vrijdag, maart 31, 2006

Weer een vrouw vermoord in Suriname bij roofoverval

NIEUW-NICKERIE - Hardei Makhai, een bejaarde vrouw van ongeveer 73 jaar oud, is in de vooravond van woensdag beroofd en zwaar mishandeld . het is pas een week geleden dat een vrouw bij een roofoverval vermoord werd . dit is de derde vrouwelijke slachtoffer van roofmoord in zeer korte tijd in Suriname . Let op : de dader en slachtoffer zijn beiden Hindustanen ! Het slachtoffer is later op de avond in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. Haar dochter, die bij haar inwoont, werd ook gekneveld en haar mond met plakband dichtgeplakt. De politie die deze melding binnenkreeg, trof de vrouw badend in haar bloed aan in een woning aan de Gouverneurstraat in het centrum van Nieuw-Nickerie. Volgens verklaringen van haar dochter, heeft de verdachte het slachtoffer met een deegroller enkele slagen toegebracht, waardoor zij letsels opliep aan het voorhoofd. De dader heeft wat spullen waar onder dranken en geld meegenomen.

Boy accepteert excuses Lange Frans

Rapper Lange Frans heeft vanochtend live op de radio excuses aangeboden aan de 18-jarige Boy Tanahatoe voor het ijsblokjesincident. Hij verkocht de jongen vorige week een klap omdat hij dacht dat hij het ijsblokje naar zijn hoofd had gegooid. Het was 3FM-jock Giel Beelen die de twee in zijn ochtendshow met elkaar in contact bracht. ''Ik heb nu de kans je persoonlijk mijn excuses aan te bieden. Het spijt me, ik hoop dat je me kunt vergeven?'', zo vroeg Lange Frans. Tanahatoe antwoordde daarop met ''Ja, dat kan ik wel.''

Supermodel Naomi C. gearresteerd

Model Naomi Campbell is donderdag gearresteerd in New York. Ze zou haar assistente zo hebben toegetakeld dat deze naar het ziekenhuis moest, aldus de politie. Het model zou haar 42-jarige medewerkster met een voorwerp op haar hoofd hebben geslagen. Campbell, geboren Britse, zit voorlopig vast in afwachting van een mogelijke aanklacht.

donderdag, maart 30, 2006

Geen oerwoud geluiden meer op het voetbalveld

De FIFA heeft alle aangesloten bonden laten weten dat er per direct nieuwe regels worden gehanteerd omtrent het racisme op de voetbalvelden. Een speler die discrimineert kan een schorsing tegemoet zien van vijf wedstrijden en heeft een stadionverbod voor vijf wedstrijden. Ook moet de speler in kwestie 14.000 euro boete betalen. Ook trainers, scheidsrechters, verzorgers, teamleiders en supporters kunnen niet ongestraft discrimeneren. Een supporter mag een stadionverbod van twee jaar tegemoet zien en trainers, scheidsrechters, teamleiders en verzorgers mogen een boete van 20.000 euro betalen. Ook teams van overtreders worden voortaan fors bestraft. De FIFA heeft laten weten dat een team na drie overtredingen moet worden gediskwalificeerd, of moet degraderen. Bij een eerste overtreding moet de ploeg drie punten in mindering en bij een tweede overtreding zal de ploeg het met zes punten minder moeten stellen.

Voetbal: Uitslagen Champions League

Vanavond werden opnieuw twee heenwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League afgewerkt. De confrontatie tussen Olympique Lyon en AC Milan leverde geen treffers op, terwijl Internazionale in eigen huis Villarreal de baas was. Olympique Lyon en AC Milan leverden een boeiende eerste helft af, maar na de pauze leken beide ploegen content met een 0-0. Milan domineerde in de eerste 45 minuten. Andrei Shevchenko vond zichzelf driemaal in scoringspositie. Ook Kaká zorgde voor dreiging. Bij Milan ontbrak overigens Jaap Stam wegens een blessure; Clarence Seedorf deed wel mee.

woensdag, maart 29, 2006

Na Negerzoen Nu Negerpikken

Als een antwoord op de naamsverandering van de negerzoen naar Buys zoenen, heeft Chocochoque, een klein Belgisch chocoladebedrijf uit Tongeren, een nieuw product op de markt gebracht, namelijk 'Nikkepikken'. Hoewel de woordvoerder van Chocochoque ontkent dat de naam bedoeld is als een vergelijking met de piemel van een negroïde persoon staat er wel op de verpakking vermeld 'extra lang!', hetgeen het toch allemaal wat dubieus maakt, aangezien dit wel op een vergelijking duidt. Chocochoque geeft aan dat zij niet bang zijn voor opschudding rondom hun product: "Er bestaat niet zoiets als negatieve aandacht. Laat de protesten maar komen, dan verkopen wij des te meer", aldus de woordvoerder. Update : het lijkt om een vroege 1 April mop te gaan . ik was al bang voor, maar ja !

Voetbal: Uitslagen Champions League

Vanavond stonden de eerste twee heenwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League op het programma. Arsenal versloeg Juventus met 2-0, terwijl de confrontatie tussen Benfica en FC Barcelona eindigde in een 0-0 gelijkspel. Benfica - FC Barcelona was vanuit Nederlands perspectief interessant wegens de ontmoeting tussen aan Portugese kant Ronald Koeman en aan Spaanse zijde Frank Rijkaard. De ploeg van laatstgenoemde oefenmeester startte met Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst in de basis. Ondanks veel kansen (met name in het eerste bedrijf) slaagde de Spaanse landskampioen er niet in te scoren. Benfica speelde lange tijd afwachtend en oefende pas in de slotfase enige druk uit. Arsenal heeft na de 2-0 zege op Juventus goede uitzichten op een plek bij de laatste vier. De wedstrijd stond deels in het teken van de terugkeer van Patrick Vieira op Highbury. Net als veel van zijn ploeggenoten haalde Vieira niet zijn gebruikelijke niveau. Arsenal was van meet af aan de betere ploeg en treffers van Cesc Fabregas en Thierry Henry (beide na mooie aanvallen) deden de verhoudingen recht aan. Robin van Persie viel een kleine tien minuten voor tijd in; Dennis Bergkamp bleef op de bank. In de slotfase zagen Zebina en Camoranesi namens de Bianconeri de rode kaart.

De Nederlandse Ambasade krijgt petitie wegens de 100% controle op schiphol

De Unie van Surinaamse Vrouwen, USV, heeft een petitie ingediend bij de Nederlandse ambassadeur, Henk Soeters, over de honderd-procentcontrole op Schiphol. Onder meer wordt onmiddelijk terugdraaiing geeïst van deze abti-drugsmaatregel die wordt toegepast op Surinaamse burgers, in het bijzonder op vrouwen. Ambassadeur Soeters is ook voorgehouden dat de controle op Schiphol discriminerend en vernederend is. Aanleiding is vooral de klacht van een Surinaamse,die zegt zodanig betast te zijn dat ze er onder meer een miskraam aan heeft overgehouden. "Vrouwen op zo een manier betasten, is aanranding en komen aan de waarde van de persoon," zegt USV-voorzitter Asha Mungra.

Indiase Moslimstel moet sheiden

In India moet een getrouwd moslimstel als de sodemieter uit elkaar, meldt Yahoo News. Want de man heeft driemaal "talaq" in zijn slaap gemurmeld. Dat ze elf jaar samen waren en drie bloedjes van kinderen hadden, doet niet ter zake. De 'drievoudige talaq' is volgens lokale religieuze leiders voldoende om de procedure in werking te zetten. Meneer & mevrouw hebben dan ook een bindend-uitelkaar advies gekregen. Wil het stel toch weer bijelkaar komen, dan moet de vrouw 100 dagen wachten, een andere man huwen (en hem terwille zijn) en vervolgens weer scheiden, aldus de dorpsgeestelijke. Dat advies heeft het stel naast zich neergelegd. Volgens de hoofdredacteur van de veelgelezen moslimkrant The Milli Gazette is de eis onzinnig. Het driewerf roepen van het scheidingstoverwoord 'talaq' geldt alleen als men bij kennis en volle verstand is.

dinsdag, maart 28, 2006

Droogmiddel met zwaar vergif in Chinees koekje

Paramaribo - Een diep geschokte consument kon een dag voor Consumentendag voorkomen dat hij het slachtoffer is geworden van het handels- en importbeleid in Suriname. In een supermarkt in Commewijne heeft hij een pak rijstbeschuitjes gekocht. Achteraf bleek dat er ook een wit pakje in het artikel zat. In eerste oogopslag leek dit het beleg te zijn van de rijstbeschuitjes. Tot zijn verbazing stond op het pakje ‘Do Not Eat.’ Het blijkt dat gevaarlijk chemisch afval met droogmiddel waarin zelfs caustic lijm in zat, in dat wit pakje is verwerkt. Het product dat ook speciaal voor kinderenconsumptie is vervaardigd, is van ondeugdelijke kwaliteit aangezien in datzelfde witpakje stond ‘buiten bereik van kinderen.’ De consument vraagt zich af of kinderen dat zullen weten en wees op het gevaar. De politie van Tamanredjo werd erbij gehaald en heeft de supermarkt gelast tot verwijdering van het artikel van de rekken. Het product smaakt naar gebakken rijst en alles staat in het Chinees vermeld. De winkelier kon zelf geen duidelijke verklaring geven van het wit pakje en zegt dat het mogelijk bestemd is om insecten en ongedierten tegen te houden. Het is de import gepasseerd en volgens de winkelier dus goed bevonden. In hoeverre autoriteiten op de hoogte zijn van de schade die dit product met zich mee kan brengen, is niet duidelijk. Volgens de consument is hij in elk geval alvast gered want hij is ervan overtuigd dat dit product ook in andere zaken te verkrijgen is. (DBS/Humphrey Dundas)

Raket doodt man en kind in Israël

Vlakbij de Gazastrook in het zuiden van Israël zijn vandaag een man en een kind omgekomen door een raket die werd afgevuurd uit de Gazastrook, zo melden medische diensten. Het leger heeft inmiddels bevestigd dat het een raketexplosie betrof. Momenteel onderzoekt men of het projectiel werd afgevuurd door Palestijnen of dat het om een blindganger van het Israëlische leger gaat. Het Israëlische leger en de Israëlische politie zijn vandaag in hoogste staat van paraatheid wegens het kiezen van een nieuw parlement.

Jongeren leggen keien op de rails

De politie heeft gisterenavond twee knapen van 15 en 16 jaar aangehouden omdat ze eerder die avond keien op de rails hadden gelegd. Een machinist meldde bij de politie dat hij met de trein over voorwerpen was gereden. Even later konden de knapen worden opgepakt. Door de politie werden nog meer keien op de rails gevonden. De twee jongens zitten vast.

maandag, maart 27, 2006

Nederlanders zijn het slimst in Europa

Nederlanders slimst van Europa! Nederlanders zijn het slimst van alle Europeanen. We moeten de eerste plaats echter wel delen met de Duitsers. Gemiddeld hebben inwoners van beide landen een IQ van 107, zo staat in een onderzoek van de Universiteit van Ulster in Noord-Ierland. Uit onderzoek blijkt tevens dat moppen over Belgen geoorloofd zijn: onze zuiderburen hebben een gemiddeld IQ van 99. Daarmee laten ze wel de Spanjaarden (98) en de Fransen (94) achter zich. De 'domste' mensen wonen volgens de onderzoekers in Servië. Het gemiddelde IQ reikt daar niet verder dan 89. Mensen in het 'koude' Noord-Europa hebben grotere hersenen dan mensen in het warmere zuiden, menen de onderzoekers. De barre omstandigheden dwong de vroege mens in Noord-Europa meer te jagen dan mensen uit het warmere Zuiden van het continent. Daardoor kregen de noordelingen meer proteïne, mineralen en vitaminen binnen, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen.

De Surinaamse politie aka Bende is helemaal loesoe

Paramaribo - Bij het naarstig willen oplossen van de roofmoord op de Nieuwe Grondweg,maakt de politie zich schuldig aan buitensporig geweld,diefstal en intimidatie . Ook worden personen willekeurig opgepakt. Buurtbewoners spreken van een heksenjacht. Regillio Nijman (25), achteraf onschuldig, is dermate mishandeld dat zijn gelaat opzwol. Nadat ze hem keer op keer zijn naam vroegen, herhaalde die op een gegeven moment zijn naam luider. “Toen sprong die politieman op. Klapte en sloeg in mijn gezicht en op mijn borst,” vertelt hij over de verhoormethode op bureau Geyersvlijt. Regillio zegt dat hij is opgepakt puur vanwege zijn rastahaar. Hij is elektriciën en toont certificaten en aanbevelingsbrieven van aannemers, alsook een recent ‘bewijs van goed gedrag’, omdat hij gaat solliciteren bij een groot staatsbedrijf. Ook de sollicitatiebrief laat hij zien. Regilio houdt zich niet op met criminelen. Maar toen hij op Geyersvlijt aankwam, zei een politieman meteen: “O na yu. No span, tide w’o kiri yu.” Een andere verdachte is de 23-jarige CA. “We hebben vernomen dat die jongens meteen bij het binnenbrengen worden geslagen en geschopt,” vertelt zijn vader. Thuis bij de moeder van een derde verdachte nam de politie huishoudelijke spullen mee, zoals een wasmachine, televisie en dvd-speler. “Het is toch gekocht van gestolen geld,” werd haar gezegd. Daar vielen tien zwaarbewapende agenten het huis binnen. Ze vertrokken met de mededeling: “Vertel je zoon dat we hem gaan doodschieten.”

zondag, maart 26, 2006

Meneertje legt uit hoe je een meisje versiert .

Versiercursus van een verkrachter: Ik zet mijn versiertruc in meneer de agent. Je weet tog, je zet wat gouden tanden in je mond, mooie tatoo, dure schoenen en de dames vallen voor je. Gaat gewoon vanself, als je maar schijnt! *** met die mevrouw. Weet je, je kan tegenwoordig niet meer zien hoe oud die meisjes zijn. Die bouw van die meisjes tegenwoordig, ik weet niet wat ze eten krijgen tegenwoordig, je weet tog Ik begin niet aan dingen die ik niet af maak. Je weet tog.. kijk zelf en oordeel

Verdachte in roofmoord Nieuwe Grond in het ziekenhuis

John Jones Paramaribo - Politie-inspecteur, tevens politiewoordvoerder, John Jones, bevestigt desgevraagd aan DBS dat een van de verdachten in de roofmoord te Nieuwe Grond tijdens een politie-inval door een schot is geraakt en ter observatie is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis. Volgens Jones zijn er reeds een aantal aanhoudingen gepleegd in de roofmoord op Sharda Sewmangal- Orie. De politie is nog steeds bezig met het onderzoek. ‘De ene aanhouding leidt tot de andere,’ zegt Jones. Hij kon niet duidelijk aangeven hoeveel personen reeds zijn aangehouden. Het gaat volgens hem hier om een criminele organisatie en is de politie nog steeds druk in de weer om aanhoudingen te verrichten. ‘Er zijn heel goede vorderingen gemaakt en de politie zal alles in het werk stellen om de burgers hun veilig gevoel terug te bezorgen,’ aldus Jones. (DBS)

Indiase winkelier veroordeeld voor slavernij

PHILIPSBURG — Juwelier Harumal Nandwani hoeft niet de gevangenis in vanwege het tewerkstellen van drie Aziaten in zijn huis, waarbij hij bijna alle arbeidsregels overtrad. De Indiase ondernemer kreeg gisteren op St. Maarten twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf met een even lange proeftijd opgelegd. Als boete moet hij 20.000 dollar betalen, plus 10.000 dollar aan Women’s Desk. De 66-jarige Nandwani heeft twee juwelierszaken in Front Street en twee kledingzaken in Back Street. Eind september vorig jaar werd hij gearresteerd wegens de vrijheidsberoving van drie uit India en de Filippijnen afkomstige vrouwen. De vrouwen werkten bij hem thuis onder inhumane omstandigheden en kregen daarvoor nauwelijks enige vergoeding. De rechtszaak handelde over een periode van vier jaar. Nandwani woont in een villa aan de Kangaroo Road in Bel Air ten westen van het centrum van Philipsburg en had de drie vrouwen aan het werk als kok, babysitter en schoonmaakhulp voor de hele familie van tien personen. De vrouwen werkten naar eigen zeggen zeven dagen per week, maakten uiterst lange dagen en kregen slechts een paar uur slaap per dag. Ten tijde van hun werving in Azië werd hun een vergoeding van 200 dollar per maand in het vooruitzicht gesteld. Ze werden uiteindelijk helemaal niet betaald. Ze sliepen maandenlang in het washok op een matras. Ze mochten het terrein niet verlaten, hun paspoorten waren ingenomen. Omdat ze illegaal waren dreigde Nandwani hen aan te geven als ze naar buiten zouden vluchten. “De manier waarop u deze jonge vrouwen behandelde druist geheel in tegen de hier geldende wetten”, hield rechter Frank Wieland de ondernemer voor. “Dit heeft erg veel weg van slavernij.” Het departement van Arbeid berekende dat Nandwani zijn personeel en de belastingdienst nog 240.000 gulden schuldig is aan loon en belasting daarover. De verdediging voerde aan dat goed huishoudelijk personeel lastig te vinden is op de lokale arbeidsmarkt en dat hij zijn personeel kost en inwoning gaf. Raadsman Jelmer Snow vond de betaling wel te laag. “Ik praat het gedrag van mijn cliënt niet goed, maar het voert te ver om te stellen dat deze vrouwen als slaven werden behandeld.” (Amigoe)

vrijdag, maart 24, 2006

Bolletjes Blues in premiere

Tijdens de film premiere "Bolletjes Blues", zijn de rappers Lexxxus ( Loyalty records) en Rocks ( THC records) elkaar te lijf gegaan. Voor ons nog onbekende reden, vlogen de rappers elkaar in de haren over de rodeloper. Met behulp van rapper "Raymzter" (Musu in Bolletjes Blues) en de security konden de rappers uit elkaar gehaald worden. Word vervolgd.

donderdag, maart 23, 2006

Er is geen negerzoen meer

Ned- "Buys Zoenen zijn de opvolgers van onze alom bekende negerzoenen, die al 86 jaar populair zijn bij jong en oud", stelt het bakkersbedrijf op zijn website. "Na zorgvuldig markt-, merk-, en consumentenonderzoek vonden we het tijd de productnaam te moderniseren. Sommige mensen vinden het jammer dat de naam negerzoenen verdwijnt, omdat ze die al zo lang kennen. Er zijn echter ook mensen die minder enthousiast zijn over de benaming. Daar hebben we alle begrip voor. Buys Zoenen moeten zijn voor iedereen.

dinsdag, maart 21, 2006

De grote vissen zijn mekaar aan het verlinken

NlP . het lijkt alsof de grote drugscriminelen zinds de val van minister Gilds van HI i.v.m. witwassen, mekaar nu aan het verlinken zijn. als je het nieuws goed volgt zult u zien dat er de laatset tijd regelmatig grote partijen drugs in Suriname of afkomstig uit Suriname in Nederland in beslag worden genomen . mijn conclusie is dat de grote vissen het op mekaar hebben gemunt. het is nog even afwachten en dan komen de liquidaties.

SLM wil rechtzaak tegen Clobe ground service.

PARAMARIBO, 20 mrt – De SLM wil binnenkort een rechtszaak aanhangig maken tegen Globe Ground Services, de maatschappij die verantwoordelijk wordt gehouden voor het incident met de Boeing 747-300 op Schiphol. Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. Het Nederlandse advocatenbureau Boekel de Neree is ingehuurd om de schadeclaim voor te bereiden.

Nederlandse ambassade haalt bakzeil om Schiphol gedoe

PARAMARIBO, 21 mrt – De Nederlandse ambassade krijgt geen toestemming om het gedicht Wan Bon (Eén boom, red.) als hekversiering te gebruiken. Dit meldt de R. Dobru Raveles Stichting. De strijd van dichter Dobru voor een onafhankelijk Suriname zou niet rijmen met de plek die het gedicht is toebedacht. Bovenal hangt over het verzoek van ambassadeur Soeters de schaduw van Schiphol.

vrijdag, maart 17, 2006

De buren van Ayaan hirsi Ali vertrekken masaal

DEN HAAG - De buren van Ayaan Hirsi Ali blijven ageren tegen de streng beveiligde woning van het bedreigde kamerlid... ..in hun appartementencomplex. Inmiddels staan in de woontoren net buiten het centrum van Den Haag drie van de vijftien appartementen te koop. Twee daarvan liggen direct boven het huis die de Staat vorig jaar februari voor gebruik door Hirsi Ali heeft aangeschaft. „Niemand wil zo’n buurvrouw,” zegt haar bovenbuurman. Eind vorig jaar eiste de bewonersvereniging in een kort geding dat de overheid de woning niet meer zou gebruiken om bedreigde personen in onder te brengen. Ze hebben overlast door de strenge bewaking, vreesden financiële schade en vonden het pand bovendien niet veilig genoeg voor Hirsi Ali of henzelf in geval van een aanslag. De rechter stelde hen in het ongelijk. Een aantal bewoners nam daarmee geen genoegen en ging in hoger beroep. Dat dient komende week. Anatoli Novitski is als plastisch chirurg bij de kliniek van de bekende dokter Robert Schoemacher gespecialiseerd in laserchirurgie, haartransplantaties en schoonheidsinjecties. Hij bewoont het appartement direct boven Hirsi Ali. Te koop voor ruim 1,5 miljoen euro. $zijn die apartementen niet gewoon te duur ?$

Boeroe al een jaar onterecht in Franse gevangenis

ALBINA - “Slechts van mijn vrijheid ben ik beroofd, ten onrechte natuurlijk. Maar moeder, mijn zaak is in Gods handen, dus er komt vroeg of laat toch wel een oplossing,” schrijft Boeroe, alias Steven Oehlers ter bemoediging op 20 februari aan zijn moeder vanuit de gevangenis in Cayenne, Frans Guyana. Oehlers is ruim een jaar geleden op 10 maart 2005 zonder pardon door de Albinese politie het land uitgezet en aan de Frans Guyanese politie overgedragen op verdenking van moord. Boeroe benadrukt in iedere brief dat hij onschuldig is en vraagt om gebed en om alles in het werk te stellen hem vrij te krijgen. Op 24 februari is Boeroe voor de rechter geweest en een dag later is hij in Saint Laurent gesignaleerd in een Frans politievoertuig, om deel te nemen aan een reconstructie onderzoek. Niemand, zelfs procureur-generaal Subhas Punwasi, kan niet aangeven wat er met Boeroe gaat gebeuren. $ ik heb samen met deze man gesport toen ik nog in Suriname woonde ,ik kan me niet voorstellen dat hij een moord heeft gepleegt maar, je zal het nooit weten. $

Kamer vragen over miskraam na vernedering te schiphol airport

Paramaribo Suriname - In de Nederlandse Tweede Kamer heeft de drugscontrole die geleid heeft tot een miskraam bij Marilyn Macnack, woensdag vragen van kamerleden ontlokt. Jan de Wit, lid van de Socialistische Partij (SP) heeft daarover schriftelijk vragen gesteld. Aan de Ware Tijd zegt hij desgevraagd, dat het volgens de regel minstens drie tot zes weken zal duren, voordat hij daarop antwoord krijgt van de regering. De SP ageert al lang tegen de vernederingen, die mensen bij de controle moeten ondergaan.

Defensie houd kaak stijf !

Paramaribo Suriname _Minister van Defensie Irvan Fernald wil niks kwijt over het onderzoek naar gestolen minutie bij het depot van Het nationale leger te Zanderij. Minister geeft aan dat gezien het onderzoek nog gaande is , in belang daarvan geen informatie aan de media verstrekt kan worden. er kon ook niet aangegeven worden of er aanhoudingen gepleegt zijn.

donderdag, maart 16, 2006

Amafo op werkbezoek in Marowijne(haar geboorte stad)

ALBINA/MOENGO - Een week lang gratis busvervoer, dat klonk de bewoners van Marowijne als muziek in de oren. Twee staatsbussen worden binnenkort ingezet in de omgeving van Albina tussen Papatam en Erowarte en in de bebouwde kom van Moengo om een lijndienst naar de stad te onderhouden. De precieze dienstregeling voor een rit is nog niet bekend . verder komt er ook een kantoor van TCT waar de bewoners van marowijne tercht kunnen met hun klachten of opmerkingen omtrent omstandigheden TCT aangaande . hopelijk word dit echt in uitvoering gebracht voor de bewoners van Marowijne

dinsdag, maart 14, 2006

Ambasadeur Amahn van Suriname stapt op

De Surinaamse Ambasadeur in Denhaag heeft zijn ontslag aangeboden aan President Ronald Venitiaan. Ambasadeur Amahn weigerde terug te keren na een incident met Minister Alice Amafo op schiphol. Voordat Amanh zijn functie neerlegde, zei minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken dat ze maatregelen overwoog tegen de ambassadeur en de ambassaderaad in Den Haag. Zij zouden haar namelijk verkeerde informatie hebben gegeven over het voorval met Amafo op Schiphol, toen die op doorreis was naar Doha (Qatar). Kraag-Keteldijk stoort zich eraan dat haar gemeld is dat er sprake was van fysieke visitatie bij Amafo, terwijl dat niet het geval zou zijn geweest. Van Amafo, die inmiddels terug is in Paramaribo, heeft de minister van Buitenlandse Zaken gehoord dat de ambassaderaad haar het advies heeft gegeven niet door de controlescan te gaan, omdat dit indruist tegen afspraken van Surinaamse en Nederlandse autoriteiten.

zondag, maart 12, 2006

Brekend nieuws : stamhoofd Aboikonie ontvoerd

Paramaribo: Surinaamse stamhoofd ontvoerd , in Suriname is de Stamhoofd van de Saramacaners ontvoerd . er was al een tijdje een gespannen sfeer binnen de Saramacaanse gemeenschap over de benoeming van deze stamhoofd . je had er namelijk twee partijen die beiden aanspraak dachten te maken op deze functie . maar,dames en heren het is nog te vroeg om conclusie te trekken in deze zaak. later komen we met meer informatie omtrent deze zaak. Update : Aboikonie is terecht .meneer was vermoedelijk door zijn neef ontvoerd.

donderdag, maart 09, 2006

Brunsie viert feest in moengo (44 jaar geworden)

Nabesing Ajeki, lid van de A-Combinatie denktank, met de jarige Ronnie Brunswijk MOENGO - “Hij wil in alles participeren, hij kan niet stil zitten en toekijken,” typeert één van de gasten parlementariër Ronnie Brunswijk, die op 7 maart zijn 44ste verjaardag op grootse wijze heeft gevierd in Moengo. Brunswijk’s reactie hierop was: “Dat constateer jij”. Brunswijk, relaxed flanerend en gekleed in een traditioneel gewaad, was overal te vinden, zowel in de danszaal, als op het terras, voor de bar, achter de bar en in de keuken, om met gasten te praten, maar ook duidelijk bezig met de organisatie. Brunswijk vierde zijn verjaardag in het Brunswijk Sportstadion te Moengo in bijzijn van meer dan 1.000 familieleden, vrienden en partijgenoten. De verjaardag, waarbij hoofdzakelijk marrons aanwezig waren, begon met een korte dienst. Daarna volgde een DJ en was er vrij eten en drinken. Tot laat in de avond werd er gedanst op de tonen van muziekformatie ‘The Survivors’. De jarige vierde zijn verjaardag dit jaar voor het eerst op zo'n grootse wijze. “Als publiek en politiek bekend persoon moet je ook iets terug doen voor je eigen mensen,” is het commentaar van Brunswijk. Als uitdaging voor de komende tijd ziet hij het project om de Oostwestverbinding Paramaribo-Albina te laten asfalteren. Voor zijn persoonlijk leven ziet hij een uitdaging in een verdere opbouw van zijn carrière.-.

Mensen die als apen lopen

LONDEN In Koerdisch Zuid-Turkije woont een gezin waarvan vijf volwassen kinderen alleen op hun handen en voeten kunnen lopen. Deze ontdekking heeft een schok veroorzaakt in de wetenschappelijke wereld: kan het gen dat mensen rechtop laat lopen nu worden gevonden? In februari schreef de Turkse professor Uner Tan als eerste over de familie. De BBC maakte een documentaire, The family that walks on all fours (de familie die op handen en voeten loopt), die op 17 maart wordt uitgezonden. Wetenschappers die de evolutie onderzoeken, zitten met de handen in het haar. Zij namen altijd aan dat de mens zijn loop heeft ontwikkeld uit een bewegingspatroon zoals dat van bijvoorbeeld chimpansees. De vijf mensen in Turkije lopen echter niet op hun handen zoals apen dat doen, maar op hun polsen. Hun vingers kunnen zij afzonderlijk gebruiken, bijvoorbeeld om te borduren. De Duitse onderzoeker Stefan Mundos vermoedt dat de vijf het gen missen dat mensen rechtop laat lopen. Dat is bijzonder, want tot nu toe was nog niet bekend wélk gen daartoe drie miljoen jaar geleden heeft geleid. Anderen, zoals Uner Tan, gaan nog een stap verder. Zij denken dat er mogelijk sprake is van ‘omgekeerde evolutie’. Bij dieren zijn daarvan enkele gevallen bekend. De vijf, die opgroeiden in een gezin met 18 kinderen, zijn geestelijk gehandicapt. Zij hebben bijvoorbeeld een zeer beperkt taalvermogen en kunnen niet voor zichzelf zorgen. De Britse professor Humphrey heeft daarom een andere theorie. Hij denkt dat de vijf een hersenafwijking hebben die hen dwingt te lopen op een manier die toevallig dezelfde is als die van onze voorouders: als kleine kinderen.

Alice Amafo is weer lastig gevallen door Dagoe,s daar op schiphol

PARAMARIBO - Voor de tweede keer in twee maanden is de Surinaamse minister Alice Amafo maandag onderworpen aan de 100-procentcontrole op de luchthaven Schiphol. Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken heeft woensdag in Paramaribo het voorval in een radiovraaggesprek bevestigd. Ze werd ervan op de hoogte gesteld door de Surinaamse ambassade in Den Haag. Amafo was op doorreis naar Qatar „Het is onacceptabel, er zijn afspraken over hoe om te gaan met hoogwaardigheidsbekleders op Schiphol”, aldus Kraag. Ze heeft een nader onderzoek gelast. Naar aanleiding van controle waaraan Amafo in januari werd onderworpen op Schiphol, diende de bewindsvrouw een protestnota in bij de Nederlandse regering. Het is te verwachten dat Suriname opnieuw aan de bel trekt. Onvoorstelbaar , zelfs de minister van Iran of een ander terroristisch land word beter behandeld .

woensdag, maart 08, 2006

Coalitie Balkie krijgt *Rode* pakslaag

Ja! dit had ik allang willen doen en nu geauon we faeste doames Dit is toch niet waar ? jeetje mina De Coalitie heeft een flinke pakslaag gekregen van links. het zat er aan te komen dus het is eigenlijk geen grote verassing, met zo,n arrogantie jegens het voetvolk kan je zo,n afrekening zeker verwachten. De Consecuenties: Van Artsen Zegt :ik geeft het op. DEN HAAG - Jozias van Aartsen en Hans Wiegel hebben woensdagmorgen consequenties getrokken uit de verkiezingsnederlaag van de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Van Aartsen is opgestapt als fractievoorzitter, het erelid Wiegel keert niet terug in de landelijke politiek. de vraag is of dit kabinet het einde van dit jaar nog haalt.

dinsdag, maart 07, 2006

Njang Swietie *Cassava Soep*

Cassava Soep 1 liter water 2 cassaves 150 gr. zoutvlees 200 gr. soepvlees 1 ui 6 pimentkorrels 1 groene madam jeanet peper bouillontabletten selderij. Het water aan de kook brengen, hierin het gewassen zoutvlees, het soepvlees, de selderij, stukjes ui en pimentkorrels toevoegen. Na een uur de cassave in stukken in de soep doen en 15 minuten met een schuimspaan eruit halen. De peper in de soep doen en de soep op smaak afmaken met de bouillonblokjes. Nog even door laten koken totdat het vlees zacht is. De cassave in hele kleine dobbelsteentjes snijden. In elk soepbord of soepkom een paar stukjes cassave doen en de hete soep hierop schenken.

maandag, maart 06, 2006

Brunsie in actie

De nationale pers is (opnieuw) de gebeten hond. Het is de pers die heeft doen overkomen alsof coalitielid Ronnie Brunswijk (AC) belangstelling had voor bepaalde parlementaire commissies. Een belangstelling die nogal zuur was voor de coalitie. Oplossing: de pers als zondebok aanwijzen. Het schijnt een normaal verschijnsel te worden in Suriname, dat wanneer zaken verkeerd zijn gegaan of verkeerd dreigen te lopen, ‘de pers’ de schuld krijgt of op zijn minst de zwartepiet wordt toegespeeld. De ene keer komt de sneer van de oppositie, de andere keer van de coalitie, en zo wisselen partijen zich regelmatig af. Afhankelijk van het issue dat op dat moment speelt. Ook andere groepen in de samenleving heffen weleens de beschuldigende vinger richting pers en media: soms terecht, vaak volkomen onterecht. De afgelopen dagen werd De Nationale Assemblée beziggehouden met het probleem ‘Brunswijk-Bouterse’. Beide politici hadden belangstelling getoond voor de vaste commissies van Defensie, terwijl Brunswijk daarnaast ook zitting wilde hebben in Justitie en Politie. Een voor de coalitie moeilijk verteerbare kwestie en niet zo makkelijk op te lossen. Desi Bouterse (NDP) werd in 2000 geweerd uit de commissies Buitenlandse Zaken en Defensie, omdat hij een Nederlands drugsvonnis op zijn naam heeft. Brunswijk op zijn beurt heeft er zelfs twee: een Nederlandse en een Franse drugsveroordeling. De oppositie, maar vooral de NDP, keek toe hoe de coalitie deze voor haar heikele zaak zou oplossen. Indien Brunswijk zou worden toegelaten, had de regeringsfractie geen poot meer om op te staan om Bouterse uit te sluiten. Gelijke monniken, gelijke kappen, was het adagium van de NDP. In coalitiekringen is een mooie oplossingsformule bedacht: ‘doen overkomen alsof Brunswijk nooit belangstelling heeft gehad voor Justitie en Politie en voor Defensie’. En als klapper de media de schuld geven de commotie. Makkelijker kon het niet. Het scenario wordt dan ook zoals afgesproken afgewerkt. In de wandelgangen van het parlement laat Brunswijk aan journalisten ineens doorschemeren dat hij totaal geen behoefte had te participeren in de commissies Defensie en Justitie en Politie. Daarna komen fractieleiders en andere kopstukken in de media om dat dunnetjes over te doen, in de hoop dat het rookgordijn heeft gewerkt, de zandzak weer kan worden opgeborgen en de samenleving de verklaring slikt als zoete koek. Dit gaat er bij de pers echter niet in en die doorprikt dan ook met het grootste gemak deze ballon. Vraagtekens De vraagt rijst, wat het aandeel van de media is geweest in de Brunswijk-affaire. Heeft de pers gezegd dat Brunswijk in de reeds genoemde commissies zitting wilde nemen? Nee, slechts werd opgetekend en aan de samenleving bekendgemaakt wat speelde achter de schermen en in het coalitiekamp. Minstens één coalitielid, Sharmila Mangal-Mansaram (VHP), heeft via diverse media de belangstelling van ‘de heer Brunswijk’ bevestigd. Ze maakte zelfs vergelijkingen tussen Bouterse en Brunswijk, en droeg argumenten aan waarom voor haar Brunswijk wel acceptabel was en Bouterse niet. Brunswijk is een ‘vrijheidsstrijder’ en Bouterse ‘verdachte van mensenrechtenschendingen’. Ook A Combinatie-parlementariër tevens ondervoorzitter van de assemblee, Caprino Alendy, deed hierover zijn zegje, alsook andere coalitieleden. Aan de andere kant heeft Brunswijk in hoogst eigen persoon en met de van hem bekende bravoure tegenover journalisten verklaard dat hij zitting neemt in welke commissie hij wil, en dat hij niet kan worden uitgesloten. Hij heeft toen niet verklaard geen interesse te hebben, integendeel. Overtuigen Donderdag heeft de coalitiefractie urenlang vergaderd om Brunswijk te "overtuigen" dat hij zijn belangstelling naar andere commissies moest richten. Niet de pers heeft verklaard dat de AC-fractieleider overtuigd moest worden, maar zijn coalitiegenoten. Waarom zou je Brunswijk moeten overtuigen, als hij in de eerste plaats helemaal geen belangstelling had, zoals nu achteraf wordt beweerd? En waarom duurde de overtuiging zo lang? Vragen, die de coalitie het beste zelf kan beantwoorden. Ook moet nog de vraag beantwoord worden waarom geen van de coalitieleden en coalitieleiders onmiddellijk hebben ontkend dat Brunswijk geen belangstelling had, toen dat door de media werd gebracht. Nu heet het "dat het spelletje werd meegespeeld", om zogenaamd de oppositie op een dwaalspoor te zetten. Ook een argument dat zo doorzichtig is als wat. Aan de andere kant wordt van verantwoordelijke politieke leiders verwacht dat ze onmiddellijk corrigeren en of helderheid verschaffen aan de samenleving, wanneer verkeerde informatie naar de gemeenschap wordt gebracht. Zaken laten, zodat ze in de maatschappij een eigen leven gaan leiden om daar politieke munt uit te slaan, is op zijn zachtst gezegd zeer afkeurenswaardig. Straks krijgt de pers ook nog de schuld van de verstopte rioleringen, het straatventersprobleem, dat een coalitielid voor Bouterse heeft gestemd om commissielid Defensie te worden, de vermoedelijke witwaspraktijken van Gilds, de veroordeling van Alibux, de verkiezingsuitslag van 2005, de vermoedelijke corruptie van Balesar, het seksueel molest door Somohardjo en misschien ook nog het gevecht binnen Ravaksur. De beschuldigingen zullen maar voor lief worden aangenomen.-.

zaterdag, maart 04, 2006

King Koyeba Blaaaay komt met een nieuwe CD

De King himzelf heeft een nieuwe cd binnenkort kan je hem bij ons bestellen. Hij is Suristar van het jaar geworden. de meisjes vallen bij bosjes voor deze goeduitziende Suriblackaboi. Blackaboi rules Jow. Klikhier en luister