeling is en dat beiden inderdaad dezelfde vader en moeder hebben.'' De kans dat een ouderpaar met verschillende huiskleur een tweeling krijgt die óók van verschillende huidskleur is, bedraagt volgens genetische experts één op de miljoen.

dinsdag, oktober 24, 2006

Miljoen kijkers voor Sanne

Een miljoen tv-kijkers waren maandagavond getuige van de triomftocht van Sanne (18) in het RTL5-programma Hollands Next Top Model. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De Overijsselse sleepte met haar overwinning een contract in de wacht bij modellenbureau Max Models ter waarde van 50.000 euro. Bovendien vertegenwoordigt ze Nederland tijdens een modellenwedstrijd volgend jaar in New York.

Opvallend in de serie was haar gebrekkige kennis van de Engelse taal. Bij opnames in New York antwoordde ze tot twee keer toe ,,18 jaar'', terwijl de vragen waren: ,,Hoe gaat het?'' en ,,Hoe lang ben je?''. Het topmodel in spe kan erom lachen. ,,Dat is toch leuk voor de kijkers'', is haar nuchtere commentaar. Volgens haar is haar Engels niet zo slecht als op tv werd gebracht. Volgens ons wel.

maandag, oktober 16, 2006

Seedorf weer bij Oranje ??

Twee jaar lang kwam Clarence Seedorf niet in de plannen van de bondscoach Marco van Basten voor. Nu lijkt het er op dat de speler van AC Milan terug zal keren bij het Nederlands Elftal. Dit maakte de middenvelder bekend in Studio Sport. Tijdens dit programma vertelde Seedorf eerst over AC Milan, de club waar hij momenteel actief is. Hierna verplaatst het gesprek zich naar een ander onderwerp, namelijk Oranje. De middenvelder zei dat er iets moois in de lucht zat. Gedurende het verdere interview bleef hij ontkennen, maar aan de lach op zijn gezicht was te zien dat het toch serieus was. Het heeft er dus alle schijn van dat Seedorf zijn rentree gaat maken in het Nederlands Elftal. De gesprekken die Seedorf inmiddels heeft gehad met Van Basten zouden dus een positieve invloed kunnen hebben op de carriére van de speler van AC Milan.

vrijdag, oktober 13, 2006

Lugubere moorden op zwervers in Suriname

Paramaribo - De moorden en aanslagen op zwervers houden de samenleving in hun greep. Met de moord op de dakloze Louis of Pitbull, gisterochtend, komt het totaal aantal vermoorde zwervers dit jaar op vijf. Terwijl de politie hard werkt aan de opsporing van de daders, zien parlementariërs van oppositie en coalitie graag dat alle zwervers alvast van de straat worden gehaald. Over één ding is iedereen het eens: zo’n verschrikkelijke dood verdient geen mens. Het lijk van Louis of Pitbull is gisterochtend aangetroffen op het Orlando Renfrum Sportcomplex aan de Johan Bodegravenlaan, nabij het Diakonessenhuis. De zwerver, die ongeveer 35 jaar oud was, kwam om het leven door slagen op zijn hoofd met een steen. De politie is nog niet op het spoor van de vermoedelijke dader en heeft evenmin de moordenaars kunnen achterhalen, die eerder dit jaar vier andere daklozen om het leven brachten. In 2006 zijn zes zwervers aangevallen, van wie één man heeft overleefd. Het motief van de geweldsgolf tegen deze daklozen is nog niet achterhaald, ook de daders niet. “We zitten helemaal vast; we hebben geen getuigen en kunnen niet gericht werken”, zegt een hoge politiefunctionaris. Hij doet een beroep op de gemeenschap om mee te werken aan de oplossing van deze moorden.Meer hierover

GeenStijl volgend jaar op televisie

Uitgegeven: 12 oktober 2006 18:00

AMSTERDAM - Het populaire 'shocklog' GeenStijl is vanaf 2007 ook op televisie te zien, zo meldt FEM Business donderdag. GeenStijl gaat in zee met jongerenomroep BNN.

GeenStijl is een van de populairste weblogs op het Nederlandse deel van internet. Dagbladconcern De Telegraaf nam in maart van dit jaar een belang van veertig procent in de website.

Hoe de uitzendingen er precies uit gaan zien, is nog niet duidelijk. GeenStijl gaat vanaf december ook programma's maken via GeenStijl.tv.

donderdag, oktober 12, 2006

Postbank brainstormt online met consument

12 oktober 2006, 11:07 Rubriek: Brandgagement Concepten Merkontwikkeling Marije Gast schreef er gisteren al over op Molblog en vandaag is dan blijkbaar ook het persbericht de deur uitgegaan over De Brainstorm Van Je Leven die Postbank in samenwerking met MSN organiseert. Volgens de Postbank komt er veel op je af als je tussen de 20 en 35 jaar bent. Je kunt alle kanten op, maar welke kant is de beste? Welke keuze is de slimste? Om mensen in die levensfase op een bijzondere manier te stimuleren om de juiste keuzes te maken en antwoord te krijgen op hun vragen heeft de Postbank ‘De Brainstorm Van Je Leven’ in het leven geroepen. De uitkomsten en beste oplossingen worden op een speciale MSN-site en via deze nieuwsbrief besproken en gepubliceerd. De brainstorm bestaat uit een aantal rondes. In de eerste ronde wordt direct na inschrijving gevraagd welke behoeften en ambities je hebt. In de tweede ronde ga je creatief aan de slag en krijg je de kans om zelf oplossingen te verzinnen om meer controle te krijgen over zaken die jij belangrijk vindt in je leven. Hierbij word je geholpen met allerlei uitdagende opdrachten. In de derde ronde krijg je de uitdagingen van anderen te zien. Die kun je verbeteren, aanscherpen en uitwerken. Tot slot kunnen deelnemers in de vierde en laatste ronde uit een selectie van de beste ideeën hun voorkeur aangeven. Leuk concept, ben benieuwd naar het aantal deelnemers en de kwaliteit van de resultaten. Denk overigens wel dat ze er iets meer mee hadden kunnen doen dan wat er nu staat. Het is nu redelijk afgesloten voor niet-deelnemers of vergis ik me daar in?

dinsdag, oktober 10, 2006

Nu en straks op tv

Google koopt YouTube voor 1,65 miljard dollar

Google koopt YouTube voor 1,65 miljard dollar 9 oktober 2006, 23:43 Bekeken: 417 keer (150 keer doorgeklikt) Rubriek: Bedrijven en personen Video Van gerucht naar waarheid in slechts enkele dagen. Zojuist is bekend geworden dat Google de videosite Youtube heeft gekocht voor het astronomische bedrag van 1,65 miljard dollar. Er is een conference call en webcast beschikbaar met de details. Techcrunch heeft een overzicht hoe de deal er is gekomen.

Internet passeert kranten als informatiebron

De inwoners van Europa zijn inmiddels langer online dan dat zij kranten of tijdschriften lezen. De tijd achter de computer verdubbelde de afgelopen drie jaar tot wekelijks vier uur, blijkt uit een studie van Jupiter Research onder 5000 personen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. De aandacht voor de nieuwe media gaat echter niet ten koste van gedrukte media en televisie, meldde de Britse omroep BBC maandag. Aan het lezen van kranten en bladen besteedt de Europeaan gemiddeld drie uur per week, net zoveel als in 2003. Het gebruik van de televisie steeg van tien naar twaalf uur

maandag, oktober 09, 2006

De nieuwe Miss Banamba ,tijdens Marron festival

Paramaribo - Met een goed opgekomen publiek vond afgelopen zaterdag het Banamba danscontest 2006 plaats in Grundyari.Met groot onthaal eindigde Magali Lieveld op de eerste plaats. Zij vergaarde 490 punten met haar optreden tijdens het contest . Van de oorspronkelijke twaalf dames die zouden meedingen naar de titel Miss Banamba 2006, waren 2 uitgevallen vanwege een sterfgeval in hun respectievelijke families.De overgebleven 10 contestanten, lieten zich echter zoveel mogelijk van hun beste banambazijde zien, met de muzikale begeleiding van Wi Sani kawinaband en onder krachtige aanvuring van het publiek .Na de voorrronde haalden 5 contestanten de finale te weten: Mavis Kentie , Madonna Linga , Fayola Adjako , Nyora Koedemoesoe en Magali Lieveld .Dat het publiek zijn favorieten had, bleek al gauw bij het optreden van de dames Lieveld, Linga en Kenti.De dames Madonna Linga met 470 punten en Fayola Adjako met 460 punten, werden respectievelijk nummer 2 en 3 van het Miss Banamba contest 2006.De jury lette op onder ander de presentatie, het contact met het publiek, de kleding die bij de dans hoort en de "koti" van de dans. Behalve met het optreden van een kotogroep, vermaakte het publiek zich na de Banambashow eveneens op de tonen van Wi Sani.-.

zondag, oktober 08, 2006

Enorme vlucht Surinaamse kiezers naar de SP

DEN HAAG - Surinaamse en Antilliaanse kiezers geven een signaal aan de Partij van de Arbeid. Uit de tweede Stemindex Allochtonen van het onderzoeksbureau Foquz Etnomarketing blijken minder Surinaamse en Antilliaanse kiezers hun stem aan de Partij van de Arbeid te geven dan na de peiling twee weken geleden. Opvallend is wel dat Wouter Bos het als mogelijke premier veel hoger ... scoort dan de huidige minister-president Jan-Peter Balkenende. Jorge Cuartas van Foquz denkt dat de terugval in stemmen voor de PvdA te maken heeft met de kandidatenlijst van de sociaal-democraten. In vergelijking met andere jaren staan minder Surinamers en Antillianen op de lijst en Cuartas kan zich voorstellen dat de kiezers uit deze gemeenschappen hierover teleurgesteld zijn. Bij de Surinamers is in de tweede peiling een terugval van 10%, van 41% naar 32%, gemeten en bij de Antilliaanse stemgerechtigden van 37% naar 29% vergeleken met twee weken geleden toen de eerste steekproef is gehouden. Het aandeel linksstemmers blijft stabiel, maar vooral de Socialistische Partij profiteert van de onvrede over de Partij van de Arbeid. In de tweede peiling is een opvallende verschuiving te zien van Surinaamse en Antilliaanse stemmen naar de SP en GroenLinks. Maar liefst 12% van de Antilliaanse Nederlanders zegt te gaan stemmen op de SP, vergeleken met 3% in de eerste Stemindex. Ook GroenLinks scoort beter dan twee weken geleden onder Surinamers (bijna 9% vergeleken met 6,4%). Het aantal Antillianen dat Groenlinks wil gaan stemmen blijft vooralsnog gelijk (12%). In Nederland wonen op dit moment ruim 2,4 miljoen allochtonen, mensen met een niet-nederlandse achtergrond. Foquz Etnomarketing onderzoekt specifiek het stemgedrag van allochtone Nederlanders. Hiermee worden Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen bedoeld. Aan de tweede steekproef hebben 145 Surinamers en 138 Antillianen meegedaan. Voor de analyse is weging naar etniciteit toegepast. Bron: Foquz VVD scoort beter dan CDA Het CDA van premier Balkenende heeft een stabiele aanhang onder Surinamers en Antillianen. Toch ziet Cuartas bij de Tweede Stemindex een opvallende verschuiving van het CDA naar de VVD. Er is sprake van bijna een verdubbeling van de VVD-aanhang onder met name Surinamers (van 7,6% naar 13,7%). Antilliaanse VVD-stemmers groeien van 4,5% naar 5,6%. Bos doet het beter dan Balkenende Uit andere, algemene, verkiezingspeilingen blijkt de laatste tijd dat premier Balkenende het goed doet. Uit de Tweede Stemindex onder allochtonen blijkt echter dat Wouter Bos veel beter scoort. 42% van de Surinaamse kiezers zien Bos als premier tegenover 19,4% van de kiezers die Balkenende liever als premier ziet. Dat betekent dat ondanks een terugval in PvdA-stemmers, Wouter Bos toch nog altijd favoriet is. Foquz-directeur Cuartas ziet de terugval dan ook vooral als een signaal dat Surinamers en ook Antillianen niet tevreden zijn over de keuze die de Partij van de Arbeid heeft gemaakt. Stemmen op eigen etnische groep Meer dan 40% van de groep allochtone kiezers geeft aan op iemand uit de eigen etnische groep te willen stemmen. Dat percentage is voor de Surinaamse en Antilliaansestemgerechtigden 42%. Uitgaande van een verkiezingsopkomst van 70% zullen 7 zetels in de Tweede Kamer door Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse stemmers bepaald worden. Volgens deze meting gaan daarvan vier zetels naar de linkse partijen en 1 naar de regeringspartijen VVD en CDA. Op vrijdag 20 oktober komt Foquz met de Derde Stemindex Allochtonen. RNW

vrijdag, oktober 06, 2006

Kopieerheffing mp3-spelers vanaf 1 jan. 2007

AMSTERDAM - Consumenten moeten mogelijk al per 1 januari 2007 een kopieerheffing van maximaal 25 euro op mp3-spelers en videorecorders met een harde schijf betalen. De voorzitter van de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) zal in november daartoe een voorstel indienen. Dat stellen drie brancheorganisaties die lid zijn van deze stichting. Voorzitter Henk Vonhoff wil 25 euro vragen per mp3-speler met een capaciteit groter dan 10 gigabyte en bijvoorbeeld 24 euro voor een harddiskrecorder van 160 gigabyte. Daarmee drukt Vonhoff de toeslag tegen de zin van de drie brancheorganisaties (Stobi, FIAR en ICT-Office) door, stellen zij. De organisaties vertegenwoordigen onder meer elektronicabedrijven en ict-ondernemingen. Er moet eerst duidelijkheid komen over het Europese standpunt over een kopieerheffing. Als in Nederland een toeslag wordt ingevoerd, zal de consument volgens de branche uitwijken naar het buitenland. De drie organisaties hebben een brandbrief naar minister van Justitie Hirsch Ballin gestuurd. Hij moet voorkomen dat Vonhoff de heffing doordrukt. Zijn voorganger Donner zei eerder erop te vertrouwen dat SONT een pas op de plaats zou maken in afwachting van een Europees standpunt. (ANP)

dinsdag, oktober 03, 2006

Plaaggeest Borat komt naar Nederland

De provocerende Kazachstaanse journalist Borat Sagdiyev, een creatie van de komiek Sacha Baron Cohen, voorheen bekend als de rapper Ali G), komt naar Nederland. Op 12 oktober zal hij in de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt, in aanwezigheid van tal van Nederlandse komieken, de première bijwonen van zijn speelfilm Borat: Cultural Learnings of Americafor Make Benefit Glorious Nation of Kazachstan. Verder zal hij in een aantal televisieprogramma’s RTL Boulevard en Jens optreden. Ook zal hij een persconferentie geven, waarbij de vragen wel van tevoren schriftelijk ingediend moeten worden. Met zijn film, waarin hij de antisemtische, seksistische en zeer aanstootgevende journalist Borat Sagdiyev speelt, heeft Sacha Baron Cohen al voor veel ophef gezorgd. De Kazachstaanse overheid heeft al enkele keren geprotesteerd tegen de inhoud van de film die het Centraal-Aziatische land als een achterlijke en achtergebleven natie afschildert. Dat leverde de komedie veel extra publiciteit op, die door de makers dankbaar wordt uitgebuit. Toen vorige week de president van Kazachstan op bezoek bij president Bush was, stond Borat voor het Witte Huis om ‘George Walter Bush, Mel Gibson en O.J. Simpson en andere hoogwaardigheidsbekleders’ uit te nodigen om zijn film te bekijken. Het leverde een opstootje op dat weer dankbaar werd benut. De speelfilm van Borat gaat op 2 november in Nederland in première. Meer informatie op zijn site: www.borat.tv Daarop roept hij iedereen op om te gaan kijken: 'anders word ik geëxcuteerd.'