dinsdag, februari 28, 2006

Bojo Surinaamse lekkernij

Bojo Geraspte cassave geraspte kokosnoot ei melk suiker kaneel muisjes Doe de geraspte cassave en geraspte kokosnoot in een bak ,en dat ga je dan mengen samen met het melk,suiker en je ei,goed roeren en als het stijf is dan doe je het in een beboterde blik in een voorverwarmde oven een na een uurtjee als het goed geel is gebakken dan haal je de bojo uit de oven ,die laat je ff afkoelen en dan strooi je je suikermuisjes erop,eet smakelijk van die lekkere bojo,met muisjes

Nieuws dat geen uitstel duld -> veel doden bij aanslag Bagdad

BAGDAD - In Bagdad zijn dinsdag zeker 32 doden en meer dan honderd gewonden gevallen door drie aanslagen met autobommen. Dit heeft de Iraakse politie gemeld. Een bom ontplofte in het centrum van de hoofdstad, in het drukke Karrada-district.

woensdag, februari 22, 2006

Lekker uitgaan inSuriname

Paramaribo nieuws Er zijn tegenwoordig veel Nederlandse studenten die stage lopen in Suriname . en ze genieten ook ! er gaat de roddel door dat de Nederlandse meisjes heel makkelijk zijn . geef ze maar een paar glazen Parbo en dan ben je al zeker van een leuke vurige heftige avond jaja tis de waarheid in Ssu.

Guyana verscherpt grenscontrole na diefstal wapendepot

Paramaribo - Anticiperend op mogelijke smokkel van de vorige week gestolen munitie en handgranaten naar Guyana hebben de autoriteiten daar de grensbewaking opgevoerd. Een bron in Georgetown deelt dWT mee dat gevreesd wordt dat in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van augustus dit jaar personen en groepen ertoe zullen overgaan zich illegaal te bewapenen. Het nieuws over de wapendiefstal in Suriname heeft in Georgetown dan ook enige deining veroorzaakt. In het verleden is gebleken dat zware wapens die door de Guyanese politie bij criminelen in beslag werden genomen, uit Suriname kwamen. Gisteren meldde Stabroek News, dat de douanecontrole te Moleson Creek en Springlands is verscherpt. Douanechef Khurshid Sattaur zegt dat dit voor alle grensovergangen met Suriname geldt. Direct nadat kennis werd genomen van de wapendiefstal is de alertheid opgevoerd. Het Guyanese leger heeft in verband met de wapendiefstal geen extra maatregelen getroffen. Wel zullen extra patrouilles uitgevoerd worden langs de grens, als dat noodzakelijk is, zegt kolonel Wilbert Lee van de Guyana Defense Force. Ook de Guyanese politie heeft geen extra voorzorgsmaatregelen getroffen, maar is wel alert. Het afgelopen jaar werden meer dan 100 illegale vuurwapens bij burgers in beslag genomen.

Eerste HDTV-kanalen in juni

AMSTERDAM - Consumenten kunnen vanaf juni voor het eerst tv-kanalen ontvangen die volledig in HDTV uitzenden. Chellomedia maakte dinsdag bekend dat het gaat om een sportzender en om een filmkanaal. Het WK voetbal moet de nieuwe techniek, die een scherper beeld en geluid biedt, aan de man brengen. Chellomedia, onderdeel van UPC-moeder Liberty Global, borduurt met de kanalen voort op de film- en sportrechten die vorig jaar van Canal+ zijn overgenomen. Sport1 en Film1 zijn inmiddels als digitale betaalzenders in de markt gezet. Daar komen straks de HDTV-kanalen bij, aldus een woordvoerder van de onderneming.

dinsdag, februari 21, 2006

Max Nijman geridderd

PARAMARIBO/DEN HAAG - In november 2005 is Max Reinier Nijman gedecoreerd door de president van de Republiek Suriname Drs R R Venetiaan tot Ridder In De Ereorde van de Gele Ster. Op donderdag 16 februari 2006 reikte ambassadeur Edgar Amanh van de Republiek Suriname in Den Haag, deze decoratie uit aan Max Reinier Nijman. Max heeft opgetreden met onder andere grootheden als The Mighty Sparrow, Wilson Picket, Brook Benton, Johnny Nash en Ben E King. Toen Max Nijman in 1968 naar Nederland vertrok om een artiestenbestaan op te bouwen, werd er veel aandacht besteed aan zijn vertrek. Er kwam een afscheidsoptreden en er werd een avondvullend televisieprogramma gemaakt. Ook werd er een grammofoonplaat uitgebracht met zijn zelfgeschreven ballads van het afscheidsoptreden. Dit op initiatief van The Mighty Sparrow. De bekendste nummers van Max Nijman zijn Katibo, Adyosi en Ai Sranan. In Nederland ziet Max Nijman kans, om naast zijn vaste baan vele songs en ballades te componeren en op cd te zetten. In deze periode groeit hij uit tot de grote internationale benoemd die hij inmiddels geworden is. Max Nijman werd op 4 juni 2005 ook al gehuldigd in zijn geboorteplaats Moengo. In 2005 was het namelijk precies 45 jaar geleden dat hij begon in de showbizz. Met de jubileumshow in Moengo ging een hartewens van de 64-jarige Nijman in vervulling. De laatste jaren trad Max vooral op in Paramaribo. Moengo vindt hij daarom een aparte ervaring, ook omdat hij daar zijn eerste stappen zette op het podium. Op 18 juni 2005 was er ook nog een show van Max Nijman met Percy Sledge en Swamp Dogg in de Antony Nesty Sporthal. Dat moest een grootse viering zijn van zijn 45-jarig jubileum. Max Nijmans nieuwste cd is uit en heeft de toepasselijke titel gekregen Mi Fasi.-.

Suriname doet mee aan Cullinaire contest

Paramaribo - De Waag en het poolterras van Hotel Torarica waren de locaties waar respectievelijk de vorige week zaterdag en zondag competities werden gehouden voor barkeepers en koks. Het doel van deze wedstrijd was om Surinaamse afgevaardigden te selecteren voor deelname aan het Taste of the Caribbean Culinary Contest dat in Miami wordt gehouden van 26 tot en met 28 juni. Zeven koks en vijf barkeepers durfden de selectieprocedure de vorige week in het Waaggebouw aan. Uit hen koos de jury vier koks en een barkee-per voor deelname aan de kookwedstrijd in Miami.

maandag, februari 20, 2006

Saoto Soep voor een goed begin

3 liter water ½ kg. kipfilet 2 salamblaadjes 1 tak sereh (citroengras) 1 ui 4 stukjes laos (1 cm) 3 teentjes knoflook 1 pak soe-on (witte vermicelli) 200 gr. taugé (gropesi) 4 takjes selderij (soepgroente) gebakken uitjes olie zout zwarte peper 5 bouillonblokjes naar smaak 1 pak dunne aardappelstokjes 6 pimentkorrels (lontai). 3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels, 1 tak soepgroente en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met bouillonblokjes. De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen. De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten. In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Ook mag er rijst bij gegeven worden.

woensdag, februari 15, 2006

Dit is pas achterlijk

Het is echtwaar ja! Gianni Grendel, 7 jaar, en Fhabrisio Saling, 6 jaar, leerlingen van de Openbare School Drambrandersgracht, zijn nu voor bijkans 3 weken verstoken van onderwijs. Dit gaf de moeder Lucia Grendel aan DBS te kennen. Volgens de moeder zijn de kinderen vanwege hun rastageloof van school gestuurd met de mededeling dat de school geen onderwijs kan verschaffen aan kinderen met rastahaar, daar het geen voorbeeld is naar de andere kinderen toe. verder zegt de directrice van deze school dat het ook onhigienisch zou zijn . wat een oerachterlijk mens zeg? dit is gewoon puur discriminatie en niks minder.

dinsdag, februari 14, 2006

Smakelijk eten (pom)

1 pak geraspte pomtajer 1/2 kg. kip 3 eetl. piccalilly zwarte peper mespunt nootmuskaat 3 (kleine) tomaten 1 grote ui 200 gr. zoutvlees 3 takjes selderij 1 verse peper 150 gr. boter 1 - 2 eetl. bruine suiker zout 3 bouillonblokjes 2 glazen water 2 eetl. tomaten ketchup olie. De kip wassen, in stukjes hakken en vervolgens insmeren met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk en snijd het in stukjes. Bak de kip in wat olie lichtbruin. Doe de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het zoutvlees. Als het al een beetje gebakken is voegt u de in stukjes gesneden tomaat en de kip er aan toe en omscheppen. Daarna doet u 3 verkruimelde bouillonblokjes, 2 glazen water, de kleingesneden selderij, suiker en peper erbij doen en even laten opkoken. Als laatst het zoutvlees toevoegen en nog even laten koken. Op smaak afmaken. De tomaten ketchup, piccalilly, wat jus van de kip en 1 verkruimeld bouillonblokje in de tayer mengen. Een deel van de tayer in een vuurvaste schaal doen, daarover doet u de kip, zoutvlees en wat jus. Bedek het vlees met de rest van de tayer en giet de rest van de jus er overheen. Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1½ uur in een voorverwarmde oven op 200 - 240 ºC. Als de pom gaar is, krijgt het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen. Als u geen zoutvlees gebruikt, 1 bouillonblokje toevoegen.

vrijdag, februari 10, 2006

Chaos in de Surinaamse parlement

Grote chaos in het parlement van Somohardjo aka =(Pedo). ja! je kent hem nog de minister die minderjarige deelneemsters van een schoonheids contest onzedelijk had betast . ja! hij laat nu weer van zich horen als Opperhoofd van de Soeri parlement, gooit hij de opositie eruit omdat hij er niet eens is met hun. Paramaribo - Oppositie en coalitie zijn gisteren bijkans drie uren lang in clinch gekomen in het parlement. Weigering vanuit de leiding om van de regering meer uitleg te krijgen over de oplossing voor de problemen van de straatventers hebben uiteindelijk geleidt tot het uitzetten van vijf oppositieleden uit de vergaderzaal. Door elkaar schreeuwen, praten, lachen, met vuist en naamborden op tafel slaan, elkaar beschuldigen en heen en weer lopen waren kenmerken van deze markttaferelen in het hoogste college van staat. Onder een zeer gespannen sfeer zijn partijen elkaar in de haren gevlogen. De problemen begonnen met de verklaring van waarnemend president Ramdien Sardjoe die ingaand op vragen van assembleeleden stelde dat de regering al het mogelijke in het werk stelt om spoedig een oplossing te vinden in de kwestie van de straatventers. (Tussen Jiwan Sital en Ronnie Brunswijk ontstond een korte woordenwisseling nadat Brunswijk tegen Vishnudath zij dat ie zich uit de zaal moest verwijderen, anders was hij zelf in staat hiertoe over te gaan. Sital: Probeer eng. Djaso ano a voetbalveld foe joe”. Caprino Alendy wist Brunswijk in toom te houden.)

Atoetoe Surinaams vlees schotel

Ingredienten 150 gr. zoutvlees 150 gr. bakkeljauw 1 eetl. margarine 1 ui 1 tomaat ½ madam janet (groen) in stukjes 200 gr. maismeel 1 takje selderij. De bakkeljauw en zoutvlees ontzouten Het vlees en de vis een half uur laten koken met stukjes ui, tomaat, peper, selderij en een half glas water. Het maismeel oplossen met een glas water en dit onder voortdurend roeren mengen met het vlees- vismengsel(op het vuur). De boter erdoor roeren en met deksel op laag vuur gaar stoven. Eventueel wat zout water toevoegen. Als de atoetoe wat afgekoeld is in stukken snijden en eten als rijst.

Suriname opgepast !

LAGOS - Wat al lang werd gevreesd, is gisteren werkelijkheid geworden: het vogelgriepvirus heeft Afrika bereikt. Op ten minste één, maar vermoedelijk op drie plaatsen in Nigeria is vogelgriep bij pluimvee geconstateerd. Bacteriologen waarschuwen al een tijd voor het ontstaan van een nieuwe, verwoestende griepsoort. Die zou ontstaan als het huidige H5N1 vogelgriepvirus zich verbindt met een 'normaal' griepvirus. H5N1 is alleen overdraagbaar van dier op dier of van dier op mens. De nieuwe, gevreesde griep zou van mens op mens overdraagbaar zijn en zeker miljoenen doden vergen, mogelijk tientallen miljoenen. Een afdoend medicijn is er niet .

woensdag, februari 08, 2006

Sopropo/ kouseband (Surinaamse groenten schotel)

200 gr. kouseband 1 sopropo kipfilet/borststuk 1 stuk zoutvlees 2 eetlepels suiker of 4 eetlepels ketjap (zoet) 1 ui 1 tomaat 1 tak selderie 2-3 maggieblokjes 2 eetlepels ketchup 3 eetlepels olie Groente snijden, daarna kip schoonmaken met azijn. Verhit de olie, eerst de kip en het zoutvlees bakken, dan de ketjap erbij. Uien snijden en erbij doen. Als uien glanzen dan de in kleine stukken gesneden tomaat erbij doen, daarna de ketchup. Voeg de sopropo en maggieblokjes erbij en stoof voor 10 minuten. Doe daarna de kousenband erbij en roerbak het geheel. Lekker rijst op zetten. Moet niet te nat zijn. Afsluiten met een lekkere madamme janet.

dinsdag, februari 07, 2006

Clubs willen strafvermindering Brunswijk

Paramaribo - Acht topsectieclubs van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en twee bonden hebben een brief ondertekend waarin zij aan het SVB-bestuur vragen een algemene ledenvergadering (alv) te houden. Op de alv willen de clubs pleiten voor strafvermindering voor Ronny Brunswijk, voorzitter van Inter Moengotapoe. De brief is ondertekend door Robinhood, Walking Boyz Company, Voorwaarts, Leo Victor, Kamal Dewaker, Randjiet Boys, Young Rhythm, Transvaal, de Kwatta Sportbond en de Wanica Sportorganisatie. In een vorige brief, mede-ondertekend door Excelsior en Royal '95, had de SVB laten weten dat de twee clubs geen rechtspersoon zijn en het aantal ondertekenaars van de brief niet voldoende was om een vergadering aan te vragen. Daarna zijn de Kwatta Sportbond en de Wanica Sportorganisatie bereid geweest de ondersteuning te geven, zodat de vergadering nu op een correcte wijze is aangevraagd. Het tuchtcollege legde Brunswijk in 2005 een schorsing van 5 jaar op. De schorsing houdt in dat hij de lokaties waarin wedstrijden onder auspiciën van de SVB worden gespeeld, niet mag betreden in de hoedanigheid van bestuurslid of trainer. Wel is aan hem toestemming gegeven op de ereloge of de tribune te zitten. Brunswijk ging tegen de straf in beroep bij het hoofdbestuur, dat de schorsing handhaafde. De voorzitter van Inter Moengotapoe werd gestraft omdat hij zich tijdens de wedstrijd tegen Boma Stars had misdragen en bedreigingen zou hebben geuit.-.

Johan Misiedjan contracteert Kassav

PARAMARIBO/ PARIJS - Johan Misiedjan, de Surinaamse Latin King, heeft de vorige week in Parijs de uitvinder van de zouk-muziek, de nog altijd populaire band Kassav, weten te contracteren voor zijn eigen productie- en distributiemaatschappij Show Center. Pierre-Edouard Decimus bedacht in 1979 een formule om de Antilliaanse carnaval-muziek, die hij al jaren speelde, in een modern jasje te gieten. En zo werd Kassav (van het woord cassave) geboren. Het album Love and K- Dance werd enkele maanden later uitgebracht. Misiedjan, die dolblij dit heuglijk nieuws doorbelde , zegt sinds 2001 een goede band te hebben opgebouwd met de groep. Ontmoetingsplek toen was Suriname, maar Misiedjan toerde in het verleden dwars door Europa met de groep. De Latin King zegt alleen maar leuke herinneringen te hebben aan deze tijden, maar ook veel te hebben opgestoken van deze periode. "Van hun roadmanager Pascal heb ik geleerd hoe je de regie doet van een show".

zaterdag, februari 04, 2006

Surinaamse Crimineel neergemaaid

De identiteit van de man die vrijdagavond bij een schietpartij in De Baarsjes om het leven kwam, is bekend. Het gaat om een 35-jarige man van Surinaamse afkomst. De man werd op de hoek Baarsjesweg/Chasséstraat door een nog onbekende schutter onder vuur genomen. Hij overleed kort daarna in een portiek. Aanleiding voor de schietpartij is vermoedelijk een ruzie over drugs. Het slachtoffer is een bekende van de politie, maar "hij is geen grote jongen" volgens een woordvoerder.

Kartoon Jihad is begonnen .(Ambasades in de fik)

Momenteel worden er een paar westerse Ambasade in de fik gestoken . De Deense is al aan de beurt geweest daarna hebben ze de Noorse Ambasade onder handen genomen. tjonge jonge waar gaat dit naartoe ? ik ben benieuwd waardit gaat eindigen Bron fok.nl : Honderden woedende betogers hebben vandaag in de Syrische hoofdstad Damascus zowel de Deense als de Noorse ambassade bestormd en in brand gestoken. Ze zijn furieus over de spotprenten over de profeet Mohammed, die in beide landen in kranten werden gepubliceerd.

donderdag, februari 02, 2006

Deze man krijgt gewoon teveel aandacht

Mohammed Bouyery , De moordenaar van Theo van Gogh krijgt volgens mij gewoon teveel aandacht van de media. het lijkt nu wel of hij een soort held of vrijheids strijder is maar, die man is gewoon een ordinaire moordenaar . en hij is zeker geen slimme jongen , hij heeft dan mischien op de HBO gezeten maar, dat wil niet zeggen dat ie dat kennis niveau heeft. hij wilt nu met medewerking van de Media een soort Martelaar worden . Lees citaat : "Dat u Osama Bin Laden met mij vergelijkt, doet die man veel te kort en u verleent mij daarmee te veel eer die mij niet toekomt. Maar dat u mij ziet als de zwarte vaandeldrager van de islam in Europa, vervult mij met eer, trots en blijdschap."

We eten chinese kip vandaag

Chinese kip (gestoofd) 4 kippenpoten ½ blikje mixed ginger 4 teentjes knoflook 4 eetl. oestersaus 4 eetl. sojasaus ½ afgestr. theel. ve-tsin ½ ui 2 eetl. cognac of rum 1 stuk gember (1 cm) 4 eetl. olie. De poten schoonmaken en in kleine stukjes hakken. Een marinade maken van de fijngewreven knoflook, geraspte gember, oestersaus, sojasaus, ve-tsin, cognac of rum en 2 eetl. vocht van de mixedginger. De kip een paar uur laten marineren. Olie heet maken, hierin de stukjes kip doen en blijven omscheppen tot de kip bruin is. De fijngesneden uitjes en de marinade erbij doen en een ½ glas water. De kip hierin op een zacht vuurtje stoven. Eventueel wat zout toevoegen. Als de kip bijna klaar is de mixed ginger erbij doen en nog even laten stoven.

De Mohamed kartoon hype gaat verder.

AMMAN - Een Jordaanse roddelkrant heeft donderdag drie van de omstreden Deense spotprenten over de islamitische profeet Mohammed gepubliceerd. "Moslims in de wereld, wees redelijk", riep het weekblad Al-Shihan op bij de afbeeldingen van onder anderen Mohammed met een bom in zijn tulband. "Wat roept meer vooroordelen op tegen de islam, deze karikaturen of foto's van gijzelnemers die voor de camera de keel van hun slachtoffer doorsnijden of een zelfmoordenaar die zichzelf opblaast tijdens een bruiloft in Amman?", schreef hoofdredacteur Jihad Momani. De hoofdredacteur verklaarde desgevraagd dat hij de cartoons heeft gepubliceerd "zodat mensen weten waartegen ze protesteren. Mensen vallen tekeningen aan die ze niet eens hebben gezien". we wachten rustig af waar dit toe lijd .

Suriname toegetreden tot regionale markt

Paramaribo/ANP Suriname heeft een stap gezet tot verdere integratie in de Caraibische regio met het tottreden tot de gemeenschappelijke markt van de Caricom . president Ronald Venitiaan zegt dat het aan Suriname zelf ligt om niet bedolven te worden onder de druk van sterkere economieen in de regio .